Opinie Frappé Olé VI

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Marion, 8 sierpnia 2023.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Plansze rozrysuj, co Ci szkodzi... To najlepsza zabawa w tym evencie, a Gracze będą mieli "pomoc naukową";)

2. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

O nie, nie!
    Teraz, to nawet z dwumetrowym kijem do tego nie podejdę.
    Zresztą:

xD:cry:xD

3. szary_ludzik

szary_ludzik Stary wyjadacz

Cały czas się zastanawiam o co chodzi z tym kolorami rur.
    Patrzę w ten poradnik, ale nie widzę.
    W poprzedniej edycji niby 4 kolory tych rur na mnie patrzą, ale nie wiem, czy to w młynie kolory się wybiera?
    I jak? I czy każdy kolor to osobna historia do kręcenia?
    Zaplątali.
    Pnącze nadal wydaje mi się nieco biedne w porównaniu do wymagań...
    Idę jeszcze sprawdzę co ile godzin się je zbiera.

4. MOD_Solmyr

MOD_Solmyr Forum Moderator Team Farmerama PL

W planszach 1-3 jest tylko do ułożenia jeden rodzaj rurociągu, czerwony. Należy poprowadzić rury od punktu startowego do końcowego. Można dowolnie skręcać łapiąc po drodze nagrody z pól.

Plansze 4-7 mają po dwa rurociągi, czerwony i żółty. Należy także połączyć je od pkt startowego do końcowego. Można ustawić sobie automatem układ planszy i modyfikować go wg własnych potrzeb i dopiero jak już ułożymy tak jak nam pasuje uruchamiamy rurociąg (klikajac w zielony przycisk aktywacji).

Plansze 8-10 mają po 3 rurociągi. Dodatkowo dochodzi brązowy. Idea pozostaje ta sama. Łączymy początek z końcem (w tym samym kolorze) i jak połączone będę wszystkie trzy wtedy je aktywujemy.

W młynie nie wybieramy żadnego koloru. Tam produkujemy proste i zakrzywione rurki, które układamy na planszy.

To tak pokrótce z telefonu pisane. Generalnie osoby które planują robić evencik a nie do końca wiedzą co i jak to i tak niech wysiewają roślinki bo trochę ich potrzeba a na bieżąco będziemy tutaj plansze rozkładać na czynniki pierwsze ;)

5. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Ja też tak czułam i przysiadłam w nocy do obliczeń rozrysowując te schematy na kartce - no zeszło mi z tym tyle, że... dopiero przed południem wstałam :p - ale nic to - ważne że na rozpoczęcie ewentu nie zaspałam xD:cry:
    Ja już wiem , że robię - no lubię te rury i choć tu mogę się pobawić hydrauliką
    Psu na budę to nie, tylko do uzupełnienia - i ,,tylko,, połowa (od 6-stej planszy ) . Tych od 1-5 poprawiać nie trzeba - takie same ,,skróty,, sobie wyrysowałam
    bo już bardziej skrótowo chyba się nie da :music:no chyba że dla zgarnięcia tylko wiśniowych talarków /czyli szybkiego zaliczenia planszy/
    to np. na drugiej wystarczy 6 prostych rurek i 5 tych wiśniowych mamy
    albo na siódmej : 7 prostych do żółtego rurociągu + 6 do czerwonego + 8 kolanek po 4 do każdego i 10 wiśniowych wpada - chyba :pbo w sumie to nie wiem dokładnie jak to z tymi wiśniowymi talarami jest .
    No jak nie, jak przecie sam gadasz, że jesteś za-robionym:music:no to chyba za ewentem, bo za czym innym robionym niby byś miał być ? :p;)
    - mnie na pierwsze machnięcie tych 10 plansz wyszło 141 prostych = 7755 ewentówki i 134 kolanka = 9514 ewentówki - łącznie 17269 (
    oczywiście przy zakręcaniu tylko po talarki i interesujące mnie nagrody ) Na dwa takie okrążenia muszę wysiać ponad 34500 , ale na trzecią powtórkę już bym siała sporo mniej i szła najkrótszą możliwą drogą od wlotu do wylotu - no zobaczę jak to sianie pójdzie i czy Koło coś pomoże, ale dwa obiegi plansz chciałabym zrobić .
    ----------------------------------

a by nie było , że noc z powodu farmy zarwana to dodam , że jagodzianki piekłam - trochę późno się za nie wzięłam z wieczora to i zeszło do grubo po północy :p ale bułaśki mniamuśne :inlove:

Ostatnie edytowanie: 9 sierpnia 2023
  6. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Z 394 pól hortensji, kasztanowca i Choinki 2011 (nie jestem pewien czy to item, czy drzewo) wyleciało 220 kluczy + 2 z magicznych.

7. TheiaBloom

TheiaBloom Stały bywalec

robię, już się przyzwyczaiłam, że w każdym tygodniu sadzę na event, więc zobaczymy ile mi się uda przejść na piechotę, choć nie ukrywam, że chciałabym po jak najmniejszej linii oporu :cry: ale tak sobie zaczęłam już układać te rury i jednak brak u mnie tej hydraulicznej wyobraźni xD tutaj: https://board-hu.farmerama.com/threads/csak-tejshake-vi-2023-augusztus-eventcsevegő.23897/ w poście #20 pięknie są zobrazowane chyba najkrótsze trasy, które trzeba przejść, może komuś też się przyda!

8. kaska860

kaska860 Cesarz forum

Na razie nie robię i cały czas stoją itemy. Trzeba jakoś je wykorzystać, bo po G&T przybyło "troszkę" :D.
    Może w weekend coś zrobię wiewiórczo :pdla jakiś fantów typu SP czy PNS, ale nic nie obiecuję :pxD

9. RomulusAdamus

RomulusAdamus Okazjonalny autor

Odpuszczam :(
    Chyba postawię zagrody na wszystkich polach... :Dtrzeba uzupełnić zwierzyniec dla Sezonów:music:

10. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Pierwszy zasiew na małych poletkach zrobiony:p

11. freska_kreska

freska_kreska Ambasador forum

Miałam robić, potem nie robić ... jednak robię. Po kilku podejściach do koła fortuny jest +2 na 6h plus +2 z dyniowego. Zobaczymy jak to pójdzie. Porównałam nagrody z hodowlanego i kurde... szkoda, że ten event nie ma takich nagród.

12. -georginia-

-georginia- Chodząca legenda forum

na ponad 300 imprezowych wejściówek jedno marne +1 na 6 h. Licho. Wypadajek 399. Zobaczymy jak będzie dalej. Powodzenia tym którzy robią event, tym którzy odpoczywają samych przyjemności

13. freska_kreska

freska_kreska Ambasador forum

czyli nie tylko u mnie koło przykręcone... trochę to zniechęca bo gracz ma wejściówki a koło nie oddaje... no ale trzymam kciuki za event! :)

14. Gulia85

Gulia85 Naśladowca mistrzów

Jeszcze takiego ewentu nie robiłam, ale chce spróbować. Narazie sieje i czytam jak to ogarnąćxD:p
    Kolo pomogło, na 43 kręceń 100% ze żniw, +1 z plonów :)

15. bogusiania

bogusiania Komisarz forum

[ciach]
    Na początek wypadły z hortensji i drzew + 7 Magicznych drzew 374 klucze , z małych pól 10 roślinek, rury poukładam po swojemu, zahaczając o GT i WT. Taki event już robiłam i chyba problemu z układaniem rur nie powinno być, czego wszystkim farmerowym hydraulikom życzę :)

Cytat usuniętego postu i odpowiedź na niego ciachnęłam.
    MOD_Zła

Ostatnio edytowane przez moderatora: 9 sierpnia 2023
  16. hapsak89

hapsak89 Wyjątkowy talent

Informacyjnie, dla tych co robią, z głównej i dzikiej, pełnych kalarepy - 152 wypadajki, czy dużo czy mało, oceńcie sami. Powodzonka walczącym :)

17. Gulia85

Patrze na te plansze i poczatek jest spoko, od 5 zaczyna sie trudniej. takie pytanko, czy mozna zdobyc wszystkie nagrody , czy trzeba wybrac? Chodzi mi o to, czy jest mozliwosc poprowadzenia rur tak, zeby zebrac wszystkie nagrody?

18. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Tak można zebrać wszystkie nagrody i wtedy korzystasz z gotowego planu - klikasz w ten zielony ptaszek z lewej strony i rury same ci się układają - przykład plansza nr 8:

ale jak nie wszystkie nagrody cię interesują to układasz sama - ja tak ułożyłam:

19. Gulia85

:)
    Dziekuje bardzo za podpowiedz , pierwszy raz robie ten event

20. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

sloneczko2702 - Twój post niezwiązany z eventem usunęłam. Tym bardziej, że temat jest poruszony we właściwym miejscu: KLIK.

Event zaczęłam i mam nadzieję na spokojnie go ukończyć. Nagrody nagrodami, ale lubię wszelkie układanki, w tym rury :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.