Franek Kedzierzawy

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika mamajan18, 22 kwietnia 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. mamajan18

mamajan18 Forumowy żółtodziób

Witam,

Rzadko się włączam do dyskusji bo z natury ciężko mnie wyprowadzić z równowagi. Przyjmuję grę z dobrodziejstwem inwentarza, co nie oznacza, że wszystko mi się w niej podoba. Gram 5 lat ale z równowagi wyprowadził mnie niejaki Franek Kędzierzawy – otóż przed przejściem 90 poziomu na wielkim prezencie pojawia się informacja: ,,osiągnij 90 poziom, jedź codziennie przez 5 dni ciasto (…), aby otrzymać ten prezent. Po osiągnięciu poziomu 90 treść zasadniczo się zmienia, poprzez dodanie słowa, a może dostaniesz ten prezent. Producent winien wiedzieć, iż nie dotrzymuje umowy z graczami przynajmniej tymi, którzy jak ja włączają w zabawę środki finansowe. Czynienie obietnicy, która po spełnieniu warunków staje się kwestią uznaniową (od dwóch tygodni nie otrzymałam dużej paczki) jest dzieleniem, które celowo wprowadza w błąd użytkowników gry, którzy w celu zdobycia 90 poziomu inwestują w grę. Mimo, iż jest to zabawa nie pozostawia wątpliwości fakt, że winna opierać się na zasadach uczciwości. Rozważam możliwość napisania w tej sprawie (z załączeniem potwierdzeń zainwestowanych środków karta i bilingi) do Prezesa Ochrony Konkurencji i Konsumentów. Proszę o zajęcie stanowiska w sprawie.
    Z poważaniem,
    gracz: mamajan18

-jaulianna- lubi to.
  2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Witaj.
    Zapoznaj się proszę z poradnikiem :>>>KLIK<<< oraz tabelami prezentów przypisanych do danego dnia logowania oraz do przedziału osiągniętych poziomów : >>>KLIK<<<
    Jeśli po osiągnięciu 90-go poziomu nie otrzymałaś/eś jednorazowego,specjalnego prezentu czy też przysługującej "Ekstra nagrody" to zapraszam ze zgłoszeniem do Pomocy Technicznej : >>>KLIK<<< Tam Twoje konto zostanie sprawdzone na konsoli systemowej i wyjaśni się jakie i kiedy prezenty otrzymałaś/eś.Z poziomu forum nie jesteśmy w stanie tego sprawdzić.

Czy tutaj masz jeszcze jakieś pytanie?

3. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

Powinieneś otrzymać tą paczkę po 5 dniu osiągnięcia 90 poziomu (pod warunkiem codziennego odwiedzania Franka).
    Jeśli tak się nie stało to napisz do Pomocy Technicznej.

4. mamajan18

mamajan18 Forumowy żółtodziób

Szanowni,
    Paczkę nazwijmy to inauguracyjną po przejściu poziomu 90 - otrzymałam - przedmiotem moich wątpliwości pozostaje kwestia - kolejnych razów - w jakich uczestnik otrzymuje kolejną paczkę. Jak wspomniałam przed poziomem 90 deklaracja ze strony Twórcy gry brzmi w skrócie: jedź przez kolejnych 5 dni, a otrzymasz, po przekroczeniu 90 poziomu zmienia się treść: jedź 5 dnia, a może otrzymasz - czyli: wg. mojej znajomości logiki zawartej w konstrukcji twórca stworzył wyobrażenie, iż po przekroczeniu poziomu 90 każdy gracz, który przez 5 dnia zjada ciasto otrzyma (logicznie) 6 dnia paczkę...., a nie może otrzyma - co stanowi zmianę zasad gry i poczynionej jak wspomniałam obietnicy, która wyświetla się na Franku przed poziomem 90.
    Reasumując problem nie leży w pomocy technicznej.

5. aleksandra

aleksandra Cesarz forum

bardzo rzadko ,,po 90 ,,dostaję jakąś extra paczkę,,może raz na miesiąc,,a loguję codziennie,,Franek tylko obiecuje,,może dostaniesz,,

6. GoskaK

GoskaK Moguł forum

Dołączam do pytania.
    Zauważyłam od pewnego czasu (często nie zwracałam na to uwagi), że faktycznie prezenty od Franka są "kiepskie".
    Mam poziom 97.
    Wcześniej były naprawdę fajne, a teraz - 4SN czy "nieco"(ok 2000) PD.
    Żenada :((

7. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

Niestety jak już wspomniała SMOD_Atena, po osiągnięciu 90-go poziomu otrzymujemy jednorazowo specjalny prezent czy też "Ekstra nagrodę", obecnie za kolejne poziomy twórcy gry nie przewidują nagród jednorazowych, specjalnych. Jak podaje poradnik, który przytoczyła Atena: "Po otrzymaniu wszystkich nagród specjalnych dostępnych dla naszego poziomu, za kolejne dni logowania, będziemy otrzymywać nagrody podstawowe z kolumny - Dzień 6 i wyżej" :)
    Dodam że nagrody u Franka są losowe, przypominam też, że nie jest to dział dyskusyjny, porozmawiać możecie tutaj: Prezenty od Franka :)
    Jeżeli ktoś z Was ma jakiś pomysł na zmiany w grze zapraszam do tego działu: Zbiór aktualizacji i pomysłów :)

mamajan18, pytania do twórców gry można zadać w tym wątku: Użytkownicy pytają, BP odpowiada :)
    Miejmy nadzieję że w kolejnym biuletynie otrzymamy odpowiedzi na nurtujące nas pytania.. :)

Czy tutaj o coś jeszcze chciałabyś dopytać? :)

8. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

Ten tekst, który przytoczyłeś (osiągnij 90 poziom, jedź codziennie przez 5 dni ciasto (…), aby otrzymać ten prezent.) tyczy się tylko jednarazowego prezentu jakim jest Pakiet Startowy "Produktywność". Sądzę, że tekst, który pojawia się później ( jedź 5 dnia, a może otrzymasz ) tyczy się prezentów o nazwie "Ekstra nagrody dla graczy o poziomach 90-200" z tej oto tabelki: KLIK.

9. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

{Monia},jeszcze raz dziękuję za pomoc.
    Odpowiedzi zostały Autorce udzielone,link do tematu,który przeznaczony jest do rozmów na temat prezentów od Franka Kędzierzawego również został podany.Autorka kolejnych pytań nie zadała,więc domyślam się że wszystko jest jasne i temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.