gra muli

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika tomus199, 10 kwietnia 2022.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Tags:
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. tomus199

    tomus199 Forumowy żółtodziób

    witam mam juz dosc ,tej gry nic nie dziala jak powinno,paszy dla zwierzat jak braknie ,trzeba szukac .Zbieranie jest udreka ,wszystko jest w zwolnionym tepie,daje jesc zwierzakom wyskakuje kolko ,i dopiero wskakuje po chwili .Farme zbieram caly dzien ,a mam ich 7 ,dodam, ze mam nowy komputer ,wiec jak tak dalej ma byc to ja dziekuje po 20 latach.
     
  2. SMOD_Atena

    SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

    Witam.

    Przy 7 farmach to dosyć zrozumiałe bo dla każdego konta oddzielnie ładują się wszystkie elementy i pamięć przeglądarki bardzo szybko może się zapełnić.
    Jeśli grasz na przeglądarce to wyczyść proszę co jakiś czas historię przeglądania, upewnij się czy podczas czyszczenia pamięci podręcznej zaznaczone zostały wszystkie konieczne opcje dotyczące usuwanej zawartości i przedziału czasowego. Na koniec zamknij system i ponownie uruchom komputer.
    Warto sprawdzić działanie gry na różnych przeglądarkach (Chrome, Edge, Firefox) i od czasu do czasu wyczyścić komputer jakimś programem czyszczącym np. Ccleaner.
    Polecana jest też aplikacja - Autonomiczny klient do pobrania - jest to rozwiązanie alternatywne opracowane dla Graczy, którzy dysponują sprzętem o niższych parametrach i w związku z tym mają problemy z grą w technologii Unity.
    Informacje na temat klienta znajdziesz w tym temacie: Autonomiczny klient do pobrania.

    Daj proszę znać czy po zastosowaniu się do wskazówek i ponownym zalogowaniu problemy ustąpiły?
     
  3. -kuna2011-

    -kuna2011- Forumowy żółtodziób

    raczej nie jest to wina przegladarki ani komputera.u mnie jest tak samo
     
  4. SMOD_Atena

    SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

    -kuna2011- Na chwilę obecną nie mamy informacji aby po stronie gry występowały tego typu problemy a zatem problem może być ze sprzętem, albo z oprogramowaniem, lub też połączeniem internetowym i to wszystko należałoby sprawdzić w pierwszej kolejności.

    Jeśli uważasz, że z Twojej strony jest wszystko w porządku to zapraszam w celu sprawdzenia konta do PT: Pomoc Techniczna.

    Czy Autor wątku ma jeszcze jakieś pytanie?
     
  5. Daisy44

    Daisy44 Generał forum

    U mnie też muliła przed południem. Nie zaliczało gierek prawidłowo. na rozegranie 52 straciłam ponad godzinę. I nie chodzi o to że gierka szła mi źle.
     
  6. SMOD_Atena

    SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

    Daisy44 jak coś zaczyna "mulić" to warto:


    Czy Autor wątku chce jeszcze o coś zapytać?
     
  7. [Czereśniak]

    [Czereśniak] Młodszy ekspert

    Jednak stwierdzam to samo, gra się ścina tzn robi się stop klatka i wszystko się kręci
    ntel(R) Core(TM) i9-10900F CPU @ 2.80GHz
    32,0 GB RAM
    Internet 600 Mb/s
     
  8. SMOD_Casino

    SMOD_Casino S-Moderator Team Farmerama PL

    Czy wykonałeś czynności zaproponowane przez SMOD_Atenę w postach wyżej?
     
  9. -kuna2011-

    -kuna2011- Forumowy żółtodziób

    tak,wszystko zrobione jw i nadal zostaje kolko w czasie zbierania-czy chodzi o to,zeby wykupic pakiet z kombajnem?
     
  10. kudlaty147

    kudlaty147 Wielki mistrz forum

    nie ma co juz pisac na temat mulenia od zmiany tak sie dzieje a odpowiedz zawsze taka sam wyczysc komputer albo zmien na lepszy moja przyjaciolka kupila nowy o wysokich parametrach i gra nieraz dziala gorzej jak u mie ale nikt nie umie tego naprawic
     
  11. SMOD_Atena

    SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

    -kuna2011- jeśli nie pomaga czyszczenie, sprzęt, oprogramowanie i połączenie z internetem jest bez zarzutu to zapraszam w celu sprawdzenia konta do PT: Pomoc Techniczna.

    kudlaty147 nie tylko sprzęt jest ważny ale również jego oprogramowanie i szybkie, stabilne połączenie z internetem.

    Czy Autor wątku ma jeszcze jakieś pytanie?
     
  12. rysio

    rysio Nadzorca forum

    mam ten sam problem zawieszania sie gry zwlaszcza gdy sie chce otworzyc wyspe skarbow, wybrzeze rozbitow, ogrod ozdobny, latarnia morska i nawiedziony dom. gra laduje sie do 5 lub 6% i zawiesza na bardzo dlugo (+/- 1 min)
    przelogowanie przyspiesza ladowanie w/w plansz i problem na jedna plansze usuniety
    innymi slowy aby grac trzeba sie przelogowywac aby osiagnac w/w plansze
    czynnosci czyszczenia wykonywane na bierzaco i nic nie zmieniaja w plynnosci gry tychze elementow
    moze nalezalo by sie zastanowic nad sprawnoscia serwera/ -ow BP?
     
    bona53 lubi to.
  13. SMOD_Atena

    SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

    rysio zapraszam ze zgłoszeniem do PT w celu sprawdzenia konta.

    Dalszych pytań od Autora wątku nie widzę, wątek zamykam.
     
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.