Opinie Gra w kości

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 26 lipca 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Daisy44

Daisy44 Półbóstwo forum

Nikt Ci nie każe robić tego eventu:p Ja wiem że co event to narzekanie .... za łatwy za trudny, za dużo, za mało... Nie ma wyzwań-źle, są- też źle bo za trudne:p No ale ileż można... :eek:o_O:sleepy:
    Hura wreszcie powiało optymizmem:D:inlove: Ja też się cieszę na ten event bo to chyba wreszcie powiew świeżości na FarmiexD
    Ja też jeszcze nie ogarniam ale co tam;) na pewno się rozjaśni w praniu:p
    Grałam w kości jako małolataxD Ale w necie nigdy. Jednak nagrody mnie przekonują więc chce robić. :D Wiem, losowość itp ale może być fajnie nie poddawajcie się tak zupełnie bez walki;)

2. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

Czyli ta tabelka jest kluczowa?Zapisałam na pulpicie.Coś tam podłubię,zobaczę co wyjdzie w praniu.

3. ewanta

ewanta Komandor forum

to co najlepiej wyrzucać? widzę że najwyżej punktowany poker ale trudno go rzucić. jaką Ty masz taktykę?

rozumiem że dla każdej pierwszorazowej trójki tzn, z jedynek, dwójek itd jest bonus czy tylko za pierwszą wogóle?

amber♥, kybek93 oraz gretag lubią to.
  4. kaska860

kaska860 Cesarz forum

Właśnie jestem w trakcie czytania poradnika i już podoba mi się, że nie trzeba siać na Bahamach :)
    O ile z karcianego pokera coś mi dzwoni, to z tymi kostkami jestem zielona...

kybek93 i gretag lubią to.
  5. frixi77

frixi77 Ambasador forum

Matko i córko nie mam zielonego pojecia o grze w kości :p Nic a nic nie kumam ... mam nadzieje ze w praniu bedzie lepiej :)

6. jagódka133

jagódka133 Fanatyk forum

Policzyłam nagrody:

ZB: 13
    Farmarki!: 55
    drzewka: 25
    zagrody:21
    SP: 35
    SN: 130
    gwiazdki: 28
    TNZ:70
    SNZ:55
    imprezowe wejściówki:6
    deski: 500
    gwoździe 750
    skrzynki XXL: 2

plus reszta PD, TPD, skrzynki, CMJ, babbeczki

7. gretag

gretag Chodząca legenda forum

Z kostkami jeszcze lepiej Ci pójdzie. To prosta i przyjemna gra..
    Dam podpowiedź z węgierskiego forum..
    źródło

8. basia_z_

basia_z_ Weteran forum

Nie odpuszczaj ,rób event. Ja mam jakieś mgliste pojęcie o pokerze, a resztę to się pojmie w trakcie, zresztą ktoś napewno tutaj to wyjaśni w sposób zrozumiały. Damy rade Sąsiad :)

Daisy44, kybek93 oraz gretag lubią to.
  9. [Mateusz13]

[Mateusz13] Nadzorca forum

u mnie dłużej bo nie zbieram od minuty do minuty

kybek93 lubi to.
  10. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

witam

gra jest prosta,kto kiedys grał w karty-poker to nie powinien miec problemow :p, event typowo dla mnie ale.....i tym razem go nie robie xD,nie chce mi sie demolowac farmy.

11. jagódka133

jagódka133 Fanatyk forum

tak Poker najlepszy ale ciężko go wyrzucić bo to 5 takich samych wartości np. 3 3 3 3 3
    taktykę patrzę co wyrzuciłam i patrzę jak poprawić wyniki. Tak jak w poradniku. Np. wyrzucam jedną parę czyli np: 2 2 1 6 5 więc zostawiam te dwójki i kości 1 6 5 rzucam jeszcze raz dzięki temu mam więcej możliwości. albo wyrzucę pokera xD albo będę mieć trójkę czyli: 2 2 2 3 6, albo będę mieć dwie pary czyli: 2 2 4 4 1, albo fula czyli trójkę i parę np. 2 2 2 5 5. Tutaj trzeba po prostu obserwować i myśleć.
    Jeśli chodzi o druga część pytania to chyba za każdą pierwszą kombinację. Ale może się mylę. Pewnie wszystko okaże się w trakcie gry :)

12. Miśkowo

Miśkowo Chodząca legenda forum

No zapowiada się super event, w końcu poza wysianiem tysięcy badyla jakaś ciekawa dodatkowa gra i także od nas będzie zależało jak ona będzie wyglądała i kiedy należy ją przerwać lub rzucać dalej :), oczywiście szczęścia tez będzie trochę potrzebnego :p.
    Przypomną się dziecięce lata, kiedy grałem w kości, oj była super zabawa :);)

13. [Mateusz13]

[Mateusz13] Nadzorca forum

zapomniałem o bonusach +1 z muszelki i z dnia codziennego bonusu :D <3

14. kybek93

kybek93 Chodząca legenda forum

Skorzystam z rady ... bo moje umiejętności w pokerze raczej są mierne...
    Ewent zrobię ...
    Pozdrawiam farmerów -hazardzistów...
    Do czego to doszło... rolnik hazardzista !?hihihi

15. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

I to będą takie same zasady?Ta nasza tabelka uwzględnia realne wymagania?

JohnLock i kybek93 lubią to.
  16. kaska860

kaska860 Cesarz forum

Nagrody są przezacne :D
    Wszystkie zagadkowości, wejściówki i deski są bardzo mile widziane.
    Niby w zagadkowych nie mam farta (może trochę na wyspie), ale lubię takiego kota w worku i dreszczyk emocji przy odkrywaniu :p

17. jagódka133

jagódka133 Fanatyk forum

hmmm faktycznie z tego co widzę jest minimalnie inaczej (inaczej wygląda mały i duży strit, pewnie dlatego żeby było łatwiej), ale lepsze to niż nic. Jak rozegracie kilka rund będzie wszystko jasne. Dla tych co nie mają zielonego pojęcie to radzę i tak sobie poczytać.

ja od Siebie dodam że spor osób potrzebuje farmarek, żeby odblokować wodospady, a tu można ich zdobyć aż 55! Gdzie ogólnie zdobywaliśmy śladowe ilości tzn. po kilka sztuk. Więc warto robić nawet dla samych farmarek.

18. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Bonus jest za każdą kombinację, którą uzyskaliśmy po raz pierwszy np.
    Full = 1 para i 1 trójka (para to np. 2 kostki po 2 oczka + trójka to np. 3 kostki po 4 oczka)

cytat z FAQ:
    Przy odbieraniu punktów za pierwszą w czasie eventu kombinację danego typu uzyskamy nagrodę bonusową:

Nutka, kaniape4410 oraz kybek93 lubią to.
  19. babydelfi

babydelfi Ambasador forum

moja strategia na event
    siać i zbierać xD

a na serio to jutro i w piątek na pewno będę siać eventówkę
    weekend to będą długorosnące na polach, bo wyjeżdżam i wracam dopiero we wtorek, a co za tym idzie nie będzie czasu na farmę, wejście rano zbiór i siew, wejście wieczorem zbiór i siew
    popołudnie wtorkowe to dosiewanie eventówki i produkcja pucharów oraz gra do środy do 14 ;)

coś sie może uda ugrać
    a może się uda i z koła wpadnie też jakiś dodatkowy bonus typu : + 1 do stodoły z pól
    lub 100 lub 200 % na żniwa :inlove:

JohnLock, kybek93 oraz gretag lubią to.
  20. brzustinka

brzustinka Fanatyk forum

Zawsze można SP zastosować:);)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.