Gra się zacina

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika niebo016, 18 lipca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. niebo016

niebo016 Generał forum

Witam, ciągle zatrzymuje mi się gra, nawet nie pomogło czyszczenie ciasteczek, o co chodzi? znów są jakieś wprowadzane zmiany w grze??

nikki2676 lubi to.
  2. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Zobacz -> tutaj.

Przy rannych zbiorach dostałem nerwa i wysłałem zgłoszenie do PT. Czekam właśnie na odpowiedź.

nikki2676 lubi to.
  3. niebo016

niebo016 Generał forum

Dzięki za inf. :)

4. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

hlnrys, dziękuję za pomoc.

niebo016, zapoznaj się proszę z tym OO :>>>klik<<<

W związku z powyższym zalecane jest ustawienie automatycznej aktualizacji wtyczki Adobe Flash Player oraz używanej przeglądarki. Jeśli aktualizujesz wtyczkę i/lub przeglądarkę samodzielnie, wskazana jest reinstalacja wtyczki AFP czyli odinstalowanie i ponowne zainstalowanie. W poradniku znajdziesz szczegółowe instrukcje : >>> Gdy gra nie działa.
    Jeśli po zastosowaniu się do wskazówek problem nie ustąpi zapraszam ze zgłoszeniem do Pomocy Technicznej : >>>klik<<<.

5. kawusia

kawusia Młodszy ekspert

Chyba rzucę tę grę w jasną ...
    Nic nie pomaga , wszystko wyczyszczone , nadal się zacina . PT też nic nie zdziałała , co było do przewidzenia :(((

niebo016 i nikki2676 lubią to.
  6. Goldmaster82

Goldmaster82 Moguł forum

Od wczoraj gra się tnie niemożliwie - to fakt. Flash aktualny przeglądarka też nawet specjalne czyszczenie clenerem zrobiłem i nic nie pomaga. Dziś jeszcze na innym komputerze u znajomego sprawdziłem i jest dokładnie to samo. Zróbcie coś bo przy zbiorze roślin co 5-6 poletek gra potrafi się zatrzymać nawet na 8-10 sekund. Nie mam kombajnu więc ręcznie obrobienie farmy kosztuje dużo czasu a przede wszystkim nerwów.

7. kawusia

kawusia Młodszy ekspert

Nie wyobrażam sobie robić poniedziałkowy event w tym tempie :(
    Czy nie ma na to rady i pomocy od nikogo !!!

8. krystian7979

krystian7979 Czeladnik forum

Gra sie tnie juz od kilku dni.A modzi jak za starych czasow pisza to samo.Ze to nasza wina i aktualizowac kaza.A co tu atualizowac jak wszystko jest zrobione i gra sie zacina.Widze ze jak zawsze jest.Wina jest po stronie gry i programistow ale wstydz sie przyznac ze cos sknocone maja.Kiedys podobne były zacinki gry i to samo pisali nastepnie sie przyznali iz to ich wina była i przepraszali.Widze ze nowi modzi sa ale te same klauzulki podpisuja co wczesniej modzi o zganianiu winy na graczy.

nikki2676 lubi to.
  9. Bobinek

Bobinek Młodszy ekspert

Nawet przy załączonym kombajnie gra staje na kilka sekund. Myślę, że już nad tym pracują tylko nikt się do tego nie przyzna.

nikki2676 lubi to.
  10. dexterlol

dexterlol Czeladnik forum

Ktoś i coś tu jest nie tak :(
    Najlepiej winę zwalić na graczy - to my nieuki hahaha

11. winiulka

winiulka Moguł forum

Do teraz nie wiedziałam co to znaczy "gra sie zacina",wszystko działało i było dobrze
    ale od kilku dni to istny koszmar,gra się wiesza i zebranie /ręczne/wymaga dużo czasu i nerwów
    od początku gram na FF i nie mam ochoty zmieniać ,ale na Operze jest to samo

nikki2676 lubi to.
  12. amber♥

amber♥ Komandor forum

Wczoraj zbierałam ręcznie - zacinało się ..dziś mam kombajn i po kliknięciu gra się "wiucha" na parę sekund...najpierw myślałam że jak wyłączą renzo to wszystko wróci do normy - a tu nic ..już wczoraj pisałam na forum że jest problem ..gram na chrome - AFP aktualny ..dawno temu gra też miała problem , instalowaliśmy przeglądarki , reinstalowaliśmy AFP - a potem się okazało że to wina ze strony BP ..nikomu się nie chce tego zgłaszać ..jak farma tak bedzie chodziła po starcie eventu - to chyba sobie odpuszczę ..i proszę Ekipo nie piszcie że to wina naszego sprzętu ( może u części graczy, ale nie u wszystkich ) :)

nikki2676 lubi to.
  13. kamyczek

kamyczek Okazjonalny autor

Przykre , ale prawdziwe - kto się z nami graczami liczy :(Tylko kasa, kasa, kasa i to jest plaga nr 1
    Mamy mądrych programistów :(- chwała im za to :(

14. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Z informacji jakie posiadamy, nieaktualna wtyczka AFP może ulec uszkodzeniu i/lub też zostać zablokowana przez przeglądarkę i należy ją odinstalować, o czym mowa jest w ogłoszeniu, do którego link podałam wyżej.
    Ja również jestem Graczem, mam takie same konto Gracza od prawie 5-ciu lat, na bieżąco stosuję się do wskazówek z poradnika oraz do zaleceń z Oficjalnych Ogłoszeń i nie mam żadnych problemów. Jeśli gra zaczyna "mulić" to pierwsze co robię, to jest czyszczenie wszystkiego : cookies, flashowe, pamięć przeglądarki.
    Domyślam się, że wszyscy tutaj zgłaszający "zacinanie się" gry zastosowali się do wskazówek z wyżej podanego poradnika, a przede wszystkim odinstalowali wtyczkę Adobe Flash Player, wyczyścili ciasteczka flashowe ( nie mylić z cookies) oraz zainstalowali najnowszą wtyczkę AFP . Jeśli tak i gra nadal nie działa prawidłowo, to tak jak napisałam wyżej, zapraszam ze zgłoszeniem do PT.

15. amber♥

amber♥ Komandor forum

OK to piszę do PT bo grać się nie da ..może jedna czy tam ileś baz danych ma ten problem ??
    Proszę tych co mają wszystko OK na kompie o pisanie do PT , im więcej zgłoszeń może to sprawdzą i usuną problem
    :)

16. zonaania2122

zonaania2122 Wyjątkowy talent

Czyli problem nie jest może globalny ale napewno nie jest jednostkowy.
    Czyli powinien zostać zgłoszony wyżej.
    Ps.Tnie się troche mniej przy włączonych animacjach.

17. kamyczek

kamyczek Okazjonalny autor

No dziwne , że na itemach nie zacina się . Czy tam działa inna wtyczka ???
    Najlepiej , najprościej i najkrócej napisać :" wyczyść ciasteczka "- żałosne jest to :(

nikki2676 lubi to.
  18. zonaania2122

zonaania2122 Wyjątkowy talent

Tnie się wtedy gdy mają wylecieć jakieś narzędzia,dlatego nie tnie się przy sadzeniu i w ogrodzie.
    Przynajmniej tak mi się wydaje.

19. Bobinek

Bobinek Młodszy ekspert

Fakt na ogrodzie ozdobnym nie zacina wcale ciekawe jaka teraz będzie odpowiedz modów.

nikki2676 lubi to.
  20. amber♥

amber♥ Komandor forum

Piszcie do PT , moderator konta nie sprawdzi ..jak będą zgloszenia to sprawdza .Ja już napisałam ..wiadomo sobota to nie poganiam w końcu to są ludzie i mają rodziny i pracę , ale niech sprawdzą co jest przyczyną i nam pomogą ..:)
    Z kombajnem to jeszcze da się zebrać - ale ręcznie masakra totalna ..::(

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.