Gromadzenie nawozu

Discussion in 'Archiwum - pomoc' started by Tekla69, Jul 5, 2020.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Tekla69

Tekla69 Naśladowca mistrzów

Nie mogę aktualnie sprzedawać nawozu na targu, gdyż mam 10 pozycji nie sprzedanych. W zbiorniku mam zawsze około 400 szt. ponieważ mam dużo zagród a mało pól.
    Czasem miałam skrzynię, w której odkładał się nawóz i mogłam go sprzedać lub użyć w razie braków na pola. Od czego zależy pojawienie się tej skrzyni w inwentarzu i na jakiej zasadzie gromadził się tam nawóz?

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Na targu jest ograniczenie dla wszystkich towarów czyli możemy mieć jednego towaru tylko 10 ofert a nawozu w jednej ofercie maksymalnie 100 sztuk i dopóki nie zostaną sprzedane to kolejnych wystawić nie można.
    Limit zbiornika na nawóz można zwiększyć do 2000 sztuk wykupując odpowiednie runy na Drzewie mądrości, więcej informacji znajdziesz w poradniku: Drzewo mądrości.

Skrzynie, które otwieramy samodzielnie w dowolnym momencie i z nich otrzymamy nawóz to: Skrzynie z obornikiem, otrzymujemy je między innymi z itemu Zjeżdżalnia wodna ale nawóz ze skrzyń też nie zostanie dopisany ponad posiadaną wielkość zbiornika.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

3. Tekla69

Czyli, że nawóz ze skrzyń i zebrany z zagród jeśli nie ma miejsca w zbiorniku przepada bezpowrotnie i opłaca się nawóz sprzedawać nawet za 10 groszy. Ale jeśli nie otworzę skrzyni z nawozem z inwentarza to on nie przepada i mogę go użyć w stosownym momencie?
    Jakoś ostatnio z itemu Zjeżdżalnia wodna nie widziałam w inwentarzu skrzyń z nawozem, może coś przegapiłam. Zbieram gwiazdki aby powiększyć zbiornik, ale sporo ich trzeba a powiększa się tylko o 50 szt.

4. SMOD_Atena

Tak, jeśli masz pełen zbiornik to nawóz zebrany z zagród/fabryk czy też z otworzonych skrzyń przepada. I tak jak napisałam - skrzynie otwieramy w dowolnej chwili, czyli najpierw sprawdzamy ile mamy miejsca w zbiorniku i decydujemy ile skrzyń chcemy otworzyć - w jednej może być od 10 do 100 jednostek nawozu lub bonus PD/TPD za żniwa (L).

Czy jeszcze w czymś mogę Ci pomóc?

5. Tekla69

Bardzo dziękuję. Zjeżdżalnie wodne miałam na Rzędach chmur, ale dałam je na Wyspę skarbów, bo i tak nie miałam pełnych tych rzędów.

6. SMOD_Atena

Bardzo proszę i skoro nie masz już pytań to temat zamykam.

Thread Status:
Not open for further replies.