Gra przy zakupie obcina losowo wodę

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika izulka1352, 18 maja 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. izulka1352

izulka1352 Czeladnik forum

Staje się to po woli drażniące, nagminne ucinanie po kilkanaście jednostek wody . Dzieje się to wtedy gdy zakup jest bezpośrednio ze zbiornika ( w przypadku gdy kombajn jest aktywny, taka sytuacja nie ma miejsca ) .

2. panderoza56

panderoza56 Aktywny autor

Parę razy też tak miałem,dałem na luz szkoda nerwa.....pozdrawiam

3. asiula169

asiula169 Forumowy żółtodziób

ja też tak mam co raz.

4. BA_Czerwona

BA_Czerwona Chodząca legenda forum

Czasem zdarza się, że pola zostaną podlane mimo braku wody. Może wtedy się pojawić komunikat o braku i te pola zostaną pozbawione nawodnienia. Jednak jeśli szybko dokonany zostanie zakup, jednostki te są odejmowane nowego stanu zbiornika. Przy wykonywaniu czynności ręcznie mogą częściej pojawiać się opóźnienia w przesłaniu danych do serwera.
    izulka1352, czy masz jeszcze pytania związane z tym tematem?

5. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Mam na jednej łące 190 pól, zbiornik 400.
    Podlewam, tankuję do pełna i przechodzę na drugie pole.
    Zbiornik jest niepełny.
    Brakująca ilość jest losowa.
    Dzieje się tak od jakiegoś czasu, działo się tak wcześniej, dużo wcześnie.
    (Wątki pewnie w archiwum)
    Opóźnienie miało by sens, gdyby na serwer szło 190 info o zakupie kropelki, jeżeli idzie info o jednym zakupie 190 kropel, to przy opóźnieniu zapisu albo da wszystko, albo nic.

6. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

hlnrys jedynym wytłumaczeniem jest opóźnienie z docieraniem informacji do serwera, na poziomie Twojego komputera widzisz zapisaną czynność jednak do serwera dociera ona z opóźnieniem kiedy Ty np..szybko uzupełnisz zbiornik i podlewasz kolejne pola, na serwerze może być zapisany dopiero stan zbiornika przed zakupem wody. Żeby mieć 100% pewność, że faktycznie SG są pobierane a woda dopisywana w mniejszych od zakupionych ilościach to trzeba by sprawdzić to odczekując kilka sekund po każdej czynności albo odświeżyć grę.

Czy Autorka wątku ma jeszcze jakieś pytanie?

7. hlnrys

Zgodzę się pod warunkiem, że nie zapisze 190 jednostek wody, bo taką informację serwer dostaje. Jeszcze raz napiszę, że nie jest wysyłane 190 informacji o kropelce, tylko jedna o całości, więc jeżeli serwer nie dostanie informacji, to nie zapisze całych 190 sztuk, a nie losowej ilości.

8. SMOD_Atena

Szczerze mówiąc to nigdy nie zwracałam uwagi na dopisywaną wodę, zabrakło to klik w zbiornik i woda kupiona. Ale myślę, że całkiem możliwa jest taka sytuacja, że kupujesz te 190 jednostek i właśnie ta informacja dociera do serwera ale z opóźnieniem kiedy Ty zdążysz już podlać kilka czy kilkanaście kolejnych pól, załóżmy 15. Czyli zanim informacja o zakupie 190 jednostek dotrze to Ty masz już tak naprawdę o 15 jednostek mniej bo w międzyczasie podlałeś już 15 pól i jeśli dalej czynności będą szybciej wykonywane niż przesyłane i zapisywane na serwerze to przy ostatnich podlewanych polach będziesz widział o te 15 jednostek mniej. Tak jak napisałam, spróbuj kupić wodę, odświeżyć grę i podlewać pola powoli, wtedy zobaczysz czy rzeczywiście tej wody jest mniej czy jednak ilość jest prawidłowa.

izulka1352 czy masz jeszcze jakieś pytanie?

9. hlnrys

Nie przy podlewaniu, tylko przy tankowaniu.
    Zużywam 190 sztuk.Tankuję zbiornik do pełna, przechodzę na drugą polanę , a w zbiorniku braki.
    Podlewam, nawożę, sieję, zbieram i wykonuję masę innych rzeczy (targ, spółdzielnia, misje) i tylko biedny zakup wody nie dociera prawidłowo do serwera ?
    Tak się już działo i był to błąd, który został naprawiony.
    Jak widać powrócił.

10. SMOD_Atena

Jeśli jest tak jak napisałeś to sprawdzić to może jedynie PT i jeśli się okaże, że faktycznie jest jakiś błąd to przekazać do odpowiedniego działu.

11. cyfrzakk

cyfrzakk Cesarz forum

ja zauważyłem że jak się tankuje zbiornik wodą to trzeba zwrócić uwagę na ilość sg pobieranych, i czasami nie pobiera 200(taki mam akurat na wodę) tylko 196sg, i to notorycznie to jest, ale fakt wkurzające

__
    edit
    __

teraz karmiłem kury i dawałem im wodę, skończyło się i wsyskoczył komunikat że nie ma wody czy chcesz uzupełnić, i uzupełniło poprawnie, i pobrało dobrze ilość sg
    __

problem mniejszego uzupełnienia dotyczy jedynie napełniania zbiornika, czasami przy podlaniu w szybkim podlewaniu(pole z roślinką, górna ikonka wody i uzupełnienie) ale co ciekawe sg pobiera mniej, :)

trochę kijowo zwłaszcza w przetwórniach uzupełniasz wodę a tu ci uzupełnia 190, i musisz ponownie uzupełniać :/

Ostatnie edytowanie: 18 maja 2018
  12. SMOD_Atena

cyfrzakk czyli jak nie pobiera wartości całego zbiornika to i nie napełnia całego, być może gdzieś jest jakiś problem ale to jak napisałam, trzeba by zgłosić do PT, tam sprawdzić konto i ewentualnie przekazać dalej.

izulka1352 czy masz w temacie jeszcze jakieś pytanie?

13. Merrick

Merrick Moguł forum

ja mam ten sam problem kupuje 300 a dostaje 250 albo mniej zawsze brakuje

14. SMOD_Atena

Merrick w takim razie również napisz zgłoszenie do Pomocy technicznej, z poziomu forum nie mamy jak tego sprawdzić i pomóc.

15. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

Brak kolejnych pytań, temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.