Opinie Festiwal hanami

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Marion, 18 kwietnia 2023.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Kgysta

Kgysta Forum Pro

wiem, ale przecież z małego pola normalnie jest 2 szt. a z dużego 4 szt. Zamiast jednego dużego pola mogę dać cztery małe to nie będę miał 8 szt.?

2. Tiger_Lily

Tiger_Lily Wyjątkowy talent

Żeby uzyskać 8szt. nasionek z małych pól, musisz zużyć 4 nasionka i na czysto dostajesz 4. W przypadku dużego pola, zużywasz 1 nasionko, dostajesz 5, na czysto 4. Wychodzi na to samo a w przypadku dużych, zużyjesz mniej wody i nawozu.

3. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Nic dodać, nic ująć.
    Liczy się zbiór "na czysto".
    Gdy nie działają żadne dopalacze ilościowe (a tak jest na PST) zysk z dowolnego pola (małe,średnie, duże) w przeliczeniu na areał jest taki sam.

Np mam pole 10x10 - 100 poletek.

małych wejdzie 100 szt.
    zbiór 100 x 1 (2 - 1 na zasiew) = 100
    średnich 50
    zbiór 50 x 2 (3 - 1 na zasiew) = 100
    dużych 25
    zbiór 25 x 4 (5 -1 na zasiew) = 100

Różnica jest tylko w ilości nasion potrzebnych do obsadzenia areału, oraz zużyciu wody i nawozu.
    W tym ewencie najlepiej siać na jak największych polach.
    Jutro pewnie pojawią się screeny z optymalnym rozmieszczeniem pól.

4. Kgysta

Kgysta Forum Pro

Teraz rozumiem, bardzo dziękuję! :)

5. GreenHills

GreenHills Hrabia forum

Pagodę i drzewo chyba zrobię w stylu motyla. Staw...musze sprawdzic gdzie się ukryły farmarki ;) A juz wiem- w stylu wiatraczka :)

6. ShaGGy778

ShaGGy778 Książę forum

Nic nie trzeba demolować ani myśleć nad żadnymi bonusami, zatem fajnie, coś się poklika :) ta nowa tajemnicza zagroda kusi :p oby jej nie zmienili, a nóż trafi się prapremierowa hiena :p

7. Aisha1969

Aisha1969 Ambasador forum

jestem z natury ciekawa więc podłubię trochę ten evencik do tej zagadkowej zagrody parkin :D

8. antonina-farmerska

antonina-farmerska Chodząca legenda forum

Robię ,tak jak większość eventów:)
    A nuż widelec wyleci nowa zagroda,choć znając moje szczęście dopiero w 10 edycji festiwalu hanami:)

9. klonek68

klonek68 Nadzorca forum

Nie lubię leżeć xD bo mnie boki boląxD więc coś tam zrobię;)

10. -troll-

-troll- Chodząca legenda forum

Robić, nie robić ?

11. kaska860

kaska860 Cesarz forum

Na razie nic nie rozumiem xD
    Chciałam zerknąć na tabelkę, ale jednak muszę się zagłębić xD
    Ile zrobię, tyle zrobię. Nie da się użyć przyspieszaczy, więc jako kobieta pracująca nie lubię PST -.-
    hlnrys przedstawił to jednak bardzo optymistycznie. Jeśli więc 3 zbiory na dobę wystarczą, to pewnie się uda :)

Robić! xD

12. .dorotka01.

.dorotka01. Fanatyk forum

Robię a co mi tam przecież to farma siejemy i zbieramy na szczęście mogę w pracy z telefonu obrobić pola

13. gretag

gretag Chodząca legenda forum

Można tak rozmieścić poletka..
    źródło

14. Owieczka311

Owieczka311 Półbóstwo forum

Sama nie wiem... :music:

15. DIRAE

DIRAE Analityk forum

Pewnie znów nie skończę, ale może chociaż dobrnę do tej zagrody premierowej i pnącza... :music:(marne, nie marne, ja jeszcze potrzebuję gwiazdek na 212 poziomie :p) Dla mnie też jest dużym plusem, że nie muszę demolować moich pól i uzupełnię braki w stodole.:)

16. kaska860

kaska860 Cesarz forum

Takie zróżnicowanie nagród o_O
    Dobrze rozumiem, że wybieram np. spośród: naklejki - gwiazdek - 6 zag. drzew, a dalej: PNS - SNZ - skrzynia radosnych zwierząt.
    Jeśli tak to wybory są w moim odczuciu oczywiste. To jak wybierać między FL a SG xD

17. Dahag

Dahag Naśladowca mistrzów

Do zdobycia zagród parkin to wystarczy zebrać tylko 143/157 kwiatu origami lub 202 róży oraz 150 albicji jedwabistej - czyli tyle co nic ;)

18. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Zasadniczo wystarczy tylko 150 szt. kwiatu albicji jedwabistej, bo zadania z dekoracjami można wykonywać w dowolnej kolejności;) Tylko uczulam - dobrze patrzcie w co klikacie i nie spieszcie się przy tym...

19. kudlaty147

kudlaty147 Fanatyk forum

robic bo sie zanudzisz

20. Magdam.1__

Magdam.1__ Książę forum

Juz mam zagrody, bez siania, dzieki za podpowiedz. Jeszcze nic o nich nie wiem co daja.

Post edytowałam i oddzieliłam Twój wpis od cytatu.
    MOD_Zła

Ostatnio edytowane przez moderatora: 19 kwietnia 2023
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.