Opinie Herbata jest dobra na wszystko

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Salsa, 27 czerwca 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. tosia

tosia Nadzorca forum

a może masz taki serwer słaby na wypadajki;)ja odkąd pamiętam zawsze mam problem z wypadajkami, dlatego głównie nie robię tego typu eventów, bo nie zależą tylko od ciężkiej pracy na farmie a od losowości wypadajek (kto ma dobry serwer zawsze ma ich dużo), które moją farmę zawsze omijają szerokim łukiem:p mimo siania najwyższych roślin.

2. rysio

rysio Półbóstwo forum

Tja, widze ze jest wiecej zastanawiajacych sie i liczacych wypadajki. Po mojemu potrzeba ich 7,7 szt/h (1100 szt : 143 h eventu). Innymi slowy znow ewent zalezny w 99,9999999 % od losowosci. Widze ze nie jestem sam w negatywnej ocenie tzw losowosci, szkoda ze tak pozno. Pare ewentow wstecz podjalem akcje poparta glosowaniem o zaniechaniu / wycofaniu losowosci w grze i zostalem zakrzyczyny. Stara zasada - jak mi sie powodzi jestem przeciw wycofaniu, jak mi sie nie powodzi jestem za wycofaniem.
    U mnie jak zwykle marnie po 3 h stan 20 torebek (wypadajek)

3. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Serwer jest jeden... są różne bazy danych (odpowiednio do targów).
    Słaba baza danych...? Bo ja wiem, musiałabym wypytać fachowców.

Hmm.
    Tej niby to "losowości" można pomóc - odpowiednie przygotowanie do eventu, sianie czegoś długiego na noc, te wszystkie powszechnie znane sposoby. Tu nie chodzi o "ciężką pracę", tylko o eksperymentowanie i szukanie sposobu najlepszego na danej farmie.
    Z tego co wiem, u większości te sposoby się sprawdzają - choć oczywiście trzy godziny po starcie eventu niektórzy lubią popaść w rozpacz albo oburzenie (a najlepiej i w to, i w to).
    Nie wiem, jak długo grasz i do czego masz dostęp... ale widuję twoje posty na forum, więc domyślam się, że raczej nie zacząłeś grać przedwczoraj. Coś na wypadajki naprawdę powinieneś mieć pod ręką - choć wiem oczywiście, że prościej jest się oburzać.

Ogólnie to wiadomo, że wypadajki zaczynają lecieć strumieniem dopiero po skończeniu eventu - oczekiwanie, że wylecą akurat dzisiaj i to akurat z samego eventowego badyla, jest takie dość nierealistyczne.

4. aleksandra

aleksandra Cesarz forum

113 torebek herbatki z żyta ,,z wszystkich drzew ,zagród,warsztatów,,,i od miłych sąsiadów,,event robię,,urlop zaczynam

zaraz przechodzę na małe poletka ,,ręczna robota mnie czeka,,ech

Ostatnie edytowanie: 28 czerwca 2016
    .Robaczek., dantic3 oraz toDzasta lubią to.
  5. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

Baobaby zdjęte, herbata się rozsiewa... Wyszło mi, że jutro po południu baobaby wrócą na swoje miejsce... Zadziwiająco mało siania, aż trudno uwierzyć... Oczywiście zachomikowany bonus z kalendarza wydatnie w tym pomoże:) Czyli od jutra robienie eventu będzie polegało na patrzeniu na wypadające torebki herbatyxDxDxD Chyba mi pasuje takie eventowaniexD

6. etanus

etanus Forum Pro

A etanusik leży w gumiakach na polu i eventu nie robi:) i normalnie luzik w pupcixDxDxD ale oczywiście wszystkim zapracowanym powodzonka życze!

7. rysio

rysio Półbóstwo forum

Nie obrazaj ludzi jesli mozna prosic! Bogatemu sie i byk ocieli. Sa konta na ktorych wypadajki i nowsci pchaja sie tonami same a na innych sposobu nie ma. Chyba ze masz jakias konkretna odpowiedz np na pytanie - dlaczego pomimu 15 prob (nie sztuk) nie wylosowlame tubebuji? Wszyscy pisza gozdziki 44 razy na super polu = 44 wypadajki, a ja dostaje 20-25! Jesli znasz odpowiedz to prosze, chetnie ja poznam. Jesli nie to nie krytykuj tez grzecznie prosze.

aleksandra lubi to.
  8. zzizzie

Nie widzę, w którym miejscu cię obraziłam. Jeśli czujesz się obrażony, to niniejszym przepraszam, choć nie wiem za co.

Gorzej, że nie widzę również związku między tabebują (czy innym borsukiem) a wypadajkami podczas eventu.
    Wypadajki można zebrać bez większego trudu, jeśli ma się dostęp do dłuższych roślin, lepszych drzew i zagród.
    Rozumiem, że masz goździki, i to uszlachetnione, a do tego pnącze kasztankowe.
    Mimo to w każdym evencie dostajesz 25 zamiast 44 wypadajek, tak...?
    Hmm, to może po prostu spróbuj uszlachetnić coś innego, taka na przykład cebula przy okazji dobrze się sprzedaje, więc w sumie korzystniejsza od goździków (a działa tak samo).
    No i w ogóle obserwuj, z czego najlepiej u ciebie lecą te wypadajki - to moim zdaniem naprawdę niezły pomysł.

Nowości na kole czy w innych loteryjkach to zupełnie inna sprawa. Tu faktycznie jest losowość i co gorsza na tę konkretną losowość raczej nie ma proszka. Można po prostu darować sobie udział w tych loteriach... te wszystkie wspaniałe nowości są naprawdę srednio potrzebne w codziennej grze.
    A tabebuję chętnie ci podrzucę w stosownym momencie... nie wiem, skąd mi się wzięła na farmie, ale mam i nie potrzebuję.

9. aleksandra

aleksandra Cesarz forum

etanusik jest super,,ten luzik,,,jest więcej niż super,,w temacie 133 ,torby herbaty,,liści 400 z hakiem

Sookie i ross2 lubią to.
  10. -rybka24-

-rybka24- Chodząca legenda forum

Czy ktoś może liczył ile rośliny i wypadajek potrzebne jest do zdobycia pnącza ?

kybek93 i ross2 lubią to.
  11. Frytka2012

Frytka2012 Komandor forum

Witam wieczorne duszki;)
    jak ewencik?:)
    u mnie powolutku, wlasnie wstawilam troszke do mlyna, gram na spokojno, do konca jest duuuzo czasu, wczoraj przez pomylke zebralam kasztanki, trudno, jakos to bedzie,
    z ewentu zawsze wiecej nagrod darmowych, i wiecej PD, ;)
    Powodzenia wszystkim, duzo wypadajek i milego wieczorku:D

12. rysio

rysio Półbóstwo forum

Przeczytaj prosze bez obrazania sie inne posty (poprzednie) na podobny temat przy innych eventach. Zrozum prosze ze nie ma znaczenia co sieje, sa okresy w grze ze tak jak pisalem z gozdzikow, orkisza, jeczmienia czy cebuli wypada znacznie mniej niz u innych graczy. A te wlasnie pozwalam wrosnac w poczatek eventu zeby miej podloze do pracy. Nie pamietam dokladnie ale ekstremalny przyklad bylo zyto ktore dalo w przeliczeniu na 44 pola 2x2 17 czy 18 wypadajek. "Waszej normy" 44 pola = 44 wypadajki jeszcze nie osiagnalem, maksymalnie co sie udalo to cebula na superpolach z wszystkimi dopalaczami jakie tylko posiadam dala 35 szt na 44 pola. Ale to jeden jedyny raz i zawsze jest ponizej, przewaznie w ilosc 23-25 szt.
    A tubebuja czy borsuki maja naturalny zwiazek z dana farme / kontem. Jesli konto nie nalezy do "urzywilejowanych" to mamy do czynienia z absurdem 15 szans i ponad 60 TS i zero tubebuji. I rowniez nie zgodze sie z opinia ze nowosci sa niepotzebne bo bez nich spoldzielni nie obsluzysz chyba ze kogos stac na targ. Powiem wiecej nawet kolo fortuny jest tez opatrzone fenomenem losowych nagrod. Tygodniami sie zdarza ze mam w trybie normalnym i imprezowym na 12 mozliwych nagrod po 10 nalezacych do grupy PD, TPD i SG. Czy to normalne? Moze teraz mnie zrozumiesz, jesli nie to szkoda i przepraszam za klopot.

kybek93 i aleksandra lubią to.
  13. zzizzie

Ech.
    To nie jest "moja" norma, ja mam tylko róże i to bez kasztanka xD
    I daję radę.
    Nie czuję się ani uprzywilejowana, ani dyskryminowana - w ostatecznym rozrachunku i tak każdy event jestem w stanie skończyć.
    Nie porównuję też swoich wyników z innymi... po prostu staram się tak wszystko zorganizować, żeby było OK.
    Spółdzielni nie "obsługuję" od wieków, bo mi się nie chce xD
    Jakoś chyba niezbyt wiele na tym tracę xD

Powtórzę: co do koła i TSów - zgoda, pełna losowość i można tu nawet podpiąć jakąś stosowną teorię spiskową.
    Co do wypadajek - pozwolisz, że pozostanę przy swoim zdaniu.
    A po tabebuję naprawdę się zgłoś, chętnie się jej pozbędę xD

kybek93, zonaania2122 oraz ross2 lubią to.
  14. Bilonge

Bilonge Wszystkowiedząca wyrocznia

No i finito. Wykorzystam jeszcze + 1 do stodoły i posieję sobie bo dawno nie siałem :)

15. peterek_w

peterek_w Nadzorca forum

To było pierwsze, co zrobiłem po przeczytaniu poradnika :p
    Żeby zdobyć pnącze, można sobie odpuscić.... 500 sztuk badyla. Wypadajki trzeba wszystkie, bo trzeba zrobić całe 2, 3, 4 i 5. No, chyba że odpuszczamy itemy i liczymy na nie na GT. Będę miły i mogę policzyć, jeżeli o to chodziło :D

16. -rybka24-

Dziękuję i za odpowiedź i za to, że jesteś miły :)

Stan wypadajek na dziś 152 szt.
    Co to dla mnie znaczy - najpierw roślina ( 500 szt nie robi różnicy) a potem o wypadajkach pomyślę.

17. peterek_w

peterek_w Nadzorca forum

Na samo pnącze (bez itemów) potrzeba 3000 badyla i 510 wypadajek (policzone już z produktami potrzebnymi do młyna) :)

18. gosiunia007

gosiunia007 Stary wyjadacz

Właśnie robi mi się pierwsza partia 50 herbatek w młynie. Myślę, że to niezły wynik jak na początek eventu. :)
    Pozdrawiam wszystkich siejących.

19. -rybka24-

Za godzinę zbieram roślinę z 96 super pól. Potem zmienię na małe i może jakoś pójdzie.

kybek93, ross2 oraz toDzasta lubią to.
  20. rysio

rysio Półbóstwo forum

Nie chce i nie zamierzam snuc teorii spiskowych, co mnie jednak denerwuje to nadolbrzymia dysproporcja pomiedzy kontami. Rozumie w imie dobrze przyjetej rywalizacji zeby dysproporcje byly, ale prosze w normie. Co z tego ze w 24 h wyprodukuje eventowke, ale moze powtarzam moze sie zdarzyc ze eventu nie ukoncze z wiadomego powodu (tak nawiasem dopiero 2 mi uciekly z tego powodu), ale ostanio koncze wszystkie w ostatni dzien. Czy to jest mysla BP zeby bili gracze konczacy event w calosci po 24 godz a inninie mieli na ukonczenie szasn? Jesli tak to chetnie poznam zdanie tworcow na ten temat.
    Na dzis dobranoc. Mam dosc, a jezeli ktos rozumie moje stanowisko to tylko sie cieszyc.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.