Opinie Hej, wesele!

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 4 maja 2021.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Magdam.1__

Magdam.1__ Książę forum

Juz mam tak dosc siania, zbierania zgrod, wrsztacikow , zeby postawic drzewa czy wysiac na wypadajki, ze nie robie. Bardzo mi sie nie podoba,
    ze nie leca wypadajki tez i z zagrod. I uwazam, ze eventow jest za duzo. Jeden po drugim, sianie zbieranie, wypadajki, mlyn. I tak w kolko. Chyba odpoczne od farmy na jakis czas, , nawet pomocnikow nie kupilam w tym miesiacu. Wiem, ze nikt nie zmusza do robienia eventow jak leci, ze to ja wybieram, wiec wybralam.

2. Kloni17

Kloni17 Książę forum

robię gumaki już wypolerowane bo w brudnych nie wypada iść na taką uroczystość

3. kaska860

kaska860 Wszystkowiedząca wyrocznia

hej, a ja już przebolałam tamten event i moje 6 pereł i ten oczywiście robię :)
    Pnącze wygląda ciekawie, a wypadajki zawsze można podgonić czymś 1-sekundowym :)
    Niedawno odkryłam szarłat i ciekawa jestem czy da się go skrócić do 1 sekundy...

4. wiesmanokubo

wiesmanokubo Młodszy ekspert

Ja mam wrażenie, że oni to "średni/trudny" już z rozpędu piszą we wszystkich eventach :p Zarówno w takich, gdzie się bardzo ciężko wyrobić, jak i w łatwiejszych, jak ostatnio "Pod osłoną gwiazd":p

5. puniak3

puniak3 Moguł forum

jest gałązka jest robota

6. Pryku

Pryku Weteran forum

Jak tak pisza to z wypadajkami moze byc ciezko

7. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

11 070 sztuk badyla do wysiania na 1 łące i do tego do zebrania 810 obrączek i 1 152 podwiązki z 3 łąk, aby zrobić całość - będzie ciekawiexD:cry:xD

hiacynta, anna0089 oraz AngelGina lubią to.
  8. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

PNS tyle co w lotach - 3.360 + codziennie 50% PD z pnącza - robię.
    18 zbiorów x 600 (10.800) + 270 z rozsiewu.
    Rozsiew bez śmigieł.
    Po pierwszym 70 szt, po drugim ponad 300 szt.
    11.070 jest do wysiania na pieszo na samej wodzie.
    Nie sądzę, aby był problem z wylotkami.
    Tylko 810 obrączek i ciut więcej podwiązek - 1.152.

Ostatnie edytowanie: 5 maja 2021
  9. 22vader

22vader Forum Pro

jedyne co to skrzynia oddania mnie interesuje, ale i tak nie ma opcji żebym zrobił cały event odkąd na telefonie farma nie działa

hiacynta, miwi45 oraz krasnoludek10 lubią to.
  10. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

Owieczka311 - Twój post usunęłam, ponieważ tutaj rozmawiamy o zaczynającym się jutro evencie - Hej, Wesele!. Żeby Twój post został wystarczyło napisać cos o planach dotyczących tego eventu.
    O perłach można pisać tutaj: Tajemniczy staw.

11. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Rozumiem niechęć do demolki (i ewentualną miłość do zwierzaków), ale zagrody są okropnie niewydajne wypadajkowo.
    No chyba że ktoś kurnikami gra... ale z tych kurników wypadajek będzie minimum, tyle że kupki troszkę dadzą.
    Cenowo też to średnio wychodzi, dłuższe zagrody to chyba tylko na super papu, żeby było szybciej - to już bym wolała super kupką podlać pola, super kupka tańsza.

A to jest całkiem możliwe xD
    Ktoś korzysta z jakiegoś gotowca i nie wszystko zmienia, bo np nie zauważy ;)

No jednak sporo ich trzeba - tyle, że jest miejsce na dorabianie, bo z samego krótkiego badylka to słabo będzie raczej.
    Poza tym ja jednak mam nadzieję, że prawdę napisali o tym "trudnym" - bo lekko mam dosyć przeoczeń 8)xD

12. anna0089

anna0089 Książę forum

Oczywiście robię , choć emocji zaplanowanych i nie zaplanowanych moc . W poprzednim potrzebne perły wypadły mi 3 dni przed końcem ewentu ,co myślałam to moje a co myślą ci co tych pereł nie dostali ... Ale skrzynki uwielbiam i tu ciąg dalszy emocji

to wypadło ze skrzyni romantyczności IV o_O
    Dlatego i ten robię , daje sobie szanse na dalsze niespodzianki :D

13. Iskierka95

Iskierka95 Książę forum

da się,ale ile przepuściłam szarłatu w szklarni to się nie da opisać-.-

kaska860, hiacynta oraz krasnoludek10 lubią to.
  14. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Hmmm... no nie trzeba z prezentami ,bo my tam nie za gości weselnych robić będziemy a jedynie za dekoratorów :music:tak że o parkiecie nie ma co marzyć, bo poleczki i obereczki w polu trza będzie odskuteczniać - w tych pierwszych nie tak znów obrotnie, bo co to jest 11 tysięcy zielska, ale w tych drugich najprawdopodobniej trzeba się będzie nieźle uwijać by ,,wytańczyć,, dostateczną ilość tych gadżetów do bukietów :p
    Akurat tutaj można będzie losowość zielonymi kropelkam napoić , jakimś szlachetnym krokusem czy innym zielem nakarmić i wylotki będą - a jak jeszcze na kasztanku się ją przewiezie po leśnej i dzikiej ,xD to już w pierwszej dobie ewentu będzie ich dość :p
    - szkoda że w rybach nie było żadnej możliwości takiego przypodobania się losowości - pomijając oczywiście tą jedną... wiadomo jaką .
    - zatem ja ,,tykam,, mimo że kasztanka nie mam , ale ostatnio strusia łyżwiarza udało mi się wyoazować i przy okazji skróconych warsztatów strusich jaj nazbierać , więc przegotuję je w zupie na te kropelki i będę miała czym raczyć losowość :music:a w przystawce zaserwuję jej cebulę, co prawda mniej wonna od krokusa, ale też szlachetna - zaś Mietka będzie wokalizą umilać jej tą konsumpcję wyśpiewując naprzemiennie ;
    ,,pij, pij, pij bracie / a może lepiej siostro?/ pij...,, i ,,daj, daj, nie odmawiaj , daj...,, xD:cry:xD

15. Aisha1969

Aisha1969 Generał forum

średnio /trudny rozszyfrowałam to tak średni : bo tyle badyla można na luzie wysiać trudny : bo wypadajki wypadają losowo hihihihih może zacznę a później się zobaczy :)

krasnoludek10 i hiacynta lubią to.
  16. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

17. magdalena

magdalena Weteran forum

Dla mnie ewent siewny bez losowości.
    Liczy się tylko pnącze i punkty sezonowe.
    Po drodze wypadnie trochę dobra z nagród.
    Nic ze stodoły nie zabierają.
    Ścigać się nie zamierzam.

Z minusów to, że zajmie 3 pola, ja jednak wolę te jednopolowe lub bardziej na polu specjalnym.

Po ewencie "bagiennym" ten wygląda na lajtowy.
    Co tydzień pnącze % to może ktoś dożyje do trzysetnego poziomu o ile wcześniej serwerów nie wyłączą.
    Bądźcie czujni, bo myślę, że BP ostatniego słowa w tym miesiącu nie powiedziało.

18. hlnrys

??
    Na wylotki też wystarczy.;)

19. magdalena

magdalena Weteran forum

Jak by co to wyciągnę armię podanych JC.

Nie zamierzam lać SN tylko 10szt na rozsiew.
    Na wypadajki jest sporo sposobów od szklarni, przez pnącza na alchemiku kończąc.

My farmerki i farmerzy sobie poradzimy, byle nam nie przeszkadzali.
    Ps. Znowu <ciach> (słowo wywodzące się z obornika) smoczek na środku pól wrócił u mnie ;( wrrrrrrrrr..........

Usunęłam wulgaryzm
    MOD_Marion

Ostatnio edytowane przez moderatora: 5 maja 2021
  20. hlnrys

Po co ?
    Sianie na jednej, wylotki z trzech.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.