Opinie Gra w kości

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Czerwona, 29 listopada 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. polnygryzoń

polnygryzoń Hrabia forum

3,36 h

kacper_07 lubi to.
  2. Ewa2951

Ewa2951 Ambasador forum

dziękuję.

Biorę się za event8) Jeszcze takiego nie robiłam. Jestem ciekawa o co w nim chodzi, a najlepiej przekonać się w praktyce:)

waszunio lubi to.
  3. Mcgregoro

Mcgregoro Książę forum

Bry wieczorowo:) szybkie pytanie odnośnie skrzyni morskich zwierząt czy daje ona zagrody czy tylko zwierzęta z tych zagród bo jeśli daje zagrody a tak to rozumiem czytając poradnik to super sprawa.

4. _kubus1404_

_kubus1404_ Hrabia forum

Mechaniki eventu nadal nie rozumiem, ale się za niego wezmę, bo poprzednią grę w kości przegapiłem xD
    Badyla i kubków dużo trzeba nazbierać, ale nagrody mnie kuszą :D
    Daje zagrody tych zwierząt, są napisane ich nazwy.

miss_ines lubi to.
  5. Ewa2951

Ewa2951 Ambasador forum

jest napisane przykładowo basen dla homarów, czyli daje basen dla homarów, a nie homara

miss_ines lubi to.
  6. jagódka133

jagódka133 Fanatyk forum

ja tak ostatnio zrobiłam siałam na wypadajki a od niedzieli siałam badyl (chodzi o ten event wędkarski) i to było super rozwiązanie jak dal mnie :) wszystkie nagrody zgarnełam więc się sprawdziło.... zdrówka życzę :)

miss_ines i .Robaczek. lubią to.
  7. Marrylan

Marrylan Chodząca legenda forum

To do mnie przemawia, nawet bardzo xD Zamierzam zajechać siewnik i kombajn :p Nie wiem czy się wespnę na samą górę /26 tyś punktów/ ale będę próbować ;)Nagrody i mini gierka /należąca do moich ulubionych prócz toporów/ przekonują mnie do wzięcia się do roboty :D

8. AnnDżelina

AnnDżelina Chodząca legenda forum

przy innych skrzynkach pokazuje drzewo a daje owoc z tego drzewa :p
    nie uwierzę że dadzą zagrodę za każdym razem xDBP tak hojne nie jest :p
    no ale niech mnie zaskoczą mile nie mam nic przeciwko xD

noż dopiero się poukładałam a tu terror sianie - jak zwykle :p

no nic poczołgam się trochę i robię ile się da xD

9. dzika_farmerka

dzika_farmerka Wielki mistrz forum

przecież to jest jednorazowa nagroda a nie cykliczna, losowa zagroda raz - jak najbardziej prawdopodobne.

oset53, gosiagosia60 oraz AnnDżelina lubią to.
  10. AnnDżelina

a no to może xD

ja za szybko przeczytałam poradnik xD

to idę luknąć czy ja w ogóle do tego dojdę :D

oset53 i xBabciaEwa lubią to.
  11. Ewa2951

Ewa2951 Ambasador forum

może jest pokazane drzewo, ale pisze, że jest to skrzynia z owocami a nie drzewami :p
    poza tym, wydaje mi sie ze skrzynia z morskimi zwierzetami jest do wygrania tylko raz. ona nie jest wygrana z pnacza8)

oset53 i AnnDżelina lubią to.
  12. AnnDżelina

Tak już wiem - zwracam honor
    ale ja i tak do tej skrzynki nie dolecę
    w poprzedniej edycji w pocie czoła tyrałam i do końca nie doleciałam
    tu też nie sądzę bym tam doszła
    a skrzynka jest na samym końcu z tego co widzę

13. Ewa2951

Ewa2951 Ambasador forum

ja pewnie tez nie.
    przyznam ze jak pierwszy raz pobieznie czytalam poradnik to tez sie napaliłam, że z pnącza beda zagrodyxD ale to by było zbyt piekne:oops:;)

14. Dotti

Dotti Wielki mistrz forum

Sporo wysiewów do zrobienia - czy uda się wykonać całość? - okaże się.
    W każdym razie event będę robić - zrobię tyle, na ile czas i możliwości kombajnowo-siewnikowe pozwolą.
    Nawet, jeśli krupierzy będą stosować swoje chytre sztuczki - a coś im źle z oczu patrzy, co widać na załączonej do poradnika fotografii xD - i wszelkie znaki na niebie i ziemi będą mówić, że do 26000 punktów to ja nigdy nie dotrę - co zdobędę, to moje... :p

Edycja: Jeśli ktoś chciałby wiedzieć, ile dokładnie można zebrać konkretnych dóbr, przy założeniu, że zdobędzie się 26000 punktów, załączam małą ściągę. ;)

P.S. Tabela nie uwzględnia pnącza i 3 dedykowanych mu itemów.

Ostatnie edytowanie: 29 listopada 2017
  15. olgs3

olgs3 Chodząca legenda forum

siac bede ile zrobie to bedzie z rur 2 zyrafy biegaja

16. empatyczna

empatyczna Chodząca legenda forum

Dzięki..czyli jest to sprawdzone .Fajnie własnie chciałam wiedzieć czy ktoś tak robił..Jeszcze raz dziękuje.. zwłaszcza że ta roślinka rośnie krócej..
    Miłego dnia
    Witam o poranku..:) I już znikam :)

oset53, olgs3 oraz gosiagosia60 lubią to.
  17. oset53

oset53 Chodząca legenda forum

Doberek przy porannej kawusi
    Już nie mogę się doczekać tych kości i wcale nie ze względu na nagrody:p
    Swoją drogą, tak się zastanawiam kto zdobędzie wszystkie nagrody. toż to
    trzeba by było ponad 600 wypadajek dziennie uzbierać -nie wykonalne dla przeciętnego farmera.
    Super podpucha BP z tą zagrodą na samym końcu. No może się ktoś pokusi
    kto ma tony Sn-u -wtedy i owszem, da sięxD, ale czy warto..............?

18. olgs3

olgs3 Chodząca legenda forum

Dzien dobry wlasnie to jest 1 zagroda i to losowa nie wiadomo czy wypadnie to co chcesz ja nie mam szans przy moim szczesciu tam sie dostac

ANIUTKA1959 i oset53 lubią to.
  19. 0olimpia0

0olimpia0 Chodząca legenda forum

Bry, a ja jeszcze nie wiem czy robię ... czy też nie. Nie jestem jeszcze w 100% przekonana w żadną stronę.
    Koniczyna posiana :)

Pozdrawiam :)

20. polnygryzoń

polnygryzoń Hrabia forum

Licząc z zegarkiem w ręku badyl na wodzie (nawóz szybko z targu wyparuje) rośnie 4 godziny więc max będzie 6 zbiorów x 5 dni x 588 pól (totalna demolka ) zbierzemy ok. 51.000 roślin co wystarczy na ukręcenie 175 kostek (o ile dysponować będziemy 5.075 wypadajkami). Czy to wystarczy na zdobycie 26.000 PD? Trudno wyrokować. Zbiory musiałyby być regularnie co 4 godziny dzień i noc xDxDxD. Oczywiście stosując SN ( tylko czy to ekonomiczne) można to zrobić szybciej. Mnie osobiście w nocy musiałaby budzić kanonada z potężnych armat, bo zwykły budzik nie da rady. Ale jestem b. rannym ptaszkiem, a chodzę spać z kurami - wieloletni nawyk wynikający z konieczności rannego wstawania xDxD. Dla szczęśliwców są jeszcze bonusy z koła.
    PS. przesadziłem z wypadajkami trzeba 2.800 ( do moich powyższych wyliczeń) . Przepraszam za wprowadzenie w błąd.

Ostatnie edytowanie: 30 listopada 2017
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.