Opinie Głodna Grażyna oberżyna

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, Środa o 09:04.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Krokodylek75

Krokodylek75 Fanatyk forum

Stan na teraz z ciekawszych fantów - 4x piccolo , 4 x super wielkie drzewo, 1x wielkie drzewo Zosi oraz 4x po 3 Fl. Reszty nie zapisuje bo nie ma sensu (PD, SG, babeczki, SN , TSy itd). Sieję i na pewno jeszcze nakarmię Grażynę :)

2. freska_kreska

freska_kreska Generał forum

Nie rozumiem Twojego bulwersu (?) Norbert. Trwa event, podczas którego teoretycznie każdy farmer ma takie same szanse na zdobycie wielkich drzew przy karmieniu Grażyny. Jak widać w wątku, drzewa dostają zarówno wieloletni gracze jak i nowi. Więc nie ma tu zasady, że tylko określone grono dostaje drzewa.
    Rozumiem, że jesteś wieloletnim graczem, który wiele pracy, a może i pieniędzy, włożył w swoje konto. Mamy jednak 2025 rok i BP samo decyduje jakie nagrody są w eventach i skoro daje "za darmo" drzewa (wystarczy mieć szczęście w losowaniu), to dlaczego dziwisz się, że każdy oczekuje, że mu szczęście dopisze?
    BP w ubiegłych latach przyzwyczaiło nas do tego, że drzewa są do zdobycia w eventach wymagających i często poza zasięgiem sporej części farmerów, ponieważ nie mają bonusów, których trzeba użyć, aby dostać drzewo. Wtedy też raczej każdy byl pogodzony z losem, że jest jeszcze za słabym farmerem, aby dostać taką super nagrodę. Aktualnie? Drzewa są rozdawane na lewo i prawo, przy niewielkim wkładzie (niektórzy dostali poniżej 10 karmień). Dziwisz się, że między innymi ja narzekam na tą losowość? Gdzie od kilku eventów, gdzie były nagrody losowe (np. eventy na PST), te najbardziej wartościowe nagrody mnie omijały.
    Właśnie dlatego, że czytam forum od lat, ta opcja z targiem przyszła mi do głowy.
    I doskonale rozumiem kwestię boków. Dopóki ich nie miałam, to po prostu uważałam, że każdy farmer ma podobną szansę. Otworzyły mi jednak one mocno oczy i gdyby nie one, to wielu TSów bym nie miała, albo miała za wysoką cenę podczas g&t.

Mamy mały sukces, z jednego piccolo wpadł cylinder :inlove:

3. AkanishiJ

AkanishiJ Forumowy żółtodziób

sieję inne , wszystkich mam po 10 szt , zobaczę co z tego będzie

4. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

Ostatni expres z baobabami był w 2014 roku,w maju albo w czerwcu-dopiero zaczynałam i nijak nie mogłam na nie wymienić moich jabłonek..:cry:Więc niby jestem"starym graczem" ale i mi potrzebne...Rozumiem rozgoryczenie,nie powinna być aż tak wielka losowość.Mnie w zasadzie nowości omijają,więc jestem zdziwiona,że tym razem mi się cokolwiek dobrego trafiło.

5. pies008

pies008 Naśladowca mistrzów

Gram od 14 lat. W evencie na 72 karmienia 0 drzewek, 0 piccolo >:(>:(>:(

6. =Repez-

=Repez- Generał forum

Ja też nam wielki żal do BP bo skoro nakarmiłem 150 razy i nie dostałem żadnego Drzewka tylko 2 Piccolo no to zakrawa o śmiech na sali mam te ich Drzewka w 4 literach. Przestane robić Eventy i tyle i będę sobie grał dla przyjemności a jak nie to skończę z graniem i też mi będzie dobrze. Chyba to nowa metoda żeby starych graczy tak zniechęcić do Gry

7. joycy74

joycy74 Nadzorca forum

Nie lubię losowości bo zawsze guzik dostaje, teraz też 54 karmienia i żadnych drzew, pikolaków ani florenów. Dostaję notorycznie babeczkę ,jakieś pd, sianogrosze i chyba ze 2 sadzonki.

8. freska_kreska

freska_kreska Generał forum

pies008 =Repez- joycy74 trzymam za nas kciuki :)
    gosiagosia60 super, że los się do Ciebie uśmiechnął! życzę Ci jeszcze więcej szczęścia! :)

Ja też się złoszczę na BP, ale przez te moje przerwy sporo ominęłam dobroci, więc też trochę strach robić kolejną :p

9. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

to teraz ja się wypowiem na temat losowości-miałam 1 konto główne i to mi wystarczyło ale ....ale zaczęły się u mnie problemy z wypadalcami bo nie było takich mozliwości jak teraz 1s rosliny.Trzeba było kilka farm założyć aby mieć komplet wypadajek eventowych.
    Nie grałam na bocznych,wchodziłam od czasu do czasu,najczęściej jak był kalendarz lub jakieś wydarzenie gdzie mogły być fajne nagrody i ....i....zauważyłam na tych kontach,że TS drzewka czy zagrody zawsze wpadały nowości,z picollaków florenowce i opryskiwacze.
    Im niższy miałam poziom na farmach tym lepsze były nagrody.Jaka ja byłam wkurzona na taką losowość i w sumie jestem do dzisiaj.
    To teraz zauważcie u siebie im macie nizszy lvl tym lepsze nagrody :p :p :p i taka jest właśnie ta BP losowość :cry::cry:

No cóż ale w dalszym ciągu drzewek brak,bocznych nie robię :p :p

10. gosiagosia60

Dzięki :) Też kiedyś postanowiłam rzucić grę,wytrzymałam 2 miesiące :p

11. abask

abask Komandor forum

58/69 i oprócz jednego drzewa super nawozowego sam szajs.
    W nosie mam taką losowość skoro sieję jak wszyscy i robię te same zadania...
    Ja raz wytrzymałam 3 mies a raz cały rok i serio... To dobrze mi było z tym :) A teraz? Znów dopadł mnie nałóg grania choć z tyłu głowy stuka do mnie rozum, że życie jest za krótkie by dominowała w nim gra.
    Znów myślę o dłuższej przerwie i kto wie... Może za chwilę ją zrobię.

12. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

Rozumiem nie spelnione oczekiwania wielu graczy....ale gdyby w tym evencie badz w jakims najblizszym nastapil bardzo duzy wysyp tego typu drzewek to bym sie gleboko zastanowil ..co oni nam szykuja odnosnie eventow...

hiacynta, bogusiak80 oraz krasnoludek10 lubią to.
  13. abask

abask Komandor forum

To zdecydowanie lepiej nie dawać takich "nagród". Niech będą słabsze ale niech każdy ma możliwość ich otrzymania. Na wypasione nagrody zapracujmy jednakowo.

14. gosiagosia60

Bo nie ma dominować ale dawać odskocznie od reala.U mnie w rodzinie wszyscy kręcą głową,jak np.wstaję od stołu i mówię,że muszę posiać zielsko xD Te przerwy nic nie zmienią,zawsze tu wracamy i ten event nie powinien być gwoździem do przysłowiowej trumny.Dalej bym grała,jakbym nic dobrego nie dostała.No wkurzona bym była ale to nie byłby pierwszy raz,że niektórzy pokończyli i mają fajne fanty a ja nie.Trudno,żyje/gra się dalej...

15. CHUDYJUREK

CHUDYJUREK Nadzorca forum

dołożyłem kolejne 60 kręceń i dalej nic...ale nie fart...

16. abask

abask Komandor forum

Tu nie chodzi o ten event ale o całość.
    Moi też się pukają w głowę jak lecę zbierać roślinki przerywając inne zajęcia ale... Bawi mnie to coraz mniej. Nakładają się na to również kłopoty zdrowotne....

17. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

No właśnie nie dawali na ładne oczy. Co prawda tylko z opowieści to wiem, ale trzeba było się natrudzić i dodatkowo przewidzieć, że będą bardzo potrzebne. Potem przez lata pojedyncze nawozowce można było zdobyć w trudnych ewentach, np. na końcu wielkich łowów.
    A w tym ewencie jak jest? Jeden farmer zbiera pole kwitnącego grumuaru i przy odrobinie szczęścia ma 2 nawozowce, drugi sieje i sieje, karmi 150 razy albo i dużo więcej i ma równiutkie zero. Uważasz, że to jest w porządku? No to gratuluję.

18. gosiagosia60

Rozumiem,przykro mi..Kłopoty zdrowotne,to ważna sprawa ale właśnie tutaj można o nich na chwilkę zapomnieć...
    250 kręceń miałam i jedno 100%...

19. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

O Boże, to jednak prawda, że kontrowersja dźwignią handluxD:cry:xD Dawno nie było takiego ruchu w wątku eventowymxD:cry:xD

W temacie - event bardzo powoli do przodu8)

20. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

ogolnie pojeta losowosc jest jednym z wazniejszych trybikow w tej grze....trzeba sie z tym niestety pogodzic..i zachowac wiekszy dystans....