Opinie Głodna Grażyna oberżyna

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, Środa o 09:04.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. bogusiania

bogusiania Baron forum

Pnącze już - albo dopiero - zdobyte, jeszcze tylko 9 karmień do ostatniej skrzynki, tylko dozbierać wypadajek. Od nakarmionej Grażynki losowe nagrody średnio na jeża, oczywiście bez drzew, ale za to chmj, babeczki, 2 skrzynki Piccolo i drobnica. Niewiele, ale i tak cieszy. Sieję dalej eventówkę i porywające pnącze do kryjówki czupacabr, materiał na 2 zagrody gotowy. Wielkich drzew kilka mam i to na razie musi wystarczyć. Powodzenia dla jeszcze walczących i gratulacje dla tych, którzy już skończyli:) A co do losowości - jak mówi powiedzenie - los tak chciał - albo ktoś tak zaplanował. Nigdy nikomu i niczego nie zazdrościłam, nie znam i nie rozumiem tego uczucia, chyba jestem z innej bajki. Jestem minimalistką i zadowoloną z tego, co mam. Ile czego mam, na tyle ugram. Będę chciała coś więcej, to dokupię. Albo ciężką i wytężoną pracą na roli zdobędę, bo nic za darmo nie ma. Miłego dnia dla wszystkich :)

Ostatnie edytowanie: Wczoraj o 12:06
  2. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

zreszta jak dobrze pamietasz...to w tym okresie agitowalem wraz z est-orka zeby ludzie jednak ich nie odsylali..bo przyjda czasy,ze produkty z tych drzewek beda bardzo potrzebne

3. -anna2806-

-anna2806- Forum Pro

Losowość 50 karmień i 0 drzew,0 skrzynek same śmieci. Dziękuję za taką losowość wolę gdy mam pewne nagrody bo wiem o co walczę.

4. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Ja mam pamięć dobrą ale krótką i kojarzę, że ktoś (może Ty i Estorka) pisał, że warto te drzewa zbierać ale wówczas to jeszcze tak przyszłościowo i zapobiegawczo nie myślałam, ale i tak mam z każdego rodzaju po kilka z nakładkami XXL i kiedyś jak jeszcze nie było smoków, itd... to stały u mnie na leśnej ale teraz już bardzo rzadko je wystawiam albo wcale bo jakoś tak wygodniej mi jest robić zapasy z itemów na wyspie. Super nawozy też jak pisałam wypadają w sporych ilościach ze skrzyń, z rzędów i z koła tak że na dzień dzisiejszy jest naprawdę łatwo zebrać większą sumkę, nie to co kiedyś i dlatego dla mnie i pewnie wielu innych Graczy też "babobaby" już tak cenne nie są. No ale są i tacy, co w tamtych czasach nie grali i dla nich ta Grażyna mogłaby być milsza ;)

5. marynia53

marynia53 Cesarz forum

41 prezent i Piccolo i skrzynia z bonusami.

6. Montwa

Montwa Komisarz forum

Ateno, o jakich tu smokach jest mowa? :)

7. -norbijas-

wszystko zalezne od celow w grze.......zoski by mogli wiecej dawac...przeciez to rownowartosc dyniowego;)

8. bogusiak80

bogusiak80 Cesarz forum

[​IMG] To zapewne o tego smoka chodzi.Ja mam 2 jeden na pnączu musiał być obowiązkowo do uruchomienia pnącza a drugi na łące.Niełatwo było je zdobyć.

9. =Repez-

=Repez- Generał forum

Smokach które też SN [​IMG]

10. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

A były kiedyś do zdobycia na kole fortuny:

ls.png
    peg.png

Jest jeszcze chyba taki item z TNZ ale nie pamiętam go bo nie używam ;)

A no mogliby ale jak za dużo to się balans zaburzy ;)

11. zletrafileskotku

zletrafileskotku Książę forum

dostałam demoniczny dąb xxl z eventu-ale to tylko xxl bez podstawy? czyli jak jej nie mam, to drzewka nie postawię?

12. bogusiak80

bogusiak80 Cesarz forum

Demoniczny dąb podstawę kupisz w sklepie Jacka i nakładka Ci się przyda.Samej nie można postawić tak jak na całej Farmie.

13. freska_kreska

freska_kreska Generał forum

Nie liczę karmień, rośliny ubywa, drzewa dalej brak. Piccolo też nie wpada, chyba wczoraj jakiś limit wykorzystałam ;p

Ja już nie wiem od czego ta losowość zależy. Jestem starym graczem, który trochę przerwy miał. Drzewa, które mam są ze spółdzielni, jakiegoś eventu oraz ze skrzynki za lvl. Odkąd w eventach są nagrody losowe, to zawsze jestem w grupie przegrywów. Może to wina przypisania do targu 19?

Wszystkim, którzy zdobywają drzewka, gratuluję. Cieszę się waszym szczęściem. Naprawdę.

Delikatnie czuję się jednak gorsza, bo część graczy z tych 69 karmień dostała nawet kilka drzew, a u mnie 70 przekroczone i nic. Mam 4 nawozowe, 1 Zosię i 2 skarpety. BP zlitujcie się, jestem potrzebująca :)

Na poprawę humoru odpaliłam 1 sek zagrody i ruszyłam dzięki temu spółdzielnię :)

14. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Jakie sporo ? ledwie kilkoro
    dlatego i ja dołączam doń by nas było więcej :p
    i ponarzekam na ,,taką,, losowość, bo też zaczynam mieć jej dosyć 8)
    No tak, tylko że... nijak się ma losowość ,,zielonego ekspresu,, do tej tu - tam tylko załadowujesz wagony jakimś (zbędnym ) towarem i czekasz godzinkę na wymianę (często gęsto jest to wymiana jednego badziewia na inne , no ale czasem trafi się coś lepsiejsze) a tutaj trzeba się nasiać tysięcy badyla i zużyć mniej lub więcej takich czy innych zasobów ...- i jak się nie wkurzać gdy wszyscy jednako muszą się ,,naorać,, a nagrody za to są tak niesprawiedliwe - jednym badziew a innym super drzewa - a nawet po kilka.
    Piszesz że nawozowce zawsze były ,,drogie,, no i takie powinny zostać - chcesz takiego zdobyć to się postaraj , a tutaj ... ktoś nasiał na 100 karmień i dostanie ,,figę,, a ktoś inny w tych 60-ciu karmieniach dostaje kilka owych ,,cennych,, drzewek . O wiele sprawiedliwiej by było gdyby te drzewka ,,losowość,,
    dokoptowała do puli nagród dopiero po zaliczeniu podstawy - czyli tych 69-ciu karmień, a tak to... to mi się odechciało już tej zabawy -.-
    Chyba znowu pójdę na odwyka od farmy - a byłam prawie 3 miesiące (z kilkoma króciutkimi ,,przepustkami,, by sprawdzić czy mi gospodarstwa i mienia BP nie skonfiskowało xD:cry:- jak widać nie , więc spokojnie mogę znowu na odwyka wracać ) -
    A tak poważnie to naprawdę jestem zniechęcona, bo to jednak nie tak powinno wyglądać nagradzanie w ewentach - szczególnie siewnych .

15. hiacynta

hiacynta Wszystkowiedząca wyrocznia

Legendarny Smok daje 2 x SN
    Legendarny Pegaz 1 x SNZ
    [​IMG] tego mam 9 szt.

W temacie, zrobiłam 54 karmień i 0 kropelkowych 0 piccolo. Na mnie już BP poza Premium nic więcej nie zarobi.

16. AkanishiJ

AkanishiJ Forumowy żółtodziób

Zrezygnowałem 10 popcornów z pola to za mało .

krasnoludek10 i hiacynta lubią to.
  17. freska_kreska

freska_kreska Generał forum

Event trwa do środy, siej coś chociaż na 5-6h i zbieraj popcorn. Dlaczego się poddajesz tak szybko?

krasnoludek10 i hiacynta lubią to.
  18. Montwa

Montwa Komisarz forum

Dziękuję wszystkim, którzy pomogli mi rozwikłać zagadkę tego smoka. :)

Może tak być. ;)
    Z kilkuletnich obserwacji wielu targów (a więc funkcjonowania w obrębie wielu serwerów) mogę też taką tezę założyć.

I tak na moim targu nagrody z picollo zawsze były cieniutkie - może nawet najgorsze biorąc pod uwagę wszystkie serwery.
    Za to na innym targu opryski leciały lepiej niż preciętnie, a na innym np. dyniowe.
    Inna jeszcze sprawa, że na 4 bocznych kontach mam po drzewie florenowym - było to jedno otwarcie jednej skrzynki w historii na danym koncie. To pokazuje, jaka to jest porażka. Ludzie po 300-400 skrzynek otworzyli i jeszcze florenowca nie dostali, a tam wystarczyło otowrzyć 1 skrzynkę.
    Podobnie jest z TS-ami. U mnie nowości zawsze brak (mimo otwieranych nieraz wielkich ilości)
    Na innych serwerach wystarczyło z kalendarza zebrać 1 nagrodę i nowości się pojawiały.

...event powoli robię. Na razie zbieram roślinę eventową. Wypadajki lecą tak nie za ciekawie, więc jeszcze się zastanawiam, czy jest sens jakoś podganiać rośliny.

;)
    .

19. marcinek74

marcinek74 Hrabia forum

Przepraszam 96h albo 48h o czym my piszemy ??? Każdy gracz chce na już skoro jest event . Przestarzale itemy a przynajmniejniej na drzewa działają wspomagacze każdego rodzaju . Liczy się czas

hiacynta i krasnoludek10 lubią to.
  20. -norbijas-

po pierwsze obecna formula ekspresu bardzo sie rozni od tej ,ktora byla z nawozowcami..a po drugie 11 lat temu nie bylo zbyt wielu drzewek zbednych,,,zalegajacych w pasku......
    trudno jest dyskutowac na temat czegos o czym ludzie wiedza tylko z opowiesci.....