Opinie Gra w kości

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 26 czerwca 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. ewanta

ewanta Komandor forum

full jest jak masz trójke i parę np. 6 6 6 2 2
    poker jak masz 5 kostek jednakowych np. 1 1 1 1 1

kalinamala lubi to.
  2. MOD_DaMa

MOD_DaMa Forum Moderator Team Farmerama PL

Proszę ,może ta tabelka będzie pomocna

3. dzika_farmerka

dzika_farmerka Wielki mistrz forum

no nieźle, ja ani jednego pokera nie rzuciłam, nie wiem jak ty to robisz, rozegrałam dopiero 34 gry, kubeczków brak

4. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

U mnie 80 gier,ale tylko 45 nagród zdobytych.Nie idzie mi najlepiej,ale mam fajną zabawę przynajmniej :)

kalinamala lubi to.
  5. pretorianka

pretorianka Półbóstwo forum

W szponach hazardu. xD Powolutku do salamandry tuptusiam." Muszę ją mieć "..:music:xD Jak liczycie te średnie ? Trochę choruję, to i na mózg mi, zdaje się, padło:p:cry:[​IMG]

Edit. Już wiem, widzę jak to jest z tą średnią. Olsniło mnie. :cry:xDxD

kalinamala i .savante. lubią to.
  6. rysio

rysio Generał forum

30 gier / 171 srednia, widze ze jestem bardzo daleko w lesie, ale jak zwykle trzymaja mnie wypadajki

7. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

Trzy gry dzielą mnie od pnącza.
    Potem już będzie na luzie w miarę wypadajek.

Nie gnam po czerwone salamandry ani deskorolki.
    Mam je po jednej sztuce, chyba z jakiegoś eventu i tyle mi wystarczy.

8. CHUDYJUREK

CHUDYJUREK Ambasador forum

28/18 brak wypadajek mnie spowalnia

9. DankaD76

DankaD76 Moguł forum

Sprawozdanie z pola kostkowej walki: 42gry zrobione, 6020 punktów zdobytych ponad 7,5tys roślinki w zapasie. Posiałam ekspresowe goździki na wypadajki. Tylko tak sobie myśle...skoro pracuje w kasynie to grając w te kostki przenosze prace do domu?xD:D

kalinamala, ewanta oraz Anhedrea lubią to.
  10. ewanta

ewanta Komandor forum

zastanawiam się czy nie posadzić goździków z sn i przyspieszaczami a alchemika.
    chciałabym zdobyć salamandry ale jeszcze sporo brakuje a ostatnio zaliczam gierki za 60 lub 80 pkt.

DankaD76 i kalinamala lubią to.
  11. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

U mnie tak:

Średnia mocno spadła niestety - z bonusami 137,3, bez bonusów 119,0, ale wciąż jest nieźle w porównaniu do dwóch poprzednich edycji. Chyba pokuszę się o zrobienie całości:D Trafiłam dziś +100% do stodoły, to z eventówką pójdzie szybko.
    Wypadajek nie planuję już dorabiać. Policzyłam, że to co mam plus to, co wypadnie do wtorku - powinno wystarczyć. Teraz czekają mnie emocje - starczy czy niexD

12. Mysza15002900

Mysza15002900 Forumowy żółtodziób

eventy tylko dla starych graczy mających wszystkie "bonusy przyśpieszające" albo forsiastych gdy za kilkaset zeta mogą wszystko kupić. Początkujący są bez szans.... szkoda czasu i nerwów.... smutne.

matthero lubi to.
  13. kasia6100

kasia6100 Mistrz forum

robie pierwszy raz event...myslę, że te 55 gier rozegram spokojnie....a na ile potem jeszcze starczy to się okaże. pewno że bym chciała zrobić wszystko ale wiem, że mi się nie uda....nie mniej jednak nie rozpaczam z tego powodu...zrobię ile dam rade.

14. matthero

matthero Hrabia forum

Dobrze powiedziane. Ja też jestem początkującym i raczej daleko nie zajdę, gdyż kubki nie chcą wylatywać u mnie z pól :( Szkoda, bo bardzo lubię grać w kości, które i tak mi jakoś szczęścia nie dają... Jak czytam posty innych osób to tylko pogłębia się u mnie depresja, że tak marnie mi idzie... No ale cóż... Komuś musi iść lepiej, żeby drugiemu szło gorzej...
    Jedyny sprawiedliwy event, to event piłkarski, gdyż można używać tylko wody i nawozu, a bonusy tam nie działają...

Mysza15002900 lubi to.
  15. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

Grasz już prawie 1,5 roku, to nie jesteś początkującym.
    Na noc siej to co ma więcej PD i dłużej rośnie od rośliny eventowej, a w dzień eventówkę.
    Używaj CMJ.
    SN można zdobyć w wielu misjach.
    Zresztą ja go używam zazwyczaj tylko do początkowego rozsiewu roślin.

A tak naprawdę przez co najmniej pierwszy rok mojego grania też nie kończyłam eventów. Wtedy było jeszcze trudniej.

Ostatnie edytowanie: 30 czerwca 2018
  16. matthero

matthero Hrabia forum

Dziękuję za rady. Ja rzeczywiście konto założyłem w 2017r. ale zacząłem grać w farmeramę dopiero od miesiąca, gdyż wcześniej po założeniu konta odechciało mi się gry, a teraz zacząłem z nudy...

17. JohnLock

JohnLock Hrabia forum

W obu przypadkach się nie zgodzę, nie trzeba być ani "forsiastym" ani starym graczem.
    Owszem ewent jest wymagający bo potrzeba do wysiania badyla w dziesiątkach tysięcy, ale to nie znaczy, że gdy próg zakończenia ewentu znajduje się na 100 zadaniu i zdobyciu 25 000 tyś. to wtedy ewent jest skończony.
    Nikt nie każe na siłę robić go do końca chociaż nagrody są zachęcające, ale po to one są by jak najwięcej osób się o to pokusiło.
    Wystarczy zrobić 55 gier i masz pnącze z itemkami, tak wiem pnącze słabe, ale dla początkujących graczy lepsze to niż parcie na silę nie wiadomo gdzie gdy się wie, że to nie na swoje możliwości.
    Nie dasz rady dojść do pnącza? Trudno masz itemki które dają ładną ilość PD. To jedno.

Po drugie, gdy się jest początkującym nie należy się od razu zniechęcać. Akurat ten ewent ma to do siebie, że jest bardziej wymagający i nastawiony dla graczy z wysokimi lvlami swoich farm jeśli ktoś chce mieć nagrody z ostatnich miejsc.
    Każdy przechodził to samo, byciem cierpliwym pozwala dojść daleko i wysoko. Nie wiem na jakim etapie jesteście, ale mając roślinki które rosną 8 czy 9h nie liczcie, że wyleci Wam nie wiadomo ile wypadajek. Im dłuższy wzrost roślinki tym więcej wypadalców, więc lepiej skupić się na levelowaniu niż marudzeniu, że nagrody nie osiągalne.

18. MYSZKA2005

MYSZKA2005 Weteran forum

dziwne podejscie. nie oczekuj, ze poczatkowy gracz bedzie mial takie same wyniki jak ten, ktory gra kilka lat. kazdy kiedys zaczynal od zera. "stary gracz" musial to co ma, wypracowac w grze.
    i wcale nie musi sie byc forsiastym, zeby dobrze sie bawic i miec satysfakcje z osiagniec w grze.
    troche cierpliwosci i pracy i wyniki beda. na robienie calych iwszystkich eventow tez pprzyjedzie czas. gram juz 7 rok i grosza w gre nie wlozylam. poswiecam swoj czas i owszem kase tez, ale ta farmerska czyli wypracowane SG. najwazniejsze to nie patrzec na to co maja inni, ale postawic sobie cele i do nich dazyc i nie oczekiwac cudow po killu tygodniach, miesiacach gry.

19. jagódka133

jagódka133 Fanatyk forum

gram od grudnia 2016 roku i to jest chyba 3 edycja tego eventu (moge się mylic jak tak to mnie poprawcie) i nigdy ale to nigdy nie zrobiłam wszystkich etapów!!! zawsze zdobywam pnącze i coś ponad to.... i starczy.

To jest tego typu event, ze jak jesteś początkujący to go zrobisz(do pnącza), a jak grasz X lat masz spore zapasy SN to możesz ich użyć.... i zgarnąć wszystko. Zauważcie, że takie eventy są rzadko. A dla niektórych to jakieś tam w końcu wyzwanie i okazja do sprężenia się. Zobaczenia czy dam radę.

Załóżmy, że ostatni etap to salamandry i dalej nie ma nic koniec. Co to byłby za event??? Sama jestem ciekawa jak daleko zajadę. W stodole jest 16 tys eventówki.... za 2h zbiór cebuli. Wsadziłam wszystkie możliwe uszlachetnienia dla cebuli, odpalę alchemika i będę obficie lać SN. A co raz na rok można :) zobaczę dokąd dolecę i dlatego ten event jest fajny :)

wy młodzi gracze to chcieli byście mieć wszystko.... a na to trzeba sobie zapracować.... ciężką i regularną pracą. Tak jest w życiu i tak jest w tej grze :p a jak Cie stać to $ i po kłopocie :cry: xD

20. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

O przepraszam - ani tym ,,starym,, nie jestem co ma wszystkie bonusy - mój jedyny bonus w tym jak i wszystkich ewentach to chiutnej no i sporadycznie to + 1 gdy fortuna łaskawsza, lub nam dadzą jak obecnie z kalendarza
    - ani tym bardziej takim coby zechciał kilkaset zeta wydać na wspomagacze do ewentu - tu się twardo trzymam swojej zasady bo taką sobie w tej grze ustaliłam - a pnącze jeszcze dziś zdobędę :)
    obecny stan to 54 gry rozegrane po lewej i 34 po prawej , zdobyte punkty 8550 co mi daje średnią około 158 na grę :music::p
    - a mamy jeszcze niemal 3 doby do końca :)
    Ośmielam się zatem twierdzić że i początkujący mają szansę cośkolwiek ugrać w tym - jak i niemal każdym innym ewencie
    no trzeba tylko trochę chęci i...zaangażowania... czasu oczywiście też, bo wiadomo że przy jednym zbiorze na dobę to się raczej do niczego nie dojdzie
    życzę zatem mniej nerwów a więcej optymizmu i oczywiście tej chęci grania :)
    pozdrawiam wszystkich hazardzistów :);)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.