Gra dalej muli

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika nikita5555, 20 lutego 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. nikita5555

nikita5555 Czeladnik forum

Chcę być uprzejma , ale nie wiem czy jeszcze potrafię.....

Gra dalej muli jak muliła. Gram od dawna i tak jeszcze nie było. Rady typu wyczyść ciasteczka itp zrobione, sprawdzone. Kompa nie mam najnowszego, ale jest sprawny i technicznie dobry. Pisałam do Pomocy Technicznej i oto odpowiedż:
    [mod]

Uważam że to szczyt bezczelności. Bo jak pomoc Techniczna nie zajmuje się stroną techniczną to co Oni tam robią ? Tylko bąki zbijają ?
    Do kogo jeszcze można pisać żeby się tym zajęli ? Bo skoro PT nie ma tego w obowiązku ...to chyba już tylko do Pana Boga ....
    Mam dosyć i tej gry i tego jak się traktuje gracza.

Prywatną korespondencję usuwam.

SMOD_Atena.

2. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Jedna rada - sprawdź (albo poproś fachowca o sprawdzenie), jakie procesy działają ci w tle.
    Czasem potrafi tego być bardzo dużo i okropnie obciążają kompa - a wtedy, jeśli serwer gry ma jakieś kłopoty, u ciebie będzie jeszcze gorzej właśnie przez te ukryte procesy, które zresztą włażą zupełnie bez naszego udziału.

3. nikita5555

Miesiąc temu miałam przeinstalowany system i wszystko na nowo ustawiane. Ciężko się tu dopatrzeć czegoś w samym komputerze.
    Mod już wcześniej pisałam że gra muli. Rada jaką dostałam to pisać do PT i dać znać co Oni na to. Więc to robię.

A korespondencja chociaż prywatna to moja i mogę z nią zrobić co zechcę.
    A PT jakby byli w porządku to nie nie byłoby powodu żeby się wstydzić korespondencji. Więc daję ją jeszcze raz.

[mod]

4. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

W związku z poniższym regulaminem forum :

2.19. Korespondencja

Zabronione jest publikowanie treści prywatnej korespondencji między graczami.

Kara:
    11 - 21 pkt

Zabronione jest publikowanie i omawianie treści korespondencji z pomocą techniczną.

Kara:
    31 pkt

Korespondencję z PT usunęłam i upominam słownie.

A co do Twojego problemu z grą,to jak przejrzysz forum,to zauważysz że nie ma większej ilości takich zgłoszeń,więc to nie jest problem po stronie gry.A gra ma swoje wymagania sprzętowe,które każdy Gracz,chcąc grać bez problemów,jest zobowiązany spełnić :

MINIMALNE WYMAGANIA SPRZĘTOWE GRY:

System operacyjny: Windows 2000 lub XP lub Vista lub 7
    Pentium IV, 1,5 GHz, zalecane 1,96 GHz .
    Zalecane 512 MB RAM, zalecane 1GB RAM
    Karta graficzna 16 MB / 32 MB.
    Łącze internetowe (minimalnie 800 kb/s). Zalecana najnowsza wersja przeglądarki.
    Adobe Flash Player Version 13 lub wyżej

PAMIĘTAJ, że czasem Twój program antywirusowy może blokować dostęp do gry, wtedy należy zaktualizować antywirusa.

I tak jak mówi poniższy punkt Ogólnych Warunków Handlowych:

"9.3.1 Bigpoint udostępnia gry lub serwisy online dla korzystania z nich przy użyciu przeglądarki internetowej. Oprogramowanie potrzebne lokalnie na komputerze Użytkownika (zwłaszcza system operacyjny i przeglądarka internetowa, ewentualnie także wtyczki takie jak Flash lub Java) nie jest oferowane przez firmę Bigpoint i nie będzie też przez nią instalowane. Bigpoint nie udziela też żadnego wsparcia dla wspomnianego oprogramowania. Na Użytkowniku ciąży obowiązek utrzymywania komputera w takim stanie, aby możliwe było użytkowanie gier Bigpoint. Stosownie do tego Bigpoint nie udziela także żadnej technicznej pomocy przy instalacji potrzebnego lokalnie oprogramowania."

Każdy Gracz musi zadbać o to aby jego sprzęt oraz przeglądarka były odpowiednio ustawione i to co trzeba zaktualizowane.

5. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Po reinstalce tych procesów w tle powinno być mniej... ale miesiąc to sporo, może coś masz ustawione tak, że stopniowo zajmuje ci coraz więcej pamięci.
    Ponieważ w tej chwili nikt poza tobą nie narzeka jakoś szczególnie na mulenie, to można podejrzewać właśnie te procesy w tle w twoim systemie.
    Aha, możliwie jak najczęściej restartuj, to oczyszcza cache czyli pamięć podręczną i troszkę pomaga :)

6. nikita5555

Kocham siebie i kocham wszystkich. Ale debila z siebie robić nie dam. Dziękuję za odpowiedzi i dziękuję za grę. Wychodzę z tego na amen. Pozdrawiam.

strasznynick lubi to.
  7. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

nikita5555
    ,po tym jak usunęłam prywatną korespondencję,Ty wkleiłaś ją jeszcze raz,więc tym razem punkty karne nakładam i bardzo proszę zapoznaj się z Regulaminem forum. Temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.