G&T - czerwiec /2015/ - wolne wnioski

Temat na forum 'Archiwum - pozostałe działy' rozpoczęty przez użytkownika blazers, 16 czerwca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

G&T czerwiec - jakie odczucia ?

Ankieta zamknięta 7 lipca 2015.
  1. bardzo zadowolona(y)

39,4%
  2. umiarkowanie usatysfakcjonowana(y)

29,7%
  3. średnio na jeża

18,9%
  4. raczej niezadowolona(y)

3,4%
  5. dno , kamyczki , wodorosty

3,4%
  6. nie brałam(em) udziału

5,1%
  7. budyń , kisiel , nie wiem o czym mowa

0 głos(ów)
    0,0%
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

o tak, powinno byc widac ile mamy czego jeszcze ;)

ross2 i Atomcia lubią to.
  2. Konwalia

Konwalia Wielki mistrz forum

Podpisuję się obiema rękami!
    Korzystając z okazji, dziękuję wszystkim moim sąsiadom i znajomym za wspaniałości podczas G&T. Oni wiedzą o czym mówię :inlove::inlove::inlove: Dziękuję!:D:D:D

3. chris975

chris975 Fanatyk forum

Hmm od czego by tu zacząć...
    W sumie to nie dziwię się, że to GT było tak szybko po ostatnim. Pan producent mimo oporów z daniem nam tego eventu zobaczył jaki z tego zysk i postanowił iść za ciosem. Świetnym ruchem z jego strony jest dawanie renzo i wyprzedaży w galerii jednoczasowo.
    W końcu farmer kupi wejściówki aby zdjąć moringę aby mieć na wymianę ew kupi po promocji w galerii ;) do tego mega pd... ;) strzał w dziesiątkę :)
    Na przyszłość jednak prosiłbym aby renzo zaczynało się dzień wcześniej aby móc na tą moringę uzbierać żetony xD
    Myślę, że na wakacje na Bahamy ekipa BP przez ten weekend zarobiła ;) Sam osobiście zakupiłem o 50% więcej licencji niż w kwietniu...a kupiłbym pewnie i więcej gdyby były odblokowane KWIATKI. Dlaczego panie producencie nie chciałeś więcej zarobić?
    Chyba, że to taka strategia, że dadzą w następnym rzucie ;)

Co do pana balona to jestem bardzo z niego zadowolony. Wyłapałem kilka cennych rzeczy niemalże za free a i moje oferty znikały :)
    Jestem na NIE jeżeli chodzi o wyszukiwarkę ale tylko dlatego, że jest niemal więcej jak pewne, że sknociliby przy niej coś do tego stopnia, że znowu rok byśmy czekali na kolejne gt.
    5 ofert z jednej strony to mało ale pomyślmy, że do przejrzenia było tylko 500 stron a nie 2000.
    Jedyne co bym zmienił to podzielił zakładkę ulepszeń drzew na xl i xxl - tych było najwięcej a odsianie xlek znacznie ułatwiłoby wertowanie.
    Jeśli chodzi o ulepszenia zagród i warsztatów to za dużo zakładek by nam się porobiło (ryzyko kolejnych błędów) - była ich na tyle umiarkowana liczba, że dało radę je przejrzeć ;)
    Suwak...no cóż...przyzwyczaiłem się i nawet na smartfonie dawałem radę przewijać ;)

Wymiany z sąsiadami i znajomymi, wzajemne prezenciki to jak zwykle fajna, przyjemna zabawa :) miła atmosfera, nowe znajomości :) tu jak zwykle jest więcej jak bardzo dobrze :)
    Moje cele częściowo zostały zrealizowane. Piszę częściowo bo gdyby były całkowicie to nie byłoby sensu czekać na kolejne gt ;)

Głos oddany na "bardzo zadowolony" :)

4. Ja tym razem nie mam zdania ponieważ nie brałam udziału z powodu wyjazdu a jak wróciłam to nawał obowiązków nie pozwolił mi na skupienie się na wymiankach. Nic nikomu nie podarowałam nic nie zdobyłam smutno mi jakoś jest :(

5. NASTKA.BURAN

NASTKA.BURAN Generał forum

hejka,
    mimo wstrzelenia mi G&T w bardzo załadowany czas wolny jestem zadowolona że hej...
    Sąsiedzi i znajomi przebili Pana Balona. Sowa padała mi pod płotem co chwilę niemal, a potem komp zaczął wywalać... I teraz czas go do przeglądu wziąć

1.Serdecznie mam dość ofert w balonie typu: ławka za Rozalkę, jabłonka za moringę xxl i całej tej reszty śmieciowych wymian

2. Wkurzę się jak dalej będą znikać itemy z listy i nie zostanie przywrócona możliwość wysyłania złożonych / z nakładką/
    Mnie Ci się udało uszczęśliwić. I jak dla mnie mogą powtórzyć raz jeszcze /tak
    szybko/, bo nie zdążyłam wysłać i znaleźć paru rzeczy

PS.
    Nie smutaj się Kleo, może jak policzą wpływy, to szybko będzie kolejna edycjaxD

Ostatnie edytowanie: 18 czerwca 2015
  6. 1Ninjok1

1Ninjok1 Wyjątkowy talent

G&T fajne tylko trzeba pozbierać jakieś fanty na wymianę bo się wypsztykałem z tych ciekawszych

7. est-orka

est-orka Fanatyk forum

Tak, jeszcze ulubionego:) ..... do czasu, gdy będziemy go mieli co 1,5 miesiąca.
    Głos oddany ..... jestem bardzo zadowolona:) pomimo kilku technicznych "niedogodności" w balonie.

8. renia111979

renia111979 Moguł forum

Estorka to by było najgorsze posunięcie bp. Tak kupuje się sadzonki i budowniczych, aby się mieć czym wymienić, trochę czasu na odblokowanie też jest potrzebne, wystarczy raz na 3-4 miesiące. Jedyne z czego wywiązał się Varun to Gt w czerwcu, jedyna rzecz z tegorocznego któregoś biuletynu xDxDxDxDodkupuje winy pnaczowe , młynowe, i zbiornika obornika o_O:pxD

9. est-orka

est-orka Fanatyk forum

Renia:)..... ja mam nadzieję, że tak częste G&T jak te dwa ostatnie, nie powtórzy się.
    Nietrafionych posunięć BP miało sporo, więc troszkę się obawiam o to.
    Uważam, że skoro przyjęło BP, że nowości do przesyłki sprzed 4 miesięcy .... to i G&T co cztery miesiące.
    4 miesiące - kupujący TS-sy mieliby czas na zarobek Sg sprzedając nowości do misji, a i czas na przygotowanie się do innych wymian byłby.
    Miłego wieczorku:)

10. MaDzo

MaDzo Cesarz forum

Baaaaaaaardzo długo nie było G&T a później dali jeden po drugim.Czekaliśmy i sie doczekaliśmy.Fajnie
    Tylko ,ze -następnym razem proszę o wcześniejsze powiadomienie nas/3-4 tyg/.
    Cel:
    -Bedzie można wziąć urlop albo pomyśleć o jakiej chorobie.
    -Zrobi zakupy i ugotować obiad na 4 dni/mrożonki się sprawdzaj/ ,ewentualnie tel. po pizze
    -Uprzedzić współmieszkańców o ewentualnych naszych dziwnych zachowaniach/od podskoków radości do wiązanek ulicznych
    -Przygotować większe popielniczka i zgromadzić przeciwsenne dopalacze
    -obok lapka ulozyc chusteczki,bielizne,pampersy
    etc,etc,etc
    I...co za duzo to nie zdrowo,co za rzadko...tez nie zdrowo

11. Annanasek

Annanasek Książę forum

Zagłosowałam na "bardzo zadowolona", ale tylko ze względu na moją ukochaną sąsiadkę, która o mnie dba jak nikt inny i obdarowuje wspaniałościami. No i na forum znalazłam dobrych duszków :D Gdybym natomiast miała polegać na balonie, to zużyłabym tylko jedną licencję i to na siłę. Kiepskie tam były oferty. A do tego ten nieszczęsny suwak, o którym tu wszyscy wspominają, skutecznie odstrasza od poszukiwań. Wyszukiwarka byłaby kapitalna ale też najlepsze przedmioty znikałyby w mgnieniu oka, a tak każdemu inaczej idzie przeglądanie stronek. Ogólnie gdyby nie G&T to nie miałabym połowy tego co mam:D Dlatego duuuuży plus!

zagma, oset53, blazers i dalsza osoba lubią to.
  12. _Ola_Z_

_Ola_Z_ Wielki mistrz forum

Naiwność z mojej strony mieć nadzieję, ale gdyby event się pojawiał regularnie (co 3 albo i 4 miesiące), a w dodatku był ogłaszany w kalendarzu, to taki człowieczek jak ja, mógłby się do niego przygotować. Np nic w tym czasie nie planować i siedzieć przy kompie :)
    Miałabym czas sprawdzić pasek i w odpowiednim momencie pościągać conieco z pola, żeby było gotowe do wysłania w świat.
    Ot takie marudzenia starej ciotki.
    Poza tym, że wzięli mnie tym razem z zaskoczenia, to event jak dla mnie był więcej niż udany. Nie wiem, czego chciałam, nic szczególnego nie szukałam, dostałam więcej niż się spodziewałam (a nie spodziewałam się, że dostanę cokolwiek). Jeśli wywalą suwak z balona, to wrócę do zabawy z nim.

zagma, blazers, MaDzo i dalsza osoba lubią to.
  13. -pablolandia-

-pablolandia- Książę forum

Dla mnie event na plus, zdobyłem mnóstwo itemów na bahamę + kilka ciekawych xxl więc czekam na następny :) Oby jednak nie był za wcześnie bo trzeba nazbierać kilka wartościowych fantów na wymianę :)

PS: Balon tym razem był bardzo łaskawy :D

blazers lubi to.
  14. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Jako jedna z nielicznych osób, którym tak naprawdę na niczym nie zależy, właśnie obstawiłam dno z kamyczkami i wodorostami.
    A to dlatego, że oceniam ten event z punktu widzenia tzw grywalności, która plasuje się sporo poniżej owych wodorostów i nawet puka od spodu.

Główne narzędzie eventu, czyli balon, to tragedia.
    Bezsensowne marnowanie czasu (i poważne obciążenie dla wzroku, ale może farmerzy o wzrok nie dbają).
    Beznadziejny suwak jako dodatkowe utrudnienie.
    Pomieszane oferty bez możliwości sensownego sortowania i wyszukiwania.
    Ale cóż, widzę, że farmerom na grywalności nie zależy... zauważyłam tu nawet dość kuriozalne zachwyty nad brakiem wyszukiwarki (bo niby można coś ciekawego złapać przeszukując te oferty jak leci - tak do wiadomości wrogów wyszukiwarki - to jest opcja i można z niej nie korzystać, jak ktoś naprawdę nie ma lepszego zajęcia).
    Tak z ręką na sercu - mnie by było zwyczajnie szkoda czasu na ten balon, bez względu na super fanty, jakie mogą się tam kryć.

Sugerowałabym, żeby firma jednak się wykosztowała na choć jednego programistę przynajmniej z Realschule* jako dodatek do tych speców z podstawówki.

A dodatkowo dwa G&T jeden po drugim - to wyjątkowo głupawy pomysł.
    Więc zdecydowanie wodorosty -.-

* mniej więcej odpowiednik gimnazjum, tylko trochę dłuższego, po czteroletniej podstawówce.

zagma, iza_79, blazers i dalsza osoba lubią to.
  15. -Margo-s-

-Margo-s- Komisarz forum

Dla mnie G&T jak najbardziej udane ;) pomimo przykrego incydentu :(. Zdobyłam kilka różowości :D, kilka itemów i drzewek XXL, wkradło się też kilka fantów, które w balonie kliknęłam a okazało się, że są mi zupełnie zbędne :oops::eek::cry: do wymiany w kolejnym G&T :p wiec nic straconego. Suwak i wyszukiwarka jak najbardziej wskazana, ale boję się, że jak zaczną grzebać, to dogrzebią się do środka ziemi, a balona uda im się w 100 % popsuć. :oops: więc nie wiem co gorsze - brak suwaka, czy brak G&T :eek:-.-.
    Ogólnie uważam też, że jak będzie za często, to nie będzie czym się wymieniać i nam obrzydnie 8):(. Optymalnie co 3-4 miesiące cyklicznie uważam za sensowne. Będzie czas na uzbieranie fantów na wymianę :)
    zzizzie też uważam siedzenie przed komputerem za stratę czasu ;);) ale mimo wszystko, G&T to jakaś fajna odskocznia od monotonnego farmerskiego życia ( od tego realnego również ). Wadą był zbyt długi czas trwania, ale rozumiem, że dzieki temu większa ilość osób mogła z niego skorzystać, więc nie marudzę xD

16. renia111979

renia111979 Moguł forum

może i suwak przeszkadza, może i to irytuje, mozliwość wystawiania 5 ofert również.
    GT nie licząc tych ostatnich, bo po prostu real nie pozwolił na czynne branie udziału w evencie, bo spadał ni z gruszki ni z pietruszki z nieba (fajniej by było kilka dni przed wiedzieć, wtedy i czasowo i finansowo mozna się przygotować np. na obiad gotowy :pxD)
    ale z tego co czytam zizzi jesteś na większość rzeczy w grze na nie przez wielkie N.
    Mnie nie przeszkadza suwak, bo lece na ślepo o_O, o oczy dbam, bo muszę , ale w taki event jak Gt się siedzi z oczami na zapałki, jesli tylko widzi się w tym sens , choćby zdobycia konkretnego piksela i "mienia dla miecia".

Starsi gracze, moi dobrzy znajomi- przyjaciele gry, i nie tylko w gt napędzaliśmy się na fanty. Na event włączony na 72 h spało się łacznie może z 6-8 h 8)xDxD i każdy z nas ma takie prawo piksele, nie piksele zabawa wtedy przednia.
    A jak mają zepsuć balona, który teraz chociaż działa, to lepiej niech go nie tykają, tym bardziej że to jedyna tak na prawdę 100% forma wymiany bez oszukaństwa i wyłudzania
    Jeśli już bym miała zmieniać balon to możliwość dodania do wymiany 2 rzeczy z dobytku różnego pochodzenia.

17. MOD_Zgredek*

MOD_Zgredek* Forum Moderator Team Farmerama PL

Ja, podobnie jak zzizzie, cenię swój czas na tyle, że do balona wrzucam kilka ofert i czekam aż kto inny przekopując go trafi na moje propozycje :D
    Klikanie po kilkuset stronach totalnego bajzlu (bardziej dosadnie bym napisał, ale dzieci czytają ;)) w poszukiwaniu "czegoś ciekawego" zdecydowanie mnie nie rajcuje.
    Dlatego formalnie nie wymieniam się, a jedynie robię innym prezenty i przyjmuję ich dowody wdzięczności xD

18. Peonia

Peonia Wyjątkowy talent

Dziekuje, ze zrobiles ankiete! :music:

To G&T bylo ogromnie satysfakcjonujace. Zaznaczylam odpowiedz pierwsza. Jestem bardzo, bardzo, ale to bardzo zadowolona. :inlove: Z braku czasu i stresu nie mialam sily wchodzic na forum i zajelam sie wylacznie balonem, dzieki czemu osiagnelam pelnie szczescia. Zdobylam co najmniej (jesli nie wiecej) polowe tego co poszukiwalam. Przeprowadzilam mnostwo transakcji w balonie. Zdobylam takie perelki jak romantyczna hustawka, Gaston de Bulion (czy jakos tak) czy buda z hamburgerami.
    Martwe wymiany (juz zrealizowane) byly albo prawie na poczekaniu usuwane z balonu albo ja mialam niezwyklego farta i bardzo rzadko je widywalam. Ofert typu jablonka (orzech wloski) za rozowe zagrody nie bylo. Byly inne dziwactwa typu zaczarowany teleskop za kowhai, czy xl za xxl,ale tak marginesowe, ze z przyjemnoscia dla odstresowania sie grzebalam w balonie.
    Co ciekawsze te dziwaczne oferty trafialy sie tez w druga strone, czyli za zwykly kurnik dostalam wytwornie guano i kokos za pistacje xl! W przypadku pierwszej wymiany (kurnik za guano) bylam przekonana, ze nabywam rozszerzenie, a nie sama fabryczke. Wciaz jestem w bardzo, ale to bardzo przyjemnym szoku! :D
    Balon byl taki fajny, ze tym razem kompletnie nie przeszkadzal mi brak wyszukiwarki ani wywolujacy zazwyczaj zgrzyt zebow suwaczek.

Fakt, byloby lepiej, gdyby cos zarzadzajacy gra cos z tym suwaczkiem zrobili. I rowniez by pojawilo sie to o czym pisze AladdinSane:
    Nie musialabym usuwac wszystkiego z farmy i ponownie ustawiac wszystkie wartosciowe zagrody i drzewka, na ktorych mi zalezy, by w ferworze przegladania ofert w balonie czasem nie oddac czegos na czym mi zalezy.

Chcialabym, by zarzadzajacy gra kierowali sie interesem graczy i dawali G&T nie czesciej niz co 4 mce, ja jako gracz moglabym na spokojnie gromadzic rzeczy przydatne w wymianach i nie musialabym wydawac wiecej kasy (niz do tej pory) w mini eventach jak w przypadku G&T dawanego co 3 miesiace. Presja G&T dawanego cztery razy do roku wymuszalaby na mnie wkladanie wiekszej ilosci kasy w gre. Oczywiscie wolalabym, by kazdorazowo wlasciwy balon nie byl poprzedzany balonem probnym z tyloma bledami ile mial ten poprzednik obecnie minionego. Bo nie chce mi sie wierzyc, ze poprzedni nie byl probny, mial za duzo bledow i za duzo dziwacznych ofert typu jablonka za rozowe ryby, co niestety uswiadomilam sobie juz po jego zakonczeniu.

Podsumowujac, jesli kazdy kolejny G&T bedzie mial taki przyjemny balon jak ten, w ktorym ja grzebalam to przetrzymam i ten wsssstrrretny suwaczek, byle nie czesciej niz co 4 miesiace i bardzo prosze bez probnych!

zagma, blau_grana oraz blazers lubią to.
  19. blazers

blazers Wszystkowiedząca wyrocznia

Jako , że następne G&T za pasem serdecznie dziękuję za głosy i opinie , do zobaczenia podczas kolejnej odsłony.
    Temat do zamknięcia.

20. MOD_Cookie*

MOD_Cookie* Guest

Na życzenie Autora wątek zamykam i życzę owocnych wymian podczas nadchodzącego G&T :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.