gra bardzo zamula

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika maria5510, 24 marca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. maria5510

maria5510 Wyjątkowy talent

Czy U Was też tak gra muli
    ?
    nie można przejść z pola na pole i zbiór jest tragiczny czy to ręcznie czy kombajnem
    Porad nie potrzeba bo mam dobrze wszystko zrobione
    Po tej przerwie zrobiło się niemożliwe

fg-1 lubi to.
  2. fg-1

fg-1 Komisarz forum

U mnie tez gra nie chodzi tak samo jak przed aktualizacja ,jest spowolniona o_O

3. branicka501950

branicka501950 Koneser forum

u mnie równiez problem z przejściem z jednego pola na drugie- muszę wylogować sie aby znowu zebrac z pól

fg-1 lubi to.
  4. garfild9755

garfild9755 Stały bywalec

Ale muli.............o_O

fg-1 lubi to.
  5. ania12355

ania12355 Chodząca legenda forum

Proponuję wyczyścić wszystkie ciasteczka.U mnie podziałało.

KittyGrace i zzizzie lubią to.
  6. Grażyna55

Grażyna55 Okazjonalny autor

Dzięki za "dobre " rady z czyszczeniem ciasteczek , każdy wie że ma to zrobić , skoro do Was pisze to znaczy że nic nie pomaga , tak właśnie jest u mnie , muli i nic nie daje czyszczenie , wylogowanie i inne Wasze porady , znów coś przy okazji aktualizacji się spaprało i tyle . I bardzo proszę nie traktujcie nas jak nienormalnych i skończcie w końcu z tymi radami , tylko naprawcie to coście spaprali przy nowelizacji młynów ;)

fg-1 i stawinoga lubią to.
  7. .latka.

.latka. Stały bywalec

u mnie żeby przejść z planszy na plansze to najpierw kręci się kwiatek i trzeba odczekać a u pomocników za realną kasę czas się nie zatrzymuje i znowu będzie ze mam wyczyścić i to zaczyna być śmieszne

fg-1 lubi to.
  8. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

U mnie jakoś nic nie muli.
    Albo któryś serwer ma kłopoty...
    ... albo jednak nie wszyscy doczyścili te nieszczęsne cookies.
    Ciasteczka to malutkie kawałki informacji o grze zapisywane na kompie gracza - dzięki nim gra szybciej się ładuje i lepiej działa.
    Do czasu - mianowicie po każdej większej aktualizacji te małe info zapisane w cookies przestają pasować do aktualnych kodów gry... no i komp się musi natrudzić, żeby to wszystko dopasować i pogodzić.
    Stąd mulenie po zmianach... naprawdę nie zawsze jest spowodowane tym, że ktokolwiek cokolwiek spaprał (ze strony firmy).

KittyGrace i Lunari78 lubią to.
  9. _oskar_6_

_oskar_6_ Młodszy ekspert

u mnie również ten problem, nie mogę nic posadzić bo przeskakuje

fg-1 lubi to.
  10. Renia1920

Renia1920 Komandor forum

U mnie po konserwach też gra muli przejcie z łąki na łąkę trwa kilka sekund i to est bardzo irytujące. Coś znowu musieli popsuć przy okazji tych konserw i nowego młyna.

fg-1 lubi to.
  11. Lunari78

Lunari78 Komisarz forum

U mnie też muli na famie:(

12. florentyna

florentyna Stary wyjadacz

u mnie również - przechodzenie pomiędzy łąkami i również kombajn długo "myśli" zebrać - nie zebrać :)

13. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Wszystkich,którym gra ładuje się wolniej,zacina się,itd.....bardzo proszę o zapoznanie się i faktyczne zastosowanie się do wszystkich wskazówek zawartych w tym poradniku : >>>KLIK<<<
    Oprócz tego,że aby gra działała poprawnie,to na bieżąco należy czyścić ciasteczka cookies,flashowe i pamięć przeglądarki,oraz sprawdzać wtyczkę AFP,to w poradniku czytamy między innymi :

Także po każdej większej aktualizacji w grze, należy się liczyć z tym, że gra przez jakiś czas (nawet do kilku dni) może się ładować i działać wolniej. Jest to spowodowane koniecznością pobrania wszystkich istotnych dla jej działania elementów w celu zapisania ich w pamięci podręcznej komputera. W przypadku osób korzystających z wolnych łączy, w pierwszych godzinach po aktualizacji, pełne ładowanie gry może trwać bardzo długo.

Akurat aktualizacja związana ze zmianami w młynie nie była "większa",ale nowe elementy gry zostały dodane,więc muszą zostać na każdym koncie na nowo zapisane w postaci ciasteczek właśnie tak jak napisała zzizzie(dziękuję za pomoc) .

Mario czy po wyczyszczeniu ciasteczek cookies i flashowych oraz pamięci przeglądarki gra działa już płynniej,czy masz jeszcze jakieś pytanie ?

14. Renia1920

Renia1920 Komandor forum

U mnie po wyczyszczeniu ciasteczek gra nadal muli.

15. maria5510

Powiem że nic się nie zmieniło w sobotę czyściłam cisteczka flashowe i zwykłe ciasteczka dziś ponowiłam dla pewności jeszcze raz to uczynić i niestety jakby gorzej jest z zalogowaniem i przejścia z pola na polei na rynek
    Nadmienię że w ciastkach flashowych pusty był folder nie mam zaśmieconego kompa
    Przeszłam na stacjonarny komputer i również tak samo jest
    Więc nie wiem o co tu chodzi ?
    Myślę że warto to zgłosić dla fachowców i oni niech przejrzą u siebie niż my mamy bawić się w informatyków

myszulka i Renia1920 lubią to.
  16. SMOD_Atena

Mario,ale co mamy zgłaszać fachowcom,że u 2-3 Graczy farma muli ? Grasz już przecież długo,na forum również często bywasz i wiesz,że jak jest jakiś masowy problem,to duża liczba Graczy pisze o tym problemie,wtedy są proszeni o pisanie zgłoszeń do PT,aby w ten sposób można było zebrać informacje o występujących problemach,a następnie przekazać osobom odpowiedzialnym za techniczną stronę gry.Ale musi to być tak jak napisałam wyżej-problem masowy.Na chwilę obecną takich problemów nie ma.
    Zauważyłam jednak,że podczas eventów czy wprowadzanych aktualizacji u kilku zawsze tych samych osób,między innymi u Ciebie-pojawia się mulenie gry i to się wydaje dziwne.Na początku aktualizacji czy eventu,zanim zapiszą się wszystkie nowe dane,gra jest spowolniona u wszystkich,ale nie trwa to długo.Nie wiem co się dzieje,że u Ciebie gra muli tak często,może masz zbyt obciążony komputer,czy łącze internetowe,za dużo aplikacji otwartych,czy stron internetowych,przyczyn może być wiele.Nie mam pojęcia,ale wiem że jeśli nie ma masowego problemu,który leży po stronie gry,to problemu należy szukać w swoim sprzęcie,ustawieniach,przeglądarce,itd...Gra ma swoje wymagania sprzętowe i te również muszą być spełnione.Jak wszystko jest ustawione,wyczyszczone i zaktualizowane tak jak powinno,to gra również działa prawidłowo.
    Jeśli uważasz,że wykonałaś wszystkie zalecane zabiegi,masz aktualną wtyczkę AFP,Twój sprzęt spełnia wymagania gry,połączenie internetowe działa prawidłowo,to napisz proszę do Pomocy Technicznej,Twoje konto zostanie sprawdzone i być może sprawa mulenia gry się wyjaśni.Bo ja tutaj już nie mam żadnych pomysłów niestety.

17. maria5510

Mod Atena
    bardzo dziękuję Ci za obszerną wypowiedz
    jednak muszę napisać że rzadko kiedy jestem na forum , ale jak już mnie coś nosi to piszę o pomoc
    Wielokrotnie poczytam problemy graczy i sama sobie coś kombinuję ale czasem nie mam sił na problemy z grą
    Wiem co mam w komputerze i laptopie więc poczekamy. Tak jak pisałaś po aktualizacjach gra może być spowolniona
    Internet mam super bo około 40 giga[chyba tak się nazywa ]
    A co do graczy to wiem że dużo osób nie pisze i nie korzysta z forum
    chyba pytań nie mam
    dzięki za informacje
    Pozdrawiam

myszulka lubi to.
  18. SMOD_Atena

Niestety nie jestem w stanie zajrzeć do Twojego sprzętu i ocenić przyczyny mulenia gry.Gdyby działo się coś złego po stronie gry,to jestem pewna ze Gracze pisaliby o tym,a jak widzisz jest cisza :)
    W związku z tym,że Ty nie masz pytań,a ja napisałam już wszytko co mogę doradzić w takich sytuacjach,temat zamykam.
    Również pozdrawiam i życzę jak najszybszego działania gry.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.