G&T - czerwiec /2015/ - wolne wnioski

Temat na forum 'Archiwum - pozostałe działy' rozpoczęty przez użytkownika blazers, 16 czerwca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

G&T czerwiec - jakie odczucia ?

Ankieta zamknięta 7 lipca 2015.
  1. bardzo zadowolona(y)

39,4%
  2. umiarkowanie usatysfakcjonowana(y)

29,7%
  3. średnio na jeża

18,9%
  4. raczej niezadowolona(y)

3,4%
  5. dno , kamyczki , wodorosty

3,4%
  6. nie brałam(em) udziału

5,1%
  7. budyń , kisiel , nie wiem o czym mowa

0 głos(ów)
    0,0%
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. myszulka

myszulka Ambasador forum

W balonie oferty czesto raczej komiczne, trudno cos sensownego wybrac, szczegolnie bedac na wyzszym poziomie. Za szybko nastapilo jedno po drugim. Wyszukiwarka i suwak wielki minus. Dwie wymiany poza balonem, kilka zagrod i drzew podarowalam.
    GT tym razem nie rewelacyjne, oceniam srednio na jeza.

2. AladdinSane

AladdinSane Komandor forum

• W opcji "przejrzyj oferty", po wejściu w konkretną ofertę wymiany pada pytanie:
    "czy chcesz dokonać wymiany "x" za "y" ?
    W tym miejscu przydałaby się info (w małej kratce) o ilości posiadanych rzeczy,
    ....żeby nie okazało się, że właśnie oddajesz ostatnią magnolię..;))

• suwak uciążliwy

• wyszukiwarka konkretnego towaru spowoduje przeciążenie na jednych, i brak
    frekwencji na innych (kto będzie szukał jabłonki??)

• nie mam pomysłu na "oferty śmieciowe" - pewnym rozwiązaniem byłaby właśnie wyszukiwarka

• pamiętacie pierwsze G&T - i ponad 1000 nieposortowanych stron ofert? -
    jak trafiłeś na atrakcyjną ofertę np. na stronie 527, a towar jeszcze na polu, a nie w pasku....
    :p:p
    to nawet skacząc co 5 stron, powrót na 527 stronę zajmował sporo czasu....

Ostatnie edytowanie: 17 czerwca 2015
  3. .Farmeria.

.Farmeria. Półbóstwo forum

Witom Porannie

Zagłosowałem na Bardzo Zadowolony - Przednia Zabawa mimo prawie pustego Bolona i 99% tragicznych ofert typu oddam Pomarańczowe Dywany za Różowe Dywany :)

Mimo to zdobyłem Żabiego Króla, Las wysokich XXL na Bahamę i super itemy dające zarąbiste TPD :)

Ciężko było tylko zdobyć Różową Garderobę ale i to dało Radę :)

Myślę że jak GT byłoby równo raz na 3 miesiące, to by było Superaśnie :)

4. TrissMerigold.

TrissMerigold. Fanatyk forum

Właściwie mogłabym powtórzyć większość opinii z tego i poprzedniego wątku.
    Zaznaczyłam umiarkowanie.

Udało mi się zdobyć wszystko, co planowałam. Atmosfera, przyjemny kontakt z farmerami - to wszystko na plus.

Strona techniczna balona: brak wyszukiwarki, suwak, śmieciowe oferty (wyszukiwarka ułatwiłaby poruszanie się na tyle, że nie raziłyby tak w oczy) to ogromny minus oczywiście. Tym bardziej rażący w oczy, że podobno od dawna nad tym balonem przecież pracują, aż jako niedoszły absolwent, ale w każdym razie były student informatyki stosowanej mam ochotę wysłać CV do firmy.

5. toDzasta

toDzasta Komandor forum

Ogólnie z mini eventu jestem bardzo zadowolona, bo zdobyłam sporo fajnych rzeczy, ale również w prezentach dostałam:inlove: Co mnie denerwowało, to to, że ten nieszczęsny suwak wciąż istnieje!:sleepy: Dodatkowo, oczywiście nie podobały mi się oferty kurnik za różowe pałki, jednak w drugą stronę wcale mi to nie przeszkadzało. Dlatego, mimo wszystko wolałabym żeby żadnej takiej blokady nie robili. Wolę przebrnąć przez takie oferty.
    Blokada na nowości ok, rozumiem. Jednak nie rozumiem blokad na niektóre itemy, a najbardziej na itemy z nakładkami!
    Dlatego zaznaczyłam - średnio na jeża:)

6. MaraAcoma

MaraAcoma Komandor forum

Umiarkowanie z powodu :
    1- suwak , brak przeglądarki
    2-niemożność wysyłania starszych iteamów i fabryczek ( magiczne , młyn itp ) i tych z nakładkami

7. dzagula

dzagula Młodszy ekspert

Ja zaznaczyłam średnio na jeża. Suma sumarum mam to co chciałam, nikt mnie nie oszukał, więc jest OK. Niestety zmiany w balonie potrzebne są od zaraz (suwak, brak wyszukiwarki), raczej nie blokowałbym śmiesznych ofert-gdyby była wyszukiwarka (porządna) nie byłoby z tym problemu a i gracze nie marnowaliby licencji. W kwestii nowości na razie się nie wypowiadam. Brakuje mi jeszcze możliwości wysyłania "Baobabów". I to by było na razie tyle.

8. aweva55

aweva55 Fanatyk forum

Zaznaczyłam bardzo zadowolona bo to prawda :). Miałam kilka wymian bardzo udanych :), dostałam kilka prezentów bardzo miłych :). Zawsze można liczyć na pomoc farmerów o czym przekonałam się nie pierwszy raz :), bardzo dziękuję :)
    Co do balona to dużo zdobyłam, jak sądzę dzięki cierpliwemu szukaniu i braku wyszukiwarki ;). Suwak do wymiany lub likwidacji oczywiście:wuerg: ,lepiej by było gdyby było więcej ofert na jednej stronie bez suwaka. Wyszukiwarkę uważam za zły pomysł , bo jak się szuka "coś"tradycyjnie to można przy okazji trafić na jakąś perełkę :D.
    Jeśli chodzi o częstotliwość to dla mnie może być często :inlove:, a nie ma przymusu brania udziału w każdej edycji eventu :p:)

9. sawaawa

sawaawa Naśladowca mistrzów

Też mi się wydaje że największy problem to brak wyszukiwarki i ten suwak. Jeżeli wpada się na 20 min na farme i poszukuje się tylko kasztanowych ludzików lub kowhai to koszmar. Naszczęście można liczyć na podarunki i wymiane poza balonem i za to +++++.
    W balonie wymieniłam 1 jabłonke i dostałam 5 warsztatów produkcja piór (które akurat potrzebowałam :D ale nie szukała :D). Ale wszystko co szukałam do wymiany było za amhestie, kowhai lub zagrode kiwi :cry::cry::cry::cry::cry: a i jeszcz za różowości (których narazie nie mam :()

10. morellaa

morellaa Wszystkowiedząca wyrocznia

Witam:)
    A ja zaznaczyłam"średnio na jeża",głównie z tego powodu iż dopiero w ostatnim dniu mogłam uczestniczyć w tym evencie i w związku z tym miałam do wyboru same ochłapy z balonu:wuerg:xD,ale coś niecoś jednak zdobyłam,a mianowicie sporo moring XXL,wielkanocnych harców i parę mniej istotnych drobiazgów.
    Zgadzam się z tym by zlikwidować suwak,jestem za zwiększeniem liczby indywidualnych ofert przynajmniej do 10,a najlepiej gdyby były bez ograniczeń(ilość posiadanych licencji to ogranicza).Co do częstotliwości edycji to jestem za tym by G&T było co 2-3 miesiące,gdyż to mój ulubiony evencik:inlove:.

11. {Monia}

{Monia} Komandor forum

Dla mnie event średni na jeża. Im będzie częściej tym gorzej dla niego. Wolę, żeby był dwa, góra trzy razy w roku (mniej więcej co 4 miesiące) aby sukcesywnie blokada na nowości była znoszona. Im będzie częściej tym będzie mniej satysfakcjonujący. Poza tym przydałaby się lepsza wyszukiwarka w balonie, np. alfabetyczna, i zlikwidowanie suwaka. Mój balon to było apogeum ofert śmieciowych, np. kurnik za amherstię co zniechęcało mnie. Sama idea eventu oczywiście genialna ale samo wykonanie już mniej.

12. Iskierka95

Iskierka95 Komisarz forum

Zagłosowałam umiarkowanie,a to dlatego że nie wszystko można wysłać oraz wystawienie 5 ofert to trochę mało,chociaż z drugiej strony patrzeć to będzie wtedy masa ,,śmieciówek"i przydała by się lepsza wyszukiwarka w balonie:)

13. {Monia}

{Monia} Komandor forum

A co do śmieciówek to naszła mnie taka myśl...

Ja rozumiem, że są nowi gracze, którzy niewiele posiadają a chcieliby mieć nowości typu Kowhai czy Kiwi..
    Ja rozumiem, że nie inwestują w grę real kasy (to i TS odpada) a eventów, w których są do wygrania zwykle nie kończą z racji niskiego lvl, małej ilości SG i braku dostępu do dopalaczy...
    Ja rozumiem, że dysponują takim inwentarzem a nie innym i oferują zwykłe zagrody za amherstie, czy gruszę za kowhai...
    Nikt im tego nie zabroni i zawsze takie oferty się pojawią... Jednak gdyby była konkretna wyszukiwarka nie raziłyby tak mocno...

14. ~czarodziejka

~czarodziejka Cesarz forum

Usunąć suwak jest strasznie denerwujący -.- i znieść ograniczenia w możności wysyłania rzeczy. Kupuję coś za kaskę i powinnam mieć możność zrobienia z tym co chcę a nie porobili jakieś durne blokady.

15. elajj

elajj Młodszy ekspert

witam ja jestem mega zadowolona z tego GT przybyło mi na polu 7 różowych fabryk, balon łaskawy był w moringi XXL no i super prezenty dostałam a najlepszy od Andrzeja naszego kochanego :)

16. azikowo

azikowo Fanatyk forum

GT udane, chociaż większość ofert w balonie to szkoda gadać, brak wyszukiwarki mocno na in minus, bo ślęczenie w balonie i przeglądanie 100 stron z ofertami jabłonek za rozowosci itp jest mocno irytujące:) dla mnie event powinien być cykliczny co 3- 4 miesiace, a nie że czekamy 9 miesiecy, aby za miesiąc był kolejny, chyba,że BP liczy że nam się przeje lub druga bardziej prawdopodobna wersja, po tych 9 miesiacach wyposzczenia mieli dużeeee wplywy i mieli nadzieje na powtórke, ale raczej spektakularnej powtorki nie bylo, chociaz sporo licencji zakupiłam inie tylko ja:)czekam na kolejn emam nadzieje że najdalej we wrześniu lub październiku:)

17. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Witam:)
    ja jestem bardzo zadowolona z G&T, otrzymałam wiele prezentów, w balonie też znalazłam kilka ciekawych ofert. I nareszcie ja też mogę uczestniczyć w wymianach bo nie jestem już "ubogą krewną" ;):p
    Moja niedawno odkryta Wyspa Skarbów już pomału się zapełnia i daje przyzwoite TPD. A to wszystko dzięki temu eventowi.
    No ale przecież za G&T stoją cudowni sąsiedzi i znajomi, którzy wydają na licencje własne "złote złotóweczki" (jak mówi jeden Sołtys)
    i to dzięki nim moja satysfakcja.:)

To z czego nie jestem zadowolona to blokada wysyłania wielu farmowych dóbr. Posiadam np. 2 jednakowe zegary z pozytywką "karuzela"- kupione za realną kasę a nie mogę ich podarować, ani od kogoś otrzymać brakującej na pnącze "baletnicy".

18. Atomcia

Atomcia Weteran forum

To i ja wrzucę swoje 5 groszy :)
    GT co 3 -mce - byłoby suuper ( nadąży się nazbierać różów na wymianki, kilka nowości i ciekawostek w tym czasie na farmie się pojawi, a i BP wpłynęłoby sporo gotówki dość regularnie :)
    Wymiany :) Najbardziej udane z takimi dwoma z forum :D
    Balon kilka jeżyków dzięki niemu wpadło , ale fakt przydałaby się wyszukiwarka produktów :)

19. renia111979

renia111979 Moguł forum

Jak dla mnie kolejne Gt mimo braku czasu i wiszącego neta udane.
    Uwielbiam wtedy obserwować forum xD, to co się dzieje zamazuje wszystkie błędy i niedogodności balona i przysłania oferty typu "kurnik- na różową tokarnię". Zniosę i to :pxD
    Suwak drażni, często zapominam o nim 8) i przewijam strony z rozpędu, więc troszkę to irytuje.
    Wyszukiwarka a i owszem by się przydała, ale ..... uważam że bezsens totalny, bo przeglądając wszystkie oferty wpada nam w oko to "coś" co natentychmiast okazuje się że się przyda o_O
    Na bank przydałaby się opcja widoczności ile czegoś mamy w pasku, bo tym sposobem wydałam jedyną zagrodę dla kiwi xD, ale sąsiadka mi odstąpiła swoją (Aga dzięki).

Oby do następnego GT

20. .Robaczek.

.Robaczek. Generał forum

Jestem z eventu bardzo zadowolona, choć uważam że za szybko nastąpił jeden po drugim. Dzięki wielu z WAS i Waszym podarkom udało mi się uzupełnić braki po długiej przerwie w grze a że nie inwestuje realnej kasy to i nie bardzo miałam się czym wymieniać.
    Na minus moim zdaniem tak jak i większości suwak suwak i jeszcze raz suwak... to że jest irytujący to za mało powiedziane. Mogło by być też więcej licencji niż jedna dziennie, choć na nie kasy aż tak nie szkoda. Mogła by być też wyszukiwarka żeby coś tam na szybko zobaczyć a nie przekopywać się przez tyle stron.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.