Opinie Górskie przechwałki

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 5 grudnia 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. jola0909g

jola0909g Nadzorca forum

po górach i jaskiniach troszkę sobie pochodzę
    mam zamiar ts zgarnąć oraz skrzynkę morskich zwierząt w sumie będę potrzebowała 130 sp-na tyle mogę sobie pozwolić...
    zacznę od 20-21-22-6-4-7 wracam do 6-8-24 wracam do 8-9-55-14-15-16 z 15-48-15-49-51-32-33 oraz 34-37-36-43 o ile się w tych jaskiniach nie zakręciłam:)Dobrej nocy

Azile, dotikampo oraz gretag lubią to.
  2. magdalena

magdalena Weteran forum

Tak sobie liczę, że twórcy trochę zaczynają przeginać.

W młynie 1SP robimy w 9godzin (bogatsi robią szybciej, ale nie ja).
    Dziennie przeszło dwie pasze.
    W miesiąc jakieś 70szt ukręcimy.
    Wiadomo jak ktoś gra to w międzyczasie są eventy, że pasze kręcimy tylko w głównym młynie, bo na baharamie się nie da.
    W głównym młynie kręcimy coraz więcej tych pasz z pełni.

Wniosek:
    - 700SP to przeszło pół roku pracy (a ewent hodowlany jest co miesiąc), licząc że gramy w ewentach, robimy misje, i dodatkowe SP wpada, a nie nakarmimy jakiegoś nadmiarowego zwierzaka przez przypadek. Tylko Królowa może dać nam nadzieje.
    - Dlaczego SP nie kręcimy na baharamie, moje zwierzęta uwielbiają SP ?
    - Proponuje 3 młyn na pełnię i tam też moglibyśmy kręcić SP, bo te zwierzaki w pełni są megagłodne i wyjadają pasze zwykłym zwierzaką ;)

3. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

W kwestii młyna proponuję zgłosić pomysł w dziale Zbiór aktualizacji i pomysłów. Nie ukrywam, że też byłabym zainteresowana ;).

Event raczej odpuszczam. Nie piszę, że na pewno nie zrobię, bo wszystko może się zdarzyć.
    Na chwilę obecną sprzedałam wszystkie zwierzaki potrzebne w evencie, żeby nie kusiło.

4. nuka20

nuka20 Nadzorca forum

Szczoteczki robią krokodyle fabryka szczotek była do zdobycia w evencie hodowlanym "świat dzikich zwierząt"(hodowało się wtedy i oddawało żółwie i kameleony czyli gady) i chyba tylko wtedy. W każdym razie nie wykonasz jej w warsztaciku ;)

5. dzika_farmerka

dzika_farmerka Wielki mistrz forum

jak można skrócić czas kręcenia SP? nie znalazłam w FAQ z SP

dalej nie wiem czy zacząć się wspinać, mam traumę z łażenia po górach xD

6. cyfrzakk

cyfrzakk Cesarz forum

kozice i owszem przyjechaly pociągiem, no ale sp brak, jak zawsze hehe, pasze dla kozic porobię tyle ze nie mam brzozy, postawiłem wlasnie kolejne 3 drzewka xi hu z kalendarza dzisiaj były, może będzie brzoza :)

no ale i tak największe żarłoczne gatunki to traszki, jedzą 100 rzeżuchy, najszybszy do siania towar :)

gosiagosia60 lubi to.
  7. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

Zerknęłam sobie do ostatniego eventu tego typu - z października 2017. Główną nagrodą było bliźniacze pnącze dające 4 perfumy i +500% PD z oaz przez 5h - krzywię się za każdym razem gdy je klikam i widzę co dostałam. Oprócz tego nowości: basen homarów, elektrownia słoneczna, fabryka szczotek do zębów - wszystko z czerwonymi ulepszeniami. Były też pomniejsze nagrody - TS-y, SP itp. Koszt 420 SP - 50 SP z eventu = 370 na czysto. Dodatkową różnicą było to, że oddawało się zwierzaki wg wartości - można było oddawać też zwykłe a powyższy koszt wynikał z liczby wymaganych odznak. Czasem wypadały odznaki podwójne, co obniżało koszt.
    Po tym porównaniu jeszcze lepiej widać jak bardzo pojechany jest obecny event jeśli chodzi o relację koszt/nagrody...o_O Wprawdzie w/w fabryczki nie są jakoś szczególnie potrzebne, ale ich brak może dawać niekiedy mocno w plecy a czasem i uniemożliwić wykonanie jakiegoś eventu (uzależnienie od kapryśnego targu)... To chyba rzeczywiście sposób BP na zachęcenie nas do zabrania się za przygotowania przedświąteczne i ulżenie doli serwerom...xD:cry:

8. mamaiza69

mamaiza69 Aktywny autor

Runa na Drzewie daje 10% + Turbomłyn z wyprzedaży za kasę daje 50%

Azile i antonina-farmerska lubią to.
  9. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

Kupując turbo młyn,kosztuje grosze,a to super sprawa.Ja kupuję co miesiąc.

Podjęłam ostateczną decyzję - nie robię.Nie dla tych nagród.Mam wszystko,poza cukrową,ale było by z czego ją wyhodować.Ale jednak nie.Tym razem odpuszczam.

Ostatnie edytowanie: 6 grudnia 2017
  10. mamaiza69

mamaiza69 Aktywny autor

Fakt, turbomłyn to jedyna rzecz, na którą nie żałuję i pilnuję wyprzedaży. Robię dla TS-ów, ostatnio omijają mnie wszystkie nowości, dostało mi się tylko jabłko

11. RWM41

RWM41 Ambasador forum

Jedyny wniosek - ma być w skarpecie cukrowa koza! i chętnie jeszcze te twardziele to ludzie do eventu może wrócą

12. abc2016

abc2016 Chodząca legenda forum

jest jeszcze rząd chmur Amor, który skraca produkcję paszy o 10% przez 12 godzin (ponownie można go włączyć po 18 godzinach)
    -------------------------
    a eventu zrobię kawałek, bez takich fanaberii jak oddawanie kozy cukrowej, czy zużycie 700 SP
    najpierw rozsieję roślinkę i zdobędę itemy do czekanów i dynamitu, to zajmie mi jakieś 16 godzin, kolejne 40 godzin będę czekać na dynamit, a w tym czasie zrobię szczegółowy plan działania którędy iść, żeby jak najwięcej zdobyć a najmniej SP wychlapać
    tym co hamaczkują - dobrego "siania marchewki", a tym co się będą wspinać - żeby te "kozy" dobrze skakały w oazie :)

Ostatnie edytowanie: 6 grudnia 2017
  13. jaadao

jaadao Wyjątkowy talent

Ja pasuję - nie mam 700 sztuk SP żeby zrobić cały event.. Coś spróbuję zgarnąć ale nie wydam kasy na pakiet z SP. Będę się rządziła tym co mam (369szt). Powodzenia wszystkim

14. Bilonge

Bilonge Wszystkowiedząca wyrocznia

Witam
    Event zacznę robić a ile zrobię to zrobię. Nigdy nie przeliczam eventów na koszty tylko robię. Gdybym przeliczał co i jak, czy jest opłacalny czy nie to nie robiłbym żadnego eventu. Bogatsi nie robią superpaszy tylko kupują. Ja nie należę do bogatszych i zbieram i kręcę superpaszę w młynie.

15. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz...ilu bedzie chetnych na itemy z tego eventu bo sa naprawde superowe oraz to jaka bedzie ich podaz ........

16. donatka69

donatka69 Mistrz forum

Przeczytane, przemyślane - eventu nie robię.
    Wolę skupić sie na misjach w spółdzielni w których są do zdobycia rózowe zagrody i fabryki.

17. abc2016

też mi się podobają :)

18. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

one sie nie musza podobac..:pich wartosci natomiast juz takxD

19. małgoos

małgoos Wszystkowiedząca wyrocznia

Dziem dobry po głebokiej analizie ha ha evencik zaczynam cukrowej nie dam bo nie mam klonowac bede króliki wiec cos wypadnie ile zrobie to moje pnacza nie musze miec jak sie bawic to sie bawic nawet do bankructwa hi hi

20. abc2016

Norbi wiesz, że ja oceniam przedmioty pod względem PD/TPD a nie koloru i kształtu xD
    zastanawiam się nawet nad tym, żeby zdobyć itemy bez pnącza... pomyślę

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.