Opinie Herbata jest dobra na wszystko

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Salsa, 27 czerwca 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. patrycja9922

patrycja9922 Cesarz forum

W 1 dzień ukończyłam sianie badyla. Potem już siałam na noc np. orkisz a w dzień np. żonkile.
    Mam 2 cytrynki i puchary prawie na maksa. Gram od 6 lat ;)

zzizzie i tosia lubią to.
  2. ruda7

ruda7 Czeladnik forum

hejka, czy znajdzie sie jakas dobra dusza co wypadajke podesle? chyba nie uda mi sie 46 zebrac z grzybow:/

3. alusoo

alusoo Zaawansowany

Cebula rośnie nie sekundę , tylko 2 godz.6min-tak jet u mnie .Czyżby jakiś błąd?-Pozdrawiam.p.s.nie wiem czy skończę bo brakuje mi 92 wypadajki.A pracowałam rzetelnie,szkoda by było nie skończyć,oj szkoda....

bogusiania lubi to.
  4. ania7594

ania7594 Okazjonalny autor

dawno nie walczyłam do końca jeszcze brakuje wypadajek na ukręcenie 5 herbat-ciekawe czy mi się uda jeśli nie to dramatu nie będzie ale zal że tak niewiele brakło-pozdrawiam

bogusiania lubi to.
  5. StanisławBakłażan

StanisławBakłażan Czeladnik forum

Pomóżcie kochani. Pierwszy event którego nie mogę ukończyć. Wypadajki jak krew z nosa lecą. Braknie mi na 1 item :( Podrzućcie trochę herbatki proszę:cry:

bogusiania lubi to.
  6. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Białą i kerststol trzeba zjeść przed zasiewem, jak wszystko, co skraca czas.
    Może zjadłaś to wtedy, kiedy cebula była już na polach...?

ross2, tosia oraz Kasialka lubią to.
  7. rysio

rysio Półbóstwo forum

Event chyba skoncze (jeszcze zbior dyni przy braku 11 wypadajek). Chce pzy okazji podziekowac wszystkim graczom ktorzy pomogli przysylajac wypadajki. Dzieki waszym ponad 25 sztukom przyslanym bezinteresownie licze ze zakoncze, chyba ze mnie dynia kompletnie zawiedzie (poprzedni zbior dal 21 szt przy niezmiennym polu).
    Z TS-ow kogut i daktyl XXX (nawiasem mowiac moj 25-y).
    Mam zakie pytanie do zzizzie: co ma wspolnego demolowanie farmy z iloscia wypadajek? Jak nie leca to nie leca? W tym evencie pewnikiem u mnie byly mega drzewa XL i XXL oraz mega zagrody zolte i pomaranczowe (1 do 1). Z zagrod (swietliki i zaby) rowno 50% do ilosci zagrod, z drzew normanych (20h) i jabloni 1 wypadajka na 8 drzew, z drzew XXL (12h) 1 wypadajka na 7 drzew; z roslin z cebuli wyraznie wiecej wypadajek niz z jeczmienia czy gozdzikow (przy tej samej powierzchni uprawy).
    I jeszcze chce przypomniec, ze kilka eventow wszecz bylo zupelnie odwrotnie.
    A na szukanie idealnego rozwiazania czy rosliny dajecego wypadajki w trakcie eventu nie ma czasu.

tosia lubi to.
  8. ona64

ona64 Czeladnik forum

Witam:)
    Ja jednak nie ukończę eventu, trochę mi przykro z tego powodu, brakuje mi 174 torebek, oczywiście bez szans, lecz nie ma powodu, żeby rwać sobie włosy z głowy:p

Gram dopiero od miesiąca, więc dla mnie każda gałązka z pnącza jest ważna, no ale cóż to tylko gra, pnącze mam, dwa itemy także, zabraknie mi jednego Herbaciana degustacja, może kiedyś uda mi się go zdobyć.
    Mam dopiero 70 poziom w grze, lecz już wszystko odkryte, wszystkie łąki, wyspę plus las deszczowy, jedynie puchary mam na 10 i 7 poziomie.

Takie moje przemyślenie.....szybko wysiałam roślinę eventową, gdyż miałam +1 z kalendarza, wczoraj jeszcze z imprezówek trafiłam na +100% do stodoły, więc sporo roślin długorosnących przybyło w stodole.
    Dwa dni zajęło mi wysianie eventówki, potem siałam na przemian cebulę, buraki, melisę i brokuły, więc te rośliny nie rosną krótko a i tak torebki wypadały słabo, od 14-22 sztuk na całe pole, wczoraj cały dzień siałam cebulę z SN na dużych polach, u mnie to prawie 4 godz. gdyż nie mam uszlachetnionej, w ciągu trzech tygodni nie trafiłam na konkretne uszlachetnienie, muszę jeszcze długo szukać.
    Na to nie narzekam, lecz jak czytam ile to graczom wypada z pól torebek, to trochę jest nie w porządku wobec innych graczy, czy to wina losowości, o której piszą niektóre osoby, czy to dlatego że krótki staż w grze.
    Lecz to nie powinno wpływać na ilość wypadajek, jeżeli ktoś sieje roślinę, która rośnie długo, to ilość wypadajek powinna być mniej więcej przybliżona a nie różnica 50%.
    Dziś jak na złość zamiast posiać na dużych polach cebulę, machnęłam na superpolach i rano mogłam zapomnieć o evencie.
    No nic, następny będzie lepszy:)

agniecha$ i tosia lubią to.
  9. alekar

alekar Chodząca legenda forum

Witam Wszystkich :)
    Dzięki dobrym radom BA_Czerwona udało mi się zebrać wystarczająca ilość torebek i zdobyć wszystkie itemy.
    Pozdrawiam tych, co jeszcze walczą :D
    Bardzo dziękuję za pomoc BA_Czerwona ( dotychczas Modki "w ramach pomocy" wysyłały mnie na przymusowe urlopy)

Dorota1020, tosia oraz Anetta41 lubią to.
  10. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Już odpowiadam (dla uczczenia początku urlopu):
    Mega drzewa i mega zagrody - jasne, wypadajki 1 do 1.
    Ale...
    ... zajmują cztery pola...
    ... oraz...
    ... rosną raczej dość długo, prawda...?
    Mega drzewa są bardzo potrzebne i to dla mnie przeważa - ale mega zagrody to naprawdę zawalidroga w takim evencie jak ten, za mało wypadajek w stosunku do czasu wzrostu. Na start - owszem, ale ja bym je po starcie wywaliła i dała np cebulę.
    Że z drzew marnie leciało w tym evencie, można było przeczytać na forum.
    Z zagród te 50% to w sumie nieźle.
    Z pól - to już do indywidualnego sprawdzenia.
    Bo ja wiem, czy naprawdę nie ma czasu na takie sprawdzanie...? Wszystko zależy od strategii (oraz realnego czasu, jaki można poświęcić na grę - chociaż nie jestem pewna, czy zbiory długich roślin dwa razy na dobę to rzeczywiście aż tak wielkie obciążenie czasowe).

Następnym razem, jeśli jesteś skłonna używać SN, siej na noc cebulę (nawet nie uszlachetnioną) na super polach z kerststolem i białą niewinnością.
    Na ogół 100% wypadajek (chyba że akurat coś przykręcą, ale o tym można się dowiedzieć na forum).

Ostatnie edytowanie: 4 lipca 2016
    ross2 i tosia lubią to.
  11. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Nie pisałam o cebuli:

Niemniej jednak jeśli masz uszlechtenienie dla cebuli " Miłość do SN " i użyjesz przed zasiewiem bonusu z rzędu pnącza, białej niewinności i kerststolu oraz podlejesz cebulę super nawozem to również urośnie w sekundę. Uszlachetnienie oczywiście musi być aktywne, czyli znajdować się w slocie.

eliza9070 i tosia lubią to.
  12. melody28

melody28 Wielki mistrz forum

leci torebka ;) u mnie brakuje 7 torebek. I ukończę wszystko oprócz jednego zadania diamentowego z pnączemxD

tosia i patrycja9922 lubią to.
  13. alusoo

alusoo Zaawansowany

Taka głupia to nie jestem, wiem jak używać dopalacze.Cebula dochodzi może wypadną te nieszczęsne torebki.

14. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

kewunia Twoje posty niczego do tematu eventu nie wnosiły, więc je usunęłam. Na przyszłość proszę również o nie pisanie postów jeden pod drugim.

15. dziunia49

dziunia49 Stary wyjadacz

na pocieszenie u mnie tez ta chwila nadeszła pomimo intensywnej pracy eventu nie ukoncze przez wypadajki

nigdy ale to nigdy nie mialam 100% wypadajek zarowno z cebuli jak i roz. u mnie jest w granicach 60-40%

Twoje posty połączyłam. Jeśli chcesz coś dopisać, to korzystaj proszę z opcji "Edytuj"przy poprzednim swoim poście.
    Proszę zapoznać się z poradnikiem --->KLIK
    Tutaj można poćwiczyć --->Wątek do ćwiczeń

SMOD_Atena.

Ostatnio edytowane przez moderatora: 4 lipca 2016
    bogusiania lubi to.
  16. Jozef

Jozef Czeladnik forum

Moderatorzy kochani posypcie na koniec wypadajkami. Walczymy do konca. Jesli hojniej poleca torebki to mam final. Trzymam kciuki za wszystkich na finiszu.

17. alusoo

alusoo Zaawansowany

wszystko mam aktywne i mam w slocie.Milość do Sn też

18. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

a co moderatorzy mają do sypania wypadajkami? 8)

19. ania7594

ania7594 Okazjonalny autor

udało sie a byłam pewna ze nie uzbieram wypadajek-dziękuje

20. Maryśka93

Maryśka93 Młodszy ekspert

Witajcie! Nie wiem czy to jeszcze ktoś przeczyta ale..napiszę...Jest mi zwyczajnie smutno! Na 93lvl nie ukończę eventu. Mimio ponad setki drzew xxl i czerwonych zagród z SN- nie wspomnę o 2 dobach siania gozdzików ( niestety nie mam "kasztanka").....:(((((( TO NIE ZACHĘCA DO DALSZEJ ZABAWY:((((((( Pozdrawiam:)))))

donatka69 lubi to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.