Gra się zacina

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika niebo016, 18 lipca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. dantic3

dantic3 Chodząca legenda forum

można dostać szału przy zbiorach gra sie zacina :cry:

Magdam.1__ lubi to.
  2. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

Jeśli odinstalowaliście AFP i zainstalowaliście go ponownie, wyczyściliście ciasteczka w tym również flashowe i nie widać poprawy w funkcjonowaniu gry (kolejne uruchomienie, gdyż pierwsze "załadowanie" może potrwać dłuższą chwilę), napiszcie zgłoszenie do Pomocy Technicznej. Tam Wasze konta zostaną sprawdzone.

3. Renia1920

Renia1920 Komandor forum

U mnie występuje ten sam problem,gra bardzo się tnie przy zbieraniu tak samo ręcznym jak i kombajnem, jakiś czas temu aktualizowałam AFP i mam wersję 18.0.0.194 co jakiś czas mam powiadomienie na pasku od góry zatrzymaj wtyczkę coś w tym sensie nie wiem co mam z tym zrobić gram na chromie ale i na FF robi się to samo. Jest to bardzo wkurzające. Byłam na wczasach i miałam mobilnego neta więc myślałam,że to jego wina,ale dzisiaj wróciłam do domu i mam neta stacjonarnego i dzieje się to samo już ręce opadają.

Magdam.1__ lubi to.
  4. Bobinek

Bobinek Młodszy ekspert

Wczoraj było ok dzisiaj znowu gra zacina, stopuje myślę, że cała ekipa powinna się zastanowić bo według tego co modzi piszą i to co widzą gracze do Farmerama jest grą która powinna być zainstalowana na osobnym kompie. Bo wczoraj przeprowadziłem czyszczenie chociaż gra już chodziła w miarę normalnie. Póżniej przeglądałem internet dość długo no i dzisiaj gra zcina na okrągło. Więc czy za każdym razem trzeba czyścić cały komp aby zebrać plony?

5. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Dokładnie tak. Wczoraj było odrobinę lepiej, dzisiaj gra tnie wręcz pokazowo. Wszystkie bonusy poszły w powietrze. Jak nic się nie zmieni do 14:00, to event stoi pod znakiem zapytania (najpewniej odpuszczę, szkoda nerwów).

6. Bobinek

Bobinek Młodszy ekspert

Tak jak pisałem po ponownym wyczyszczeniu i nowej instalacji AFP znów mi wszystko śmiga jak trzeba. Więc ponawiam pytanie czy grając w Farmeramę można jeszcze robić coś innego na komputerze ?

7. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Bobinek, w poradniku Gdy gra nie działa czytamy między innymi :

"4. DODATKOWE ISTOTNE INFORMACJE
    Należy pamiętać, że szybkość działania gry w bardzo dużym stopniu zależy odprędkości posiadanego łącza internetowego. Przy tzw. szybkich łączach bardzo często zdarza się, że podczas dużego obciążenia sieci mogą wystąpić czasowe spowolnienia, które mają istotny wpływ na działanie gry.

Także po każdej większej aktualizacji w grze, należy się liczyć z tym, że gra przez jakiś czas (nawet do kilku dni) może się ładować i działać wolniej. Jest to spowodowane koniecznością pobrania wszystkich istotnych dla jej działania elementów w celu zapisania ich w pamięci podręcznej komputera. W przypadku osób korzystających z wolnych łączy, w pierwszych godzinach po aktualizacji, pełne ładowanie gry może trwać bardzo długo.

Proszę także pamiętać, że na szybkość działania gry ma także wpływ liczba innych uruchomionych/aktywnych w tym samym czasie aplikacji, korzystających z połączenia internetowego np. komunikatorów internetowych, innych stron itp. Pobieranie plików z Internetu podczas grania zaburza prawidłową komunikację serwera z klientem Flash w przeglądarce.
    "

8. ruda120

ruda120 Ekspert forum

nie można grac . Co znaczy że konto zostanie sprawdzone??? czy to spowoduje że gra sie nie bedzię zacinać ?? wątpie ..........

9. puma103

puma103 Okazjonalny autor

u mnie tez sie zacina. Nie mozna normalnie grac .Na jednej łące zbieram juz ponad 20 minut .Porazka

10. zonaania2122

zonaania2122 Wyjątkowy talent

Wczoraj wieczorem było lepiej.A co ciekawe u syna na farmie prawie się nie zacina.A korzystamy z jednego kompa.

11. -georginia-

-georginia- Chodząca legenda forum

u mnie juz od dwóch dni muli, mimo wyczyszczonych ciasteczek

12. _Tomek94_

_Tomek94_ Młodszy ekspert

A kto może wytłumaczyć dlaczego przy itemach się nie zacina !- jedna gra i jedne wtyczki i ciasteczka .

13. krystynka5070

krystynka5070 Młodszy ekspert

Możesz jeszcze wyczyścić ... - nie wiem co , to i tak nic nie pomoże :(

14. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

Ja mam taki problem od kilku dni. Myślałam, że to wina wtyczki ale całe środowisk adobe było ostatnio aktualizowane, ciasteczka czyszczę prawie codziennie. Inne strony śmigają jak miło a w grze jest ogromny problem ze zbieraniem, gra zacina się podczas pojawiania się wypadajek. Zbieraniem kombajnem trwa wieki, przynajmniej minutę muszę poczekać aż się "zbierze'.

15. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

_Tomek94_, dlaczego tak się dzieje - nie wiem, nie jestem informatykiem. :)
    puma103, zamiast czekać kilkanaście minut proponuje odświeżyć grę - trzeba poczekać na jej ponowne załadowanie, ale to chyba krócej niż kilkanaście minut. :)

Chciałabym mieć dla Was inne informacje ale nie mam. Nadal proszę o reinstalację AFP, czyszczenie ciasteczek, ciasteczek flashowych oraz pamięci podręcznej. Czytając Wasze wypowiedzi widzę że pomaga również zmiana przeglądarki np. na Chrome.
    Jeżeli wykonacie te czynności i nadal nic nie pomaga proszę Was o napisanie zgłoszeń do Pomocy Technicznej.

Wiem że sytuacja jest stresująco - irytująca, proszę weźcie jednak pod uwagę że nie jest to dział dyskusyjny. :)

16. est-orka

est-orka Fanatyk forum

Dzień dobry :)
    Na Chrome można zaobserwować takie same problemy ze spowolnieniem zbiorów, może są odrobinkę krótsze tj. 3-4sek..... ale są wczoraj np. było całkiem znośnie, ale dzisiaj jest znów gorzej.
    Odkąd gram na farmie korzystam z Chrome i po raz pierwszy od kilku dni obserwuję i u mnie takie problemy z zacinaniem się gry.
    Jeżeli ktoś zdecyduje się na przejście na Chrome, to warto jest wiedzieć, że w tej przeglądarce wtyczka AFP jest bezpośrednio zintegrowana: Wtyczka AFP - Chrome
    Dla użytkowników Chrome warto jest też poczytać to: Wtyczki NPAPI

Ostatnie edytowanie: 20 lipca 2015
    Plackowo i amber♥ lubią to.
  17. amber♥

amber♥ Komandor forum

Do wypowiedzi est -orki dodam jeszcze że miałam problemy z tymi "wiuchami"..ale u mnie to już minęło ...dostałam od PT odp. żeby wyczyścić ciasteczka fleshowe ..to je usunęłam ..i stał się cud - wszystko śmiga aż miło ..przyznam się bez bicia gram 5 lat i pierwszy raz te fleshowe usuwałam , wszystko szybciej chodzi :) ...dzięki PT ..:)

est-orka lubi to.
  18. est-orka

est-orka Fanatyk forum

Ja ciasteczka fleszowe czyszczę regularnie.
    Wyczyściłam je w sobotę przed południem...dzisiaj widząc, że znów się pogorszyło zacinanie wyczysciłam je ponownie.
    Taki zastałam zapis:
    Po wyczyszczeniu i zalogowaniu się na farmę, po chwili było tak:
    Prawdę mówiąc, dziwi mnie bardzo te 140,5 MB ..... 48 godzin i tyle tego jest.
    Czy to jest poprawne?

zonaania2122 lubi to.
  19. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Tyle zajmują te "bajeranckie" grafiki i animacje.

est-orka lubi to.
  20. est-orka

est-orka Fanatyk forum

Nawet jeśli animacje są wyłączone?

zonaania2122 lubi to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.