Forum muli i gra.

Discussion in 'Archiwum - pomoc' started by Renia1920, Mar 25, 2015.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Renia1920

Renia1920 Komandor forum

Poprzedni wątek Mod zamknęła,a problem nadal występuje. Nie było go przed konserwami więc proszę moda aby zgłosił problem,bo trudno się dostać na forum,a gra muli nadal mimo zrobienia wszystkiego z poradnika. Dzisiaj jest event i nie wyobrażam sobie gry jak tak będzie mulić. Z góry dziękuję.

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Reniu,poprzedni temat został zamknięty ponieważ Autorka otrzymała wszelkie informacje i wskazówki,jakie są możliwe z pozycji forum.
    Ja na swojej farmie żadnego mulenia nie zaobserwowałam,Gracze jak na razie również nie zgłaszają takich problemów,więc nie sądzę aby działo się tak z winy gry.Jak zastosowałaś się do wszystkich wskazówek z poradnika,wyczyściłaś wszystkie ciasteczka cookies i flashowe,oraz pamięć przeglądarki,to po ponownym zalogowaniu gra będzie ładowała się wolniej na każdej z plansz,ponieważ potrzebne ciasteczka muszą zostać ponownie zapisane,ale po zapisaniu gra powinna działać płynnie.Jeśli nie działa na jednej przeglądarce,to spróbuj proszę na innej,osobiście polecam Firefox.Może optymalizacja przeglądarki wpłynie korzystnie na działanie gry : >>>KLIK<<<
    Dopytamy czy wiadomo coś na temat mulenia gry.

3. Renia1920

Renia1920 Komandor forum

Dziękuję spróbuję coś zrobić,mam jeszcze jedno pytanie jaka jest najnowsza wersja Adobe?

4. SMOD_Atena

Najnowsza wersja AFP to 17.0.0.134 ale ja wczoraj w ramach testów wróciłam do 16.0.0.305 i też nie mam żadnych problemów.
    Czasami jak wchodzi najnowsza wersja wtyczki,dobrze jest odczekać kilka dni z instalacją i później zainstalować. Ja jednak mam ustawioną automatyczną aktualizację,potwierdzam tylko instalację nowej wersji i gdy nie ma żadnych ogólnych problemów,to gra działa bez zarzutu.

5. Renia1920

Renia1920 Komandor forum

Dziękuję za odpowiedź zaraz zainstaluje sobie najnowszy AFP

6. SMOD_Atena

Bardzo proszę,trzymam kciuki żeby u Ciebie ta wersja AFP pozytywnie wpłynęła na działanie gry.

7. Renia1920

Renia1920 Komandor forum

Nie wiem czy dobrze zrobiłam instalując najnowszą chyba wrócę tak jak Ty do wersji 16.0.0.305 była bym wdzięczna gdybyś podała mi linka do tej wersji AFP bo nie umiem znaleźć z góry dziękuje. Ale sobie namieszałam :(

8. SMOD_Atena

Reniu,ale co się dzieje? To że po zainstalowaniu nowej wersji gra na początku będzie ładowała się dłużej,to normalne.Z każdym kolejnym przechodzeniem na inną łąkę będzie się ładowała coraz szybciej.
    Ale jak chcesz powrócić do poprzedniej wersji,to tę najnowszą powinnaś najpierw odinstalować : >>>KLIK<<<

A tutaj znajdziesz wszystkie wcześniejsze wersje AFP : >>>KLIK<<<

9. Renia1920

Renia1920 Komandor forum

Coś mi się pomieszało,nie mam Mozilli coś jeszcze mi się pobrało mimo,że uważałam aby tylko AFP się pobrał :( tak wiem odinstaluję to co pobrałam i wrócę do poprzedniej.Dziękuję za pomoc.

10. SMOD_Atena

Z AFP na pewno pobrało i zainstalowało Ci się narzędzie skanujące system "McAfee" .Jest to dodatek do AFP i jeśli w oknie pobierania wtyczki( w środkowej części okna) nie odznaczysz tego narzędzia to automatycznie zostaje pobrane i zainstalowane.Nie pamiętam już czy podczas instalacji jest jeszcze opcja pozwalająca na odrzucenie instalacji tego narzędzia.
    Teraz to już musisz odinstalować w panelu sterowania/dodaj-usuń programy,chyba że chcesz mieć to narzędzie,wtedy zostawiasz ;)

11. Renia1920

Renia1920 Komandor forum

Dzięki wielkie już to odinstalowałam. Niestety nie było żadnego okienka aby to odhaczyć bardzo już na te rzeczy zwracam uwagę jak coś pobieram. Jeszcze raz bardzo dziękuję.

12. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Można odhaczyć, tylko trzeba o tym pamiętać ;)
    Aha, i warto sprawdzić, czy w systemie nie działają dwie wersje AFP, w tym jedna "poza procesem". Ta poza procesem potrafi nieźle bruździć ;)

13. SMOD_Atena

zzizzie, dziękuję za podpowiedź.

Reniu,zawsze jest w oknie pobierania możliwość odznaczenia tego dodatku.Spójrz proszę na poniższy obrazek,w czerwonej ramce dodatek,w czarnej "ptaszek" do odznaczenia ;)

14. Renia1920

Renia1920 Komandor forum

Nie wiem z jakiej stronki pobierałaś,ale ja z dobrych programów i tam tego nie było,ale już wszystko wróciło do normy jeszcze raz dziękuje za poświęcony mi czas i porady. Gra jeszcze trochę muli przy przechodzeniu z łąki na łąkę ale myślę,że się ustabilizuje i będzie działać sprawnie.
    zzizzie nie wiem czy mam jeszcze jakąś poza procesem nie jestem aż taką informatyczką w programach mam tylko jeden AFP

15. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Na starym forum była taka instrukcja chyba dość znanej dziewczyny, Lary - było opisane, gdzie się szuka tej wtyczki poza procesem. Nie mam pojęcia, czy to gdzieś jest tutaj... ale jak już człowiek wypatrzy, gdzie się sprawdza te wtyczki, to warto zerkać :)

EDIT: ja gram na chrome, wtyczki się sprawdza pod adresem "chrome://plugins/" i nawet mam taką poza procesem, oczywiście wyłączoną żeby nie przeszkadzała:

Tę pierwszą (na szaro) trzeba wyłączyć, bo jest "out of process", czyli poza procesem (mam angielski system). Ta druga jest w porządku ;)

Last edited: Mar 25, 2015
    SMOD_Atena likes this.
  16. SMOD_Atena

Reniu,jak chce sama zmienić wersję AFP,to pobieram ze strony,która podana jest w naszym poradniku,czyli : https://get.adobe.com/pl/flashplayer/?promoid=DAFYL

Niestety ja też nie jestem informatykiem i się na tych procesach i programach działających w tle nie znam,używam Advanced SystemCare i nie narzekam,mam nadzieję że wyrzuca mi to co nie potrzebne.

A szkoda,że Lara już do nas nie zagląda i nie dzieli się swoją wiedzą :(

Zizzie dziękuję bardzo za podpowiedź,ja niestety mam sklerozę już galopującą i nie pamiętam tych wskazówek Lary :(

Odnośnie Firefox znalazłam tylko coś takiego : http://mozillapl.org/wiki/Standardowa_Diagnostyka:_Firefox ,na pewno są to przydatne wskazówki.

Last edited: Mar 25, 2015
    zzizzie likes this.
  17. Renia1920

Renia1920 Komandor forum

Dziękuję raz jeszcze za pomoc od Was później zobaczę czy mam tez coś niepotrzebnego poza procesorem i teraz będę pamiętać skąd pobierać AFP tylko z poradnika :) dużo mi pomogliście i za to jestem bardzo wdzięczna :)

zzizzie likes this.
  18. SMOD_Atena

Bardzo się cieszę,że starania moje i zzizzie do czegoś się przydały.Czy mam rozumieć,że na chwilę obecną gra ładuje się szybciej i temat do zamknięcia?

19. Renia1920

Renia1920 Komandor forum

Tak temat można zamknąć.

SMOD_Atena likes this.
  20. SMOD_Atena

W takim razie zamykam i miłej,bezproblemowej gry życzę :)

Thread Status:
Not open for further replies.