Opinie Hodowla grzybów

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 9 marca 2021.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. marmlada

marmlada Fanatyk forum

Gdyby można było używać przetworów np chutney, to tak, ale bez możliwości użycia dopalaczy duże pola są o tyle lepsze, ze zużywasz mniej nasionek na rozsiew całego pola.
    No i mniej klikania, jeśli nie używasz kombajnu ;)

2. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Dziękuję:)

Zbiór dopiero po 21:sleepy:

hiacynta, PoloMit oraz magdusia668 lubią to.
  3. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

Dzięki :)

4. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Mam mieć 1240 kropli, mam 149, sandałowce 56, ponad 20 godzinny miks na leśnej 87, prezenty 6. Spokojnie się zbierze.:)
    Teraz tylko siać, siać, siać .... i siać.;)xD

5. kizi_mizi

kizi_mizi Zaawansowany

Mam to samo pytanie. Czy małe nie są bardziej opłacalne? Pomijam posiadanie kombajnu?

6. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Mi wyszło 158 małych:;)
    xD:cry:xD

7. babula40

babula40 Komandor forum

Powiedzcie proszę ,do czego służą kropelki , bo nie mogę ich użyć .

8. wiesmanokubo

wiesmanokubo Młodszy ekspert

Małe mają sens tylko wtedy, kiedy można je doładować bonusem z chutneya czy innym. Tutaj lepiej wypadają duże i średnie, bo mniej klikania, mniej wody i nawozu, a ilość roślin wychodzi taka sama :)

9. krasnoludek10

Jeśli chodzi Ci o te co są na planszy eventowej, to zdobywasz je z drzew i oddajesz do niektórych zadań na środkowym pasku;) A jeśli o te, którymi podlewa się badyle, to klikasz w zbiornik z wodą i dokupujesz tyle sztuk, ile potrzebujesz a potem klikasz ikonkę wody na polu:) Jeśli chcesz używać nawozu, to bierzesz z targu albo z zagród dla zwierząt;)

10. babula40

babula40 Komandor forum

Mnie chodzi o kropelki wypadajki . A tak w ogóle dzięki :inlove:

11. krasnoludek10

Tak tylko uściślę;) Z drzew wystawionych w Lesie Tropikalnym i na Leśnej Polanie:) I zrób najlepiej wg poradnika najpierw boczne paski a potem bierz się za główny (oczywiście siej badyle cały czas, piszę o oddawaniu do zadań) :D

12. malgos63

malgos63 Stały bywalec

Czy bonusy z koła działają na tym specjalnym polu?

13. krasnoludek10

Z tego co się orientuję, to nie.

14. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

Nie działają. Na tym specjalnym polu działa tylko woda i zwykły nawóz.

15. nuka20

nuka20 Nadzorca forum

Na leśnej mam ok. 50 drzew (niedbale licząc... wyszło mi 44 łącznie z tymi w OD) -reszta to magazyny/różowe warsztaty, trzy "nieruszalne" itemy (w tym 2 florenowce) - dostałam 40 kropel.
    W lesie tropikalnym mam 7 magazynów (OD nie liczę) reszta to drzewa (strzelam...ok. 160 drzew) dostałam - 60 kropel.
    Prawdopodobnie ten fenomen zawdzięczam jajcu Franka...
    Więc na razie leśnej nie zmieniam.
    W poradnik się jeszcze nie wczytałam. Zerknęłam tam tylko, a tutaj "przeleciałam wzrokiem" część komentarzy.
    Z tej "lektury" wnioskuję, że to wystarczy mi na zdobycie wypadajek (przynajmniej na razie). Zawsze mogę jeszcze coś zmienić. Zwłaszcza, że nie wiem, czy uda mi się przypilnować pola specjalnego...Więc tym bardziej sensu w "demolowaniu" nie widzę.
    Podobno w tym evencie najgodniejsza uwagi jest grafika pnącza...
    No co za pech, że dla mnie (przynajmniej od...dłuższego czasu) grafika pnącza jest najważniejsza w każdym evencie czy wydarzeniu...Więc pewien "przymus" czuję...miło byłoby mieć je w kolekcji :cry:;)

16. hanzos

hanzos Ekspert forum

ja na razie zebrałam 114 kropelek, łącznie z porannym zbiorem. mam nadzieję, że uda się zebrać całość, bo kusi mnie skrzynia neonowych zagród- byłaby to pierwsza na mojej farmie.

17. marnyfarmer

marnyfarmer Okazjonalny autor

Nie jest taka sama ilość bo z samych małych masz o 103 szt więcej.

PoloMit, krasnoludek10 oraz magdusia668 lubią to.
  18. magdusia668

magdusia668 Fanatyk forum

po porannych zbiorach na stanie 372 krople :) to chyba nie jest tragicznie , zważywszy na długość eventu :)

PoloMit i krasnoludek10 lubią to.
  19. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Mylisz się. W przypadku kiedy nie działają żadne bonusy (tak jest teraz na polanie eventowej) - ilość zebranych roślin niezależnie od rozmiaru pól będzie taka sama. Ważne jest tylko żeby cała powierzchnia była zapełniona.
    Ja mam 30 dużych pól (120 roślin na czysto), 11 średnich (22 rośliny) i 16 małych (16 roślin) w sumie 158 na czysto i taką samą ilość zbierzesz na czysto z 158 małych pól.

Edycja: poprawiłam ilość małych pól bo 2 gdzieś mi uciekły :oops:

Ostatnie edytowanie: 11 marca 2021
  20. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

Ale na rozsiew potrzebujesz 158 nasion.A np w Twoim przypadku 55. Czyli 100 roślin więcej zużywa się przy rozsiewaniu jeśli ma się tylko małe pola.
    Tak mi się wydaje:p

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.