Gra się zacina

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika niebo016, 18 lipca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. niunia236102

niunia236102 Młodszy ekspert

Zastanawiam sie jak to moze byc problem z naszymi komputerami skoro powinno zacinac sie i przy zbieraniu i przy sianiu jednak to zacina sie tylko przy zbiorze przy sianiu i podlewaniu i innych czynnosciach jest bez zarzutu

2. niebo016

niebo016 Generał forum

Nie radze sobie z tym wszystkim , koresponduje z pomocą techniczną a ona każe mi znaleźć u siebie ten program AFP bo go mam --- ale ja nie mogę go znaleźć aby go odinstalować, a jak chciałam przez inny program to pojawia się inf. błąd pobierania..............

3. niunia236102

Sprobuj wiejsc na strone Adobe i sciagnij flasza sam sie odinstaluje i zainstaluje na nowo :)

4. niebo016

niebo016 Generał forum

pojawia się Błąd Pobierania w dalszym ciągu...........

5. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

6. niebo016

niebo016 Generał forum

mam avasta

7. niunia236102

to go zatrzymaj i sciagnij flasza

8. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

A wiesz gdzie w swoim komputerze masz listę zainstalowanych programów, np...przeglądarkę czy program antywirusowy ?
    Klikasz systemowy "Start" (dolny, lewy róg na monitorze ),wysuwa się lista programów oraz foldery i narzędzia systemowe. Po prawej stronie powinien być "Panel sterowania" - klikasz, otwiera się panel, wybierasz " Programy" /dodaj-usuń, w zależności od systemu operacyjnego. Otwierasz okno z programami, szukasz na liście Adobe Flash Player i "Odinstaluj".
    Może zerknij do poradnika : >>>klik<<<

9. niebo016

niebo016 Generał forum

Właśnie tak zrobiłam , i go nie znalazłam, nie znam sie na komputerach i nie wiem jak zatrzymać avasta aby sciągnąc AFP ,nie jestem informatykiem......

10. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Nie wiem jak to wygląda w avaście, ale spróbuj wyłączyć go na czas pobierania. Z prawokliku w pasku powinny być dostępne opcje czasowego wyłączenia całego programu, albo poszczególnych elementów (antywirus, firewall, czy co tam on ma). Wyłącz na chwilę i wtedy spróbuj ściągać.

11. SMOD_Atena

Menu przeglądarki/Narzędzia/Dodatki-Wtyczki - sprawdz proszę czy tam jest wtyczka Flash.

Jest taki program : "Adobe Flash Player Uninstaller"

Adobe Flash Player Uninstaller to niewielkie, ale bardzo przydatne narzędzie przygotowane przez firmę Adobe i służące do całkowitego odinstalowywania z systemu Windows rozszerzenia Adobe Flash Player w wersjach 32- i 64-bitowych.
    Z jego pomocą sprawnie usuniemy większość problemów wynikających z niepoprawnego działania Adobe Flash Playera, m.in. błędy w odtwarzaniu animacji i elementów stron internetowych wykonanych w technologii flash itp. Narzędzie pozwala na kompletne usunięcie wszystkich wcześniej zainstalowanych wersji wtyczki, umożliwiając użytkownikowi jej ponowną instalację na "czysty" system.
    Adobe Flash Player Uninstaller jest niemalże bezobsługowy. Po uruchomieniu narzędzia użytkownik klika jedynie przycisk 'Odinstaluj', rozpoczynający procesu całkowitego usuwania wspomnianego pluginu.

Ostatnie edytowanie: 19 lipca 2015
  12. Annanasek

Annanasek Książę forum

Nie gratuluj, bo problem powrócił ale...

odinstalowałam ponownie AFP i z ciekawości weszłam na farmę, a ona śmiga jak zwariowanaxD Wytłumaczcie mi o co chodzi, bo ja się na tym nie znam kompletnie.. Czy nie powinno być tak, że bez flasha gra się nie uruchomi? to może on się nie odinstalował, a tylko w panelu sterowania pokazuje, że tak? O co tu chodzi? Wytłumaczycie mi?:oops:

13. niunia236102

Moze nie usunelas bo wcisnelas reinstal nie unistal :)

14. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

kliknij prawym klawiszem myszy na ikonke avasta ,,,nastepnie wybierz opcje sterowanie oslonami i wybierz dowolny czas wylaczenia np 10 min

15. Annanasek

Annanasek Książę forum

Chyba nie, bo pisało, że program został odinstalowany, no i zniknął z listy programów w panelu ster. Ale cholera jasna, jak poprzednio zainstalowałam AFP to razem z nim dostałam jakieś reklamy i jeszcze taki badziew, że niektóre słowa tutaj na forum podświetlają się na zielono i przekierowują na inne strony z reklamami>:(>:(>:( Co mam z tym zrobić teraz???Pomocy:cry:

16. niunia236102

sciagnij AdwCleaner ze strony AdwCleaner na pewno pomoze :) mi pomaga usunac takie wredne reklamy :) Nigdy nie sciagaj programow ktore maja np w adresie cos na poczatku zamiast np mozilla ma byc samo mozilla nic na poczatku w ADRESIE wtedy nie sciagniesz nic dodatkowego

17. SMOD_Atena

Annanasek, podczas pobierania i/lub instalowania czegokolwiek na naszym komputerze zawsze musimy zwracać szczególną uwagę na dodatki, które są dołączone do programów. Podczas instalacji w okienku instalacyjnym widzimy co w danym momencie wykonuje program instalacyjny i kiedy widzimy że chce zainstalować jakiś dodatek, to odznaczamy w odpowiednim miejscu instalację tego dodatku.
    Nie wiem czy AdwCleaner sobie poradzi, ale spróbować warto. Dobry jest też program Advanced SystemCare.

18. maria5510

maria5510 Wyjątkowy talent

ja muszę też dopisać , a nie pisałam bo myslałam że to jest mój problem z gra
    Z przykrością muszę napisać , że wygodniej jest modom podać linka i w/g niego się dostosować ale to jest wina po stronie gry
    dziś szlag mnie trafiał jak mam tak zbierać ? więc proponuję Modom o zgłoszenie tej sprawy z zacinaniem się gry
    Bo ile można manipulować i dostosowywać się do nich wskazówek i bez rezultatu

janafarm lubi to.
  19. gieniasprzet

gieniasprzet Analityk forum

to ja się dołączam u mnie także ten problem i jak na event tak będzie działało to włosy strace

20. Majeczka13

Majeczka13 Chodząca legenda forum

Ja też się dopisuję. U mnie to samo. Wszystkie czynności wg poradnika wykonane i lepiej nie wypowiadać się bo nadal muli.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.