Gra znowu laguje.

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika hlnrys, 26 września 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Co się znowu dzieje ?
    Od kilku dni gra się zacina.
    Podczas zbiorów, co kilka pól gra staje na kilka sekund, czasem nawet na kilkanaście.
    Dzisiaj zdążyły się na nowo aktywować sowy zanim zebrałem plony.
    Problem jest dokładnie taki sam jak był w połowie lipca.

dantic3 lubi to.
  2. Dexterdx

Dexterdx Czeladnik forum

Witam :)
    Mam dokładnie to samo , tylko dziwne , że na itemach się nie zacina . Prosimy , by ktoś z Modów tym się zajął.
    Miłej soboty życzę i pozdrawiam grono koleżeńskie :)

3. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Na chwilę obecną oprócz Was nikt nie zgłasza podobnych problemów. Dopytaliśmy czy coś dzieje się z grą i otrzymaliśmy odpowiedź, że obecnie nie występują żadne problemy z płynnością gry. W związku z tym bardzo proszę o zastosowanie standardowych czynności z tego poradnika : >>> Gdy gra nie działa - poradnik.

hlnrys, czy masz jeszcze jakieś pytanie ?

4. GruGru

GruGru Wyjątkowy talent

To ja zgłaszam ten sam problem. Zacina się też przy zbiorze kombajnem.

5. hlnrys

SMOD_Atena

Zanim tutaj napisałem, wykonałem wszystkie czynności zalecone przez PT w czasie poprzedniej korespondencji (zgłaszałem taki sam błąd), więc coś jest chyba nie tak.

6. SMOD_Atena

Tak jak napisałam wyżej, otrzymaliśmy informacje że po stronie gry wszystko jest w porządku. Próbowaliście może sprawdzić na kilku przeglądarkach i/lub oprócz wyczyszczenia pamięci, ciasteczek cookies i flashowych, odinstalować i ponownie zainstalować wtyczkę AFP ?

7. hlnrys

Dzisiaj wyszła aktualizacja AFP, mam świeżynkę, używam FF i tego zmieniać nie będę, bo działa dobrze. Cookies kasuję na bieżąco i za każdą sesją gra pobiera nowe dane. Internet nie tnie, system przeskanowany, co jeszcze ? Jak pisałem wcześniej trwa to od kilku dni (zbieram ręcznie) i jest dokładnie tak samo jak w lipcu.
    Wtedy zresztą też gra niby była w porządku, dopiero po kilku dniach się okazało, że jest błąd i wyłączono zapis danych flash, co na jakiś czas pomogło.
    Co się dzieje teraz ?

8. SMOD_Atena

Co do aktualizacji AFP to w poradniku czytamy :

1. WTYCZKA ADOBE FLASH PLAYER (AFP)
    Gra wymaga zainstalowania na komputerze aktualnej wersji Adobe Flash Player. Bez tego oprogramowania niektóre funkcje mogą działać niepoprawnie lub spowodować całkowitą niemożność grania. (UWAGA!! Niekiedy tuż po wprowadzeniu nowej wersji AFP nie współpracuje w pełni z grą. AFP należy aktualizować regularnie, ale po pojawieniu się aktualizacji odczekać kilka dni przed zainstalowaniem jej na komputerze). Instrukcję jak zainstalować lub zaktualizować AFP można znaleźć w tym poradniku: >>KLIK<<

I tak jak już napisałam, zasygnalizowaliśmy Wasze uwagi i w odpowiedzi otrzymaliśmy informacje, że nic się po stronie gry nie dzieje. Jeśli otrzymamy jakieś nowe informacje na ten temat to zostaną zamieszczone na forum. Tymczasem temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.