floreny za telefon

Discussion in 'Archiwum - pomoc' started by westa17, Mar 14, 2015.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. westa17

westa17 Czeladnik forum

po raz pierwszy chciałam kupić floreny płacąc telefonem, po wykręceniu numeru odzywa się głos, że mam wprowadzić odpowiedni identyfikator i zatwierdzić krzyżykiem, i ten komunikat jest powtarzany cały czas, proszę o informację, czy muszę raz za razem wbijać ten numer czy też to jest jakiś błąd

2. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

>>Tutaj<< jest poradnik dotyczący płatności telefonicznych. Ten identyfikator jest potrzebny do przelania florenów na Twoje konto.
    Jeśli są jednak jakieś problemy z płatnościami, proszę o kontakt z Pomocą Techniczną poprzez Formularz płatności: KLIK.
    Czy mogę jeszcze w czymś pomóc?

3. westa17

westa17 Czeladnik forum

w tym poradniku nic nie ma, proszę o pomoc kogoś, kto dokonywał już zakupu florenów przez telefon, interesuje mnie czy komunikat o wprowadzeniu identyfikatora musi się powtarzać i czy cały czas trwania połączenia muszę wbijać ID bo nie ma żadnej informacji o przyjęciu identyfikatora

4. zuziabarlinek

zuziabarlinek Forumowy żółtodziób

wiem że to nie tu ale jestem nowa -gdzie się zaprasza sąsiadów? dziekuje i przepraszam

5. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

Tutaj jest wątek do szukania sąsiadów : https://board-pl.farmerama.com/index.php?threads/ogłoś-się-tutaj-14-03-2015.17772/ :)
    Poza tym zapraszam do zapoznania się z poszczególnymi działami forum, byś na przyszłość wiedziała, co i gdzie można napisać ;) Pozdrawiam i życzę miłego użytkowania forum.
    Natomiast poradnik o sąsiadach i znajomych jest >>Tutaj<<
    -----------
    westa17
    Moim zdaniem dwukrotne podanie ID powinno być wystarczające. Sprawdź jeszcze raz, czy dokładnie podajesz swój identyfikator. Sama osobiście nie dokonywałam zakupów florenów w ten sposób, więc trudno mi odpowiedzieć na Twoje pytanie. Jeśli dobrze rozumiem...pieniążki z konta nie zostały pobrane, ale też nie masz florenów na koncie, tak? Czy jest inaczej?

Last edited by moderator: Mar 14, 2015
  6. westa17

westa17 Czeladnik forum

nie wiem czy pieniądze zostały pobrane, bo tą informację będę miała dopiero na bilingu, ale podejrzewam, że tak, identyfikator podaję prawidłowy (taki jaki mi się wyświetlił w banku przy opcji zakupu florków przez telefon), chciałam zakupić trochę więcej florenów przez telefon, ale nie wiem czy to ma sens, bo jeżeli nie przyjmuje mojego identyfikatora to mija się z celem jego ciągłe wbijanie, tym bardziej, że reklamować brak florenów mogłabym dopiero za miesiąć jak dostanę biling i bedę mogła udowodnić ile minut straciłam przy telefonie na zdobyciu florenów .... chyba, że twórcy gry nie popisali się inwencją twórcza i zamiast fajnej muzyczki, którą mogłabym posłuchać przez kilka minut dali infantylnego dziadka, który do znudzenia powtarza żebym wbiła ID

7. BA_Czerwona

BA_Czerwona Board Administrator Team Farmerama PL

Spróbowałam. Po jednorazowym wpisaniu ID płatności, które pojawiło się w banku, "infantylny dziadek" zaczął powtarzać numer ID dla potwierdzenia. Później usłyszałam tylko coś w stylu "jeśli numer ID nie jest poprawny...", ale reszty nie dosłyszałam, bo minuta połączenia się skończyła, a ja przezornie nie zostawiałam stanu konta większego niż jednorazowe doładowanie. Floreny wpłynęły na konto. Do głowy przychodzi mi jedynie myśl, że być może źle został wpisany numer lub zbyt wolno (tak kiedyś działały niezbyt dobrze doładowania telefonów na kartę).
    Jeśli płatność nie wpłynęła na Twoje konto jedyne co mogę polecić to kontakt z PT płatności, jeśli nie masz możliwości uzyskania billingu w tej chwili (np. poprzez zalogowanie się na stronie operatora), zapewne będziesz musiała poczekać do końca miesiąca, choć spróbować warto. Być może wystarczy np. zdjęcie czasu połączenia wyświetlane na ekranie? Najwyżej można na koniec miesiąca przesłać wymagane dokumenty, kontynuując korespondencję.

8. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Odpowiedzi zostały udzielone,w razie potrzeby Autorka skierowana do PT-Płatności,więc tutaj zamykam.

Thread Status:
Not open for further replies.