gdzie moje floreny

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika ela196839, 3 lutego 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. kasia_k75

kasia_k75 Forumowy żółtodziób

ja z playa i nigdy takich cudów nie było numer sie zgadza , kod się zgadza a florków niet

2. {Monia}

{Monia} Komandor forum

Czyli to nie jest problem operatora, bo mało prawdopodobne, że w dwóch różnych sieciach padło równocześnie.

3. kasia_k75

no więc właśnie

4. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Z tego co wyczytałam,to sieć Play działa na nadajnikach Plusa,ma z Plusem podpisaną umowę czy coś takiego,niestety nie orientuję się jak to naprawdę wygląda,ale wydaje mi się że winę ponosi operator Plus i najlepszym wyjściem będzie zadzwonić do obsługi klienta tej sieci i poprosić o wyjaśnienia i pomoc,tutaj nic więcej nie wymyślimy niestety i ja nie jestem w stanie pomóc.

5. Atomcia

Atomcia Weteran forum

:) mi SP nie dopisało mimo że kasę wcięło korespondencja do PT kończy się odesłaniem do Mobilteku :D
    może czas na porządki ?

6. SMOD_Atena

Atomcia,kto i z kim tutaj ma zrobić porządek?Skoro pieniądze nie wpłynęły na konto BP,korzystasz z formy płatności sms,a tym samym z usług Mobilteka,to Mobiltek jest odpowiedzialny za dokonanie transakcji i jeśli takowa nie doszła do skutku to można to wyjaśnić wyłącznie z Mobiltekiem.Jeśli się okaże,że winny jest operator sieci komórkowej,to od niego należy zażądać wyjaśnień.

Ostatnie edytowanie: 4 lutego 2015
  7. andy318

andy318 Czeladnik forum

w orange to samo,wcoraj 2 smsy/raport ze wiadomosc dotarla/odpowiedzi zwrotnej brak a tym samym florenow

8. -terminator99-

-terminator99- Forumowy żółtodziób

Ja też Wysłałam 2 SMS-y zakupienia florenów, ale florenów nie otrzymałam. Czytałam ,że inni też mają podobny problem. Jak odzyskać zakupione floreny?

9. SMOD_Atena

Tak jak pisałam już wcześniej,jeśli chodzi o płatności sms-em to wszelkie reklamacje,itp.....kierujemy do operatora tej usługi jakim jest Mobiltek.

Poradnik: "Płatności telefoniczne"

UWAGA: Wszelkie uwagi, reklamacje dotyczące działania Serwisu oraz inne związane z usługą pytania, prosimy kierować na adres e-mail: reklamacje@mobiltek.pl z dopiskiem "Reklamacja Kody BIG”. Dodatkowe informacje o reklamacjach zostały zawarte na stronie operatora: http://www.mobiltek.pl/kontakt/reklamacje/

Atomcia lubi to.
  10. {Monia}

{Monia} Komandor forum

Skoro Orange też nie przelał pieniędzy, a działa na swoich antenach, nie na Plusie, to winę ponosi Mobiltek. Już reklamacja została wysłana. Zobaczymy co odpowiedzą.

11. Atomcia

Atomcia Weteran forum

Ateno :) ja na mojej farmie (cięcia budżetowe), a do tej pory raczej nie było problemów z płatnościami z telefonu, chyba że BIG pomyliłam.
    Też wysłałam zgłoszenie, ciekawe co dalej ? :)

12. kasia_k75

Ja do nich zadzwoniłam ,myślałam że będzie szybciej ,ale niestety też kazali maila napisać.Dowiedziałam się tylko tyle że to już któraś z kolei reklamacja dzisiaj.

13. ankagdw

ankagdw Chodząca legenda forum

w orange to standard,malo tego wyjasnianie z operatorem i dochodzenie swoich praw i odzyskanie pieniedzy kosztuje tyle samo mniej wiecej co wcielo wiec sa bezkarni ..nie raz z orange tak mialam-przerzucilam sie na paysafedcard -niezawodnai bardziej oplacalna-polecam

14. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

Przypominam że nie jest to dział dyskusyjny :)

Jak napisała MOD_Atena:
    Jeśli chodzi o płatności sms-em to wszelkie reklamacje,itp.....kierujemy do operatora tej usługi jakim jest Mobiltek.

Poradnik: "Płatności telefoniczne"

UWAGA: Wszelkie uwagi, reklamacje dotyczące działania Serwisu oraz inne związane z usługą pytania, prosimy kierować na adres e-mail: reklamacje@mobiltek.pl z dopiskiem "Reklamacja Kody BIG”. Dodatkowe informacje o reklamacjach zostały zawarte na stronie operatora: http://www.mobiltek.pl/kontakt/reklamacje/

15. Zapominajka

Zapominajka Okazjonalny autor

Witam, ja mam to samo, sieć orange. Wczoraj wysłałam dwa smsy i zero odpowiedzi zwrotnej. Za pomocą formularza ds. płatności nic nie zdziałałam bo twierdzą, że nie odnotowali smsów. Prawie 15 zł poszło sobie w las. Więce nie wyślę a wysyłałam dosyć często.

16. SMOD_Atena

Zapominajka, ja akurat korzystam z usług tej sieci od lat i czasami korzystam z formy płatności sms kupując floreny ale nigdy nie miałam problemów.Niemniej jednak jeśli o tę sieć chodzi,to można zalogować się na swoje konto na stronie Orange,jeśli się nie ma konta to bardzo łatwo można się tam zarejestrować i sprawdzić wszystko co działo się na koncie(połączenia,sms-y),można pobrać i wysłać potwierdzenia wysłanych sms-ów do Mobilteku,który to zajmuję się usługami przesyłania sms-ów i tam sprawę wyjaśnić.

17. Zapominajka

Zapominajka Okazjonalny autor

tak, można pobrać ale tylko w formie excela, kto mi powie, że tego nie napisałam sama??:) mam tel. na kartę już próbowałam u orange interweniować, ale koszt bilingu wydanego przez nich jest droższy niż smsy :) do Mobiliteka już napisałam czekam na odp:)

18. {Monia}

{Monia} Komandor forum

Modko kochana, więc jak masz za co i chciałabyś sama sprawdzić, że naprawdę jest coś nie tak to poświęć te parę złociszy i zobaczysz, że żadne transakcje dokonywane smsem po prostu nie dochodzą do skutku. A Mobiltek siedzi cicho i nic nie odpisuje.

19. SMOD_Atena

Z chęcią bym sprawdziła,ale niestety wyczerpałam już mój limit,tak że nie mogę niestety zrobić tego osobiście.
    A jeśli chodzi o Mobiltek to na stronie,do której link jest wyżej podany jest taka informacja :

"Reklamacje są rozpatrywane w dni robocze od poniedziałku do piątku w godzinach 10:00 – 15:00
    Reklamacje zgłaszane mailem są standardowo rozpatrywane w terminie pięciu dni roboczych.
    Jeśli proces reklamacyjny wymaga kontaktu z zagranicznymi Partnerami Mobiltek okres ten może ulec wydłużeniu".

20. kasia_k75

odpisali że skontaktują się ze mną w ciągu 5 dni

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.