Giełda rzeczy używanych

Temat na forum 'Archiwum - pozostałe działy' rozpoczęty przez użytkownika johanaa1988, 13 listopada 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

Czy jesteś za giełdą rzeczy używanych

1. Tak

1 głos(ów)
    16,7%
  2. Nie

3 głos(ów)
    50,0%
  3. obojętne

2 głos(ów)
    33,3%
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. johanaa1988

johanaa1988 Stary wyjadacz

Co powiecie na giełdę rzeczy używanych, zalegających takich jak zdublowane zagrody, drzewa... Opcja ta odbywałaby się tylko w określonym czasie nie byłaby dostępna na co dzień tylko tak jak wesołe miasteczko czy pełnia księżyca np przez 24h czy 48h przykładowo raz w miesiącu

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

johanaa1988 masz na myśli sprzedaż czy może wymianę? Jedno i drugie już istnieje podczas mini-eventu Handel, podarki, wymiana - Gift&Trade. Można też wtedy zbędne/zdublowane przedmioty podarować w prezencie potrzebującym Graczom.

Czy masz jakiś inny pomysł na pozbycie się niechcianych przedmiotów i jak miałoby to się odbywać?

Na przedstawienie konkretnej formy "giełdy" pozostawiam czas do jutra do godz..13:10.

3. johanaa1988

sprzedaży obecna opcja która zawiera również prezenty trochę mija się z tym wszystkim bo tylko dostajemy kolejne często niechciane duple np. kolejną sztukę kurnik, jabłonkę itd a wymiana często proponowana jest nieadekwatna jednego przedmiotu do drugiego bo ich wartość często ma duża rozbieżność albo dodanie opcji która określi spis co za co bo np wymiana jabłoń>magnolia czy kurnik>zagroda dla zimorodków jest mało atrakcyjna wymiana powinna być zbliżona wartościowo

Ostatnie edytowanie: 13 listopada 2016
    niki1990 lubi to.
  4. SMOD_Atena

Ale przecież w podanym mini-evencie możemy sprzedać niechciane przedmioty, mamy opcję:

Nadal nie widzę czegoś czego jeszcze by nie było w grze.

Co do wymian, to na co chciałabyś zamienić np... zbędną jabłoń czy kurnik? Wiadomo, że akurat te przedmioty jak i wiele innych występujących w grze mają niewielką wartość i na wymianę chętnych nie będzie, dlatego też można to sprzedać korzystając z opcji Handlarz.

5. skaliwa

skaliwa Fanatyk forum

Ja nie rozumiem dlaczego ostatnio jak grzyby po deszczu pojawiają się takie propozycje...Coś komuś nie pasuje, czy chce coś zdobyć, to zaraz wychodzi z jakimiś dziwacznymi propozycjami. Zagłosowałam na "jest mi to obojętne". Jeżeli ktoś czuje taka potrzebę, że musi sie pozbyć rzeczy mu zbędnych, to prosze bardzo, jego strata..... Gram już dosyć długo i wiem, że prędzej czy później te zalegające niby rzeczy w pasku, kiedyś okazują sie potrzebne i potem płacz, bo nie mam, a na targu drogo.... Sama kiedyś pozbyłam się niektórych drzew czy zagród, bo też mi się wydawało, że mam ich za dużo i co? Przyszedł czas, że musiałam w galerii dokupować np. kurniki, czy królikarnie, bo były potrzebne. Teraz mam po kilkanascie, kilkadziesiąt sztuk i niech sobie będą, pasek jest pojemny.

Azile i tosia lubią to.
  6. johanaa1988

np wymiana jabłoń>magnolia czy kurnik>zagroda dla zimorodków nie jest korzystna ktoś kto chciałaby zrobić taką wymianę spotka się z odrzuceniem a takie propozycję się zdarzają dlatego przydałyby się grupy limitowe nie mówię że ja bym chciał wymienić przykładowo jabłoń>magnolia czy kurnik>zagroda dla zimorodków ale tacy się zdarzają z takimi propozycjami które są mało realne do pokrycia. Jeżeli kto by zaproponował że da jabłoń za magnolia czy kurnik za zagroda dla zimorodków zgodziłabyś się? Bo tacy się zdarzą który wymienili czy przykładowo przedmiot warty np 300 za przedmiot warty 2500. Ja podaje tylko przykłady a jabłoń należy do tych dość często wymajanych przy paszach więc ja osobiście bym się nie pozbyła im więcej tym lepiej. transakcje wymiany o takiej rozbieżności cenowej bo mało realne do zrealizowania więc powinien być podział na grupy cenowe np śliwę jabłoń bym jeszcze dała ale migdałowiec za jabłoń już nie jeżeli ktoś by oczekiwał takiej wymiany za duża przepaść

7. tosia

tosia Nadzorca forum

W sumie mi to też obojętne, na razie nie głosowałam ale też nie rozumiem akcji "zbędne rzeczy", gram już długo i nigdy nie pozbyłam się niczego, bo mi się wszystko przydaje, mało tego tak jak pisze skaliwa dokupiłam kurników, królikarni i innych zagród na 3 łąki, to samo z jabłonkami, orzechami itd. na targu drogo,do misji potrzeba tony wszystkiego, jak potrzeba to wystawiam 3 łąki drzew i mam dla siebie, i na handel, to samo z zagrodami, wystawiam na 3 łąki kurniki czy inne zakupione zagrody w miasteczku i nie mam problemu.
    Pasek jest pojemny i pomieści nieskończenie wiele, mi w pasku nic nie zalega, wszystko wykorzystuję ale jak komuś zalega to na GT jest sprzedaż lub podaruj.

8. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

nie głosowałam, ale u mnie nie ma czegoś takiego jak zbędne rzeczy

9. SMOD_Atena

johanaa1988 ale przecież podczas Gift&Trade możesz oddać innym potrzebującym Graczom i równie dobrze dostać różne przedmioty zupełnie za darmo. To samo dotyczy wymian, wyszukujesz odpowiadającą Tobie ofertę i dokonujesz wymiany, lub wystawiasz swoją ofertę. Jeśli w tym mini-evencie nie znajdziesz poszukiwanych przedmiotów to nie oznacza, że ma być wprowadzona do gry jakaś kolejna forma wymian, po prostu nie możemy mieć wszystkiego natychmiast a z czasem zdobywamy to co się w grze pojawia. Natomiast jeśli tak jak na początku napisałaś o giełdzie rzeczy używanych, to ja rozumiem, że chciałabyś te zbędne przedmioty sprzedać, a taka opcja już w grze istnieje tak jak już wyżej napisałam i Twój pomysł niczego nowego do gry by nie wprowadził, więc w tej formie nie widzę sensu dodawania go nawet do spisu treści.

10. johanaa1988

widzę że się nie zrozumiemy ale co może zwykły szaraczek z [ciach] eventowymi

Niestosowne słowo, które mogłoby kogoś urazić usunęłam i bardzo proszę o przemyślane wypowiedzi.

SMOD_Atena

Ostatnio edytowane przez moderatora: 13 listopada 2016
  11. skaliwa

skaliwa Fanatyk forum

no bo trudno to zrozumieć.... Podczas eventu G&T mozna pozbyć się niechcianych rzeczy, czasami w wątku młodzi stażem gracze proszą o różne rzeczy, bo nie mają, to mozna ich obdarować, można też sprzedać, a że nieraz za rzeczy mało warte wołają na wymianie nie wiadomo co, to inna sprawa. Jak pisałam pasek jest pojemny, jedyne co mnie denerwuje, że w pasku jest bałagan, wszystko pomieszane i trzeba sie nieraz naszukać, gdy chcemy coś konkretnie wystawić.

Azile, niki1990 oraz tosia lubią to.
  12. niki1990

niki1990 Komandor forum

Wszystko fajnie, ale co z tego, skoro nie można sprzedać wszystkiego? Przydałoby się zniesienie ograniczeń sprzedaży i GT raz w miesiącu. Oczywiście także zniesienie wszelkich licencji, bo BP dostatecznie zdziera z nas ostatnią skórę

13. Azile

Azile Komandor forum

Ja tego nie rozumiem, za głupia jestem ;) Po co sprzedawać "wszystko" Ja pamiętam czasy jak dawno dawno temu były takie misje, na czas, jak się zaczynało grę to się je robiło, zresztą na jakiejś utknęłam na rybach i do tej pory nie skończyłam, zawsze zapominałam je zebrać xD, i tam trzeba było chyba po 60 kurników czy innych zagród jak się chciało zrobić od razu, i mi na początku gry to się wydawało duża ilością, w tej chwili mam o wiele więcej kurników, brakuje mi kur stawiam na wszystkich polach mam czym karmić anakondy, proste. Jak czegoś może być za dużoo_O?

SMOD_Atena lubi to.
  14. -wiercipiętka-

-wiercipiętka- Ekspert forum

Jest mi obojętnie, ale rozumie autorkę tej propozycji , gdyż event wymiany nie spełnia oczekiwań, nic nie można wymienić , to co mi potrzebne bo chyba wszyscy tego szukają, albo jest propozycja do nie zaakceptowania, ponadto nie wszystko można wystawiać na wymianę i sprzedać ( zbędne warsztaty i drzewa) . Even wymiany w obecnej wersji jest zupełnie zbędny , nie ma z niego żadnej korzyści.

15. SMOD_Atena

johanaa1988 jeden z Twoich postów zupełnie odbiegający od tematu z pomysłem usunęłam.

A w związku z tym, że nie sprecyzowałaś jak miałaby wyglądać opcja giełdy, która różniłaby się od opcji Handlarz w Gift&Trade to ten wątek zamykam i przenoszę do Archiwum.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.