Opinie Herbata jest dobra na wszystko

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Salsa, 27 czerwca 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

No to się znowu czepnę ;)
    Przecież całe prowadzenie takiej zmieniającej się gry (zmieniającej się - czyli nie ciągle to samo) polega właśnie na testowaniu.
    Robi się symulację... a później się sprawdza na żywo, jak się miała ta symulacja do rzeczywistości.
    W tym sensie każdy event jest testem.
    A ten z Earl Greyem bez bergamotki jest dokładnie taki sam, jak cała seria eventów, które robiłam, kiedy jeszcze grałam.

Moim zdaniem to nie jest tak, że w tej chwili odchodzi jakieś bardziej intensywne testowanie kogokolwiek czy czegokolwiek - po prostu królowa wszystkich rozbestwiła i oczekiwania niewspółmiernie wzrosły xD

2. Gwiazdka67

Gwiazdka67 Weteran forum

No to ja sie tez niepotrzebnie pospieszylam:(

tosia i ross2 lubią to.
  3. tosia

tosia Nadzorca forum

witaj w klubie, ja nawet już zapomniałam, że taki bonus pod muszelką był;)

Gwiazdka67, Anetta41 oraz ross2 lubią to.
  4. abask

abask Fanatyk forum

Czepiaj się czepiaj ;)
    Ja nawet nie myślę o królowej ale wybacz... Nie będę zaiwaniać za minimum socjalne ;) Mam wyższe aspiracje niż to, co mi wystarczy tylko na waciki ;)))
    Haha ;)

5. TETUNIA

TETUNIA Komandor forum

Witam, event jak dla mnie bomba- po zżerających całą farmę żabach- cisza, relaks i mało siania :), lubię tak ;)- czasami 8)

6. zzizzie

Wiadomo, farmer swój rozum ma ;)
    Ja to już w ogóle nic nie robię xD

7. abask

abask Fanatyk forum

Nooo... Ale za to duuużo piszesz hehe ;)))

8. Waldeemar

Waldeemar Okazjonalny autor

Ja bym polemizował, czy celowe zostawienie bonusu +1 do zbiorów na ten event było taką dobrą decyzją. Mimo wszystko razem w tym samym czasie był kombajn i inne maszyny, którego odłożenie już by kosztowało, a pomocnicy zdecydowanie ułatwiają pracę na polach 1x1, na których najlepiej taki bonus wykorzystać (dodatkowo obowiązkowo chutney rzecz jasna plus ew inne dodatki typu owsiany chlebek). Mając wtedy trochę więcej czasu bardzo ładnie pozarabiałem, bo z kombajnem i siewnikiem takie 1k pszenicy z każdego pola co 8 minut robi się w kilka kliknięć. W rezultacie mogę teraz na chutneyach jechać cały event i nawet nie zauważę tego w finansach (co nie będzie wcale potrzebne), nie spodziewam się braku liści herbaty, a problemem raczej znowu będą wypadajki.

9. zzizzie

A to tylko tak przy okazji zapowiedzi eventu... jak się zaczynają wypadajkowe licytacje i czarna rozpacz w stylu "na pewno nie skończę" demonstrowana 5 minut po starcie, to ja znikam xD

10. Kasialka

Kasialka Generał forum

Ja nie skończę... Bo nie zacznę ;)

11. abask

abask Fanatyk forum

Haha ;))) Ja nie mam obaw, że nie skończę. Nie podoba mi się organizowanie eventu na odczepnego. Byle by był.
    Oczekuję czegoś, co zwali z nóg... Odbierze oddech i zawróci w głowie... A tu co? Kiszka ;))))
    :):)

12. zzizzie

Takich rzeczy na odczepnego jest coraz więcej, niestety.
    I to mnie martwi bardziej, niż ewentualne testowanie.
    Te wszystkie nowe, rewelacyjne, pisane na kolanie misje mające uzasadnić zakup TS-ów... takie pomysły.
    Tak to wygląda, jakby komuś się okropnie nie chciało.
    Szkoda w sumie.

13. abask

abask Fanatyk forum

Pewnie, że szkoda. Gram nie od wczoraj i pamiętam jak kiedyś było. Wystarczy przeanalizować spółdzielnię.
    Dzisiaj potrzeba 100 sztuk nowego owocu ( np) a aby go mieć to trzeba kupić 50 TS-ów za realne pieniądze.
    Już nie praca jest w cenie jeno zasobny portfel gracza.

14. zzizzie

Skubanie (albo golenie, zależy, czy ktoś ma piórka, czy tzw runo czyli futro) to jedno.
    Cóż, wiadomo, jest konieczne, jeśli gra ma trwać, bo ktoś musi za to wszystko płacić i raczej muszą to być gracze.
    Myślę, że dawniej prowadzenie gry było tańsze... a gracze bardziej entuzjastyczni, a przez to i hojniejsi.
    Ale chodziło mi jeszcze o to odwalanie roboty - te sztampowe scenariusze, bezsensowne misje...
    Choć z drugiej strony ostatnio było kilka według trochę innego wzoru...
    ... i pewnie przez to ten obecny tak bardzo rozczarowuje.
    Nie mam tu na myśli nagród, oceniam tylko scenariusz.

15. peterek_w

peterek_w Nadzorca forum

Ja byłem pełen zapału, ale do czasu, kiedy przeczytałem poradnik xDxDxDxD
    Plusem na pewno jest to, że tak mało badyla potrzeba ;) Jednak z wypadajkami dowalili nieźle.
    Ja zrobię kilka misji, na pewno pierwszą, robię tylko dla gwiazdek, bo je potrzebuję, i to bardzo :wuerg: Czy resztę? Jak się uda, a może tym razem torebki dopiszą i będą chętnie wskakiwały do stodoły? :D Bez żadnego pośpiechu ani napinki ;)

kybek93 lubi to.
  16. abask

abask Fanatyk forum

Tu się z Tobą zgadzam zupełnie. Sama po sobie wiem coś o tej szczodrości ;))
    Takie odwalanie roboty wieje nudą i rozczarowaniem.
    Qrcze... A już przez 6 mies nie grałam ;))) Teraz gram bo gram ale nie będzie żal odejść ;)

17. zzizzie

Ja trwam w grze tak trochę bezsensownie, głównie czekając na możliwość wysłania rozmaitych prezentów xD
    Ale mam sentyment nie tyle do własnej farmy (łysej jak kolano, i to już od dłuższego czasu), co raczej do gry jako takiej. Bo zupełnie niezależnie od wielu niedociągnięć, to jednak jest dobrze pomyślana gra dla bardzo dużej grupy bardzo różnych ludzi - i to jest ogromna zaleta.
    Aha, no i jeszcze forum bywa ciekawe ;)
    A żeby było w temacie, to eventu z Earl Greyem na herbacie popularnej nadal nie robię 8)xD

18. abask

abask Fanatyk forum

Forum i owszem, ciekawe ;)))

Zmykam teraz na mecz Anglia - Islandia ;)))

19. *ewa*

*ewa* Chodząca legenda forum

to tym razem nie polujesz na itemy na prezenty???????????

ross2, dantic3 oraz zzizzie lubią to.
  20. zzizzie

Poluję wyłącznie na zamówione itemy... tych jakoś nikt nie zamówił xD
    (I oby tak już zostało 8)xD)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.