Gra się zacina

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika niebo016, 18 lipca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. maluśki

maluśki Czeladnik forum

Więc na pewno nie wtyczki itp są tego przyczyną - tylko wina jest po stronie gry !

2. BA_Chris

BA_Chris Guest

Przykro mi, ale innej odpowiedzi nie będzie. Jeśli zapoznaliście się z poniższym Ogłoszeniem Aktualizacja Flash Player oraz przeglądarki jak i treścią newslettera rozsyłanego do Graczy Farmeramy, jak również postami członków ekipy w tym wątku, zapewne zdajecie sobie sprawę że problemy o których piszecie mogą występować, jeśli zarówno wersja przeglądarki z której korzystacie czy Adobe Flash Playera nie jest najnowsza. Do dzisiejszego poranka u mnie również gra się zacinała, zwłaszcza przy zbieraniu kombajnem, wersję przeglądarki miałem wprawdzie najnowszą, ale AFP już nie. Aktualizacja AFP do najnowszej wersji rozwiązała ten problem, co też wszystkim polecam. Jeśli to nie pomoże, zapraszam do Pomocy Technicznej. :)

3. zonaania2122

zonaania2122 Wyjątkowy talent

To wytłumacz nam czemu na innych grach BP się nie tnie tylko na Farmi się tnie?
    I czemu tnie się tylko przy zbiorze a nie przy sianiu?

4. amber♥

amber♥ Komandor forum

To ja jeszcze zapytam , co mam zmienić ..wkleję screena z info jaki mam AFP oraz wersję Chroma ..:)
    no nie wiem co jeszcze mam uaktualnić ..:eek:xDxD

Agnieszka6886 lubi to.
  5. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Nie ma możliwości używania starszych wersji wtyczek, bo zostały zablokowane przez wydawców przeglądarek (no chyba, że ktoś chce się pobawić w ręczne zezwalanie), więc pewnie wszyscy mają je aktualne.

nikki2676 lubi to.
  6. Bobinek

Bobinek Młodszy ekspert

Odpowiedz się znajdzie wtedy gdy radykalnie spadną dochody z zakupów za gotówkę np florenów wtedy ktoś z ekipy się ocknie i zrobi porządek byleby nie było to już po czasie jaki gracze dają na usunięcie niedociągnięć a potem odchodzą. Myślę że skoro modów nie stać na to by napisać w imieniu graczy o problemie, to proponuje zamknąć wątek bo i tak nic z niego nie wynika.

7. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

Informacje którymi dysponujemy zostały Wam podane, jak już było pisane jeżeli wszelkie sposoby zawiodą, aktualizacja lub reinstalacja AFP nie przyniesie oczekiwanych skutków bardzo Was proszę o napisanie zgłoszenia do Pomocy Technicznej, gdzie Wasze konta zostaną sprawdzone. :)
    Rozumiem że pojawiające się problemy są irytujące, jednak potwierdzam to co napisał BA_Chris, u mnie występowały problemy pomimo nowego komputera, aktualnych programów, dopiero reinstalacja AFP pomogła, dlatego zachęcam do jej przeprowadzenia.:)
    Przypominam Wam również że nie jest to dział dyskusyjny. :)

8. winiulka

winiulka Moguł forum

nie jestem znawcą ale totalnym laikiem komputerowym też nie,ale popieram,to co napisane"nie da sie grać na nieaktualnej wtyczce" bo nie wejdzie sie do gry
    pisac do PT nie będę, bo po
    1-nie mam poczty, bo nie moge zmienic, a hasła do starej nie mam,gdyz córka mi zakładała
    2-przypuszczam jaka bedzie odpowiedź -zalecenie wyczyszczenia wszystkiego co sie da i jednak że wina leży po stronie naszego sprzętu

Ostatnie edytowanie: 18 lipca 2015
    nikki2676 lubi to.
  9. .Farmerkaa.

.Farmerkaa. Koneser forum

U mnie zawsze wszystko zaktualizowane (najnowsze wersje przeglądarki i AFP, ciasteczka też czyszczone regularnie) a samo obrobienie kilku zagród dzisiaj rano zajęło mi ponad 10 minut, bo za każdym kliknięciem musiałam odczekać przynajmniej 10 sekund na reakcję a gra w tym czasie się zawieszała. Myślałam, że jest coś nie tak z moim komputerem. Wszystko posprawdzałam dokładnie, łącznie z Internetem i programem antywirusowym i to problem z grą, z niczym innym.

nikki2676 lubi to.
  10. aleksandra

aleksandra Cesarz forum

mam sowę i smoka,,po odpaleniu ,tych cudaków,,wogóle gra staje,,odświeżam,zbieram,czas mija,,bonusy z cudaków też,,zawsze jest pod górkę,,ale żeby aż tak żle?to nigdy nie było,,pozdrawiam wszystkich w,,,nych

11. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

Jak już pisałam miałam podobne problemy, również aktualną wtyczkę, wszystko wyczyszczone. Dopiero reinstalacja AFP pomogła. Czy każdy kto pisze tutaj o swoich problemach wykonał reinstalację AFP, gdy wszystkie inne sposoby zawiodły? :)

Ponownie przypominam że nie jest to dział dyskusyjny.

12. Ewa43_4

Ewa43_4 Forumowy żółtodziób

Witam.

Miałem ten sam problem co ostatnio większość ludzi, że gra się zacinała , co nie umożliwiało płynnie grać w nią . Dzisiaj ten problem został rozwiązany i gra śmiga bez żadnych zacięć . Używam Chrome w wersji 43.0.2357.134 m . Zrobiłem zgodnie z założeniami BP i pomogło . Na początek należy odinstalować program Adobe Flash Player ( w Chrome będą 2 Adobe flash Player do odinstalowania , 1-szy z Active X , 2-gi z NPAPI), potem usunąć pamięć podręczną , historie przeglądania, ciasteczka , najlepiej użyć do tego CCleaner . Potem wchodzimy na stronę http://get.adobe.com/flashplayer/?promoid=DAFYL , pobieramy wtyczkę instalujemy ją . po zainstalowaniu uruchamiamy przeglądarkę wchodzimy na Farmeramę .

SMOD_Wadera* lubi to.
  13. hlnrys

Odinstalowywałem nawet przez "Revo Uninstaller" aby pozbyć się wszelkich pozostałości i powiązań w rejestrze. Nic to nie dało.

nikki2676 lubi to.
  14. Ewa43_4

Ewa43_4 Forumowy żółtodziób

Nie wiem u Mnie działa teraz gra Poprawnie, zero jakich-kolwiek zacięć .

Spróbuj zainstalować przeglądarkę ponownie, czasami to pomaga

15. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

hlnrys, jeżeli dokonałeś reinstalacji, wyczyściłeś wszystko i nadal nie ma efektów bardzo Cie proszę o napisanie zgłoszenia do Pomocy Technicznej - z poziomu forum nie ma możliwości sprawdzenia Twojego konta. Z pozycji forum poza tym co było już napisanie nic już nie poradzę. :)

16. hlnrys

Zgłaszałem przed południem. Poszły dwie standardowe odpowiedzi, teraz czekam na wiążącą.

nikki2676 lubi to.
  17. amber♥

amber♥ Komandor forum

też tu pisałam i powiem Wam że u mnie na razie jest OK ..nic nie robiłam , mam wszystko aktualne ..napisałam jakiś czas temu do PT - może zajrzeli na moje konto ??? ..albo na razie samo się naprawiło , albo nie wiem co :p..zebrałam całą farmę małych poletek ręcznie i się ani razu nie zacięło ..a polanę i wyspę kombajnem ( sowy odpalone) i też się nie wiesza ..mam nadzieję że już będzie OK ..:)

aleksandra lubi to.
  18. aleksandra

aleksandra Cesarz forum

amber ,miód na moje serducho,,zaraz sprawdzę,,liczę,że wreszcie bedzie ok edit
    tak jest troche lepiej,,tylko raz na każdej łące,zacięło się,,

Ostatnie edytowanie: 18 lipca 2015
  19. yasminka1967

yasminka1967 Moguł forum

Witam powiem tylko tyle ze zbieranie kombajnem od paru dni to masakra gra sie zacina napisalam do pomocy technicznej przyslali wskazowki co zrobic jako ze sama nie bardzo umie zrobil to syn pracujacy jako informatyk i co jak bylo tak jest wiec to nie jest wina nasza tylko gry!

nikki2676 lubi to.
  20. Goldmaster82

Goldmaster82 Moguł forum

Teraz miałem trochę czasu i zrobiłem zgodnie z zaleceniami tak:
    odinstalowałem flasha, wyczyściłem wszystko CCleanerem, przeskanowałem rejestr (też CCleaner), restart komputera, zainstalowałem flasha na czysto i wszedłem na farmę i będę mógł sprawdzić co z tego wyszło za 2,5 godziny :) Dam znać czy działa. Mam Windows 7 64 bit i przeglądarkę Firefox.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.