flaszowiec

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika szeflera, 18 lipca 2025.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. szeflera

szeflera Zaawansowany

Posadziłam wczoraj na plantacji drzewa flaszowca , dałam bonusy , dzisiaj rano zebrałam z plantacji wszystko no i okazało się , że z flaszowca nie mam dopisanych owoców . Powinnam mieć 3x8=24 owoce . Z mini gry dostałam 4 owoce . Nie wiem czto jest błąd , czy coś robię nie tak .
    No cóż ,chyba błąd był po mojej stronie , dziękuję za wyjaśnienia . Pozdrawiam

Ostatnie edytowanie: 18 lipca 2025
  2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Sprawdź proszę na planszy eventowej, po prawej stronie wyświetlają się posiadane przedmioty a wszystkie zbierane eventowe rośliny, zwierzęta i owoce automatycznie zaliczane są na pasku postępu.
    Zwróć też uwagę, że:
    "Do postępu nie są wliczane zbiory z drzew i zagród, jakie zostaną w grze na stałe. Mimo, że mają tę samą nazwę, gra rozróżnia zbiory z drzew/zagród eventowych i stałych."

Zajrzyj proszę do poradnika: Kroniki Stritów Dużych.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

3. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Tak sobie myślę, że warto też sprawdzić, czy na pewno posadzono "Drzewo flaszowca", a nie zwykły "Flaszowiec" z czerwonego koszyczka.
    Podejrzewam, że tak mogło być, jeśli farmerka liczyła na 3x8 owoców - u mnie na start eventu (którego oczywiście nie robię) pojawiły się 4 "Drzewa flaszowca", nie 3.

(Nazwa drzewka eventowego to - jak rozumiem - dodatkowa atrakcja tego dziwnego koszykowego eventu, tym bardziej, że owoc tego drzewka nazywa się "Flaszowiec".)

bogusiania lubi to.
  4. SMOD_Atena

zzizzie dziękuję za pomoc.

szeflera czy sprawa z owocami drzewa flaszowiec jest już jasna?

Na marginesie dodam jeszcze grafiki tych eventowych i nowych drzew flaszowca:

flasz.png

5. SMOD_Atena

Pytań nie ma, temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.