Farmerskie Koło fortuny - nagrody i dyskusje.

Temat na forum 'Dyskusje o grze i nie tylko' rozpoczęty przez użytkownika Angel, 30 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. -guciu74-

-guciu74- Chodząca legenda forum

Hej ja nie narzekam .Co pół roku trafia się kombajn ;)

2. Mobilis_A075

Mobilis_A075 Mistrz forum

Przeczyściłem pasek ze zbędnych żółtych warsztatów i one wracają, wraz z jodełką xxl...

Precel jako główna!? To jest skandal! Na szczęście jeszcze go nie trafiłem jako główna, ale shake czekoladowy już tak. Czekać, za chwilę eliksiry i cukry zawitają na imprezowej

Twoje posty połączyłam. Jeśli chcesz coś dopisać, to korzystaj proszę z opcji "Edytuj" przy poprzednim swoim poście.
    Proszę zapoznać się z poradnikiem --->KLIK
    Tutaj można poćwiczyć --->Wątek do ćwiczeń

SMOD_Atena

Ostatnio edytowane przez moderatora: 16 lipca 2025
    krasnoludek10 lubi to.
  3. jacek544

jacek544 Wyjątkowy talent

To koło fortuny to jedna ściema.Nagrody śmiechu warte,dla początkujących graczy.Jużh się nie chce klikać i czekać na główną nagrodę w postaci jodłyXXL.ha ha ha ha.Przestałem się w to bawić.Ciekawe kto kupuje imprezowe wejściówki.Ja mam miesięcznie ze skrzynek ok 300 szt.więc szaleńcem nie jestem.

4. Mobilis_A075

dokładnie. Żadnych innych drzew, tylko jodła, zawsze jak jest ona do wygrania, to ją wygrywam...

5. Krokodylek75

Krokodylek75 Fanatyk forum

Shake czekoladowy właśnie się pojawił jako jackpot na imprezowym kole..... Przecież to jawna kpina z graczy i totalna ŻENADA. Pokazuje to gdzie ma nas BP
    Za 800 SG leży na moim targu i nie ma chętnych.

6. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Rozumiem irytację, ale za darmo to i tak lepiej niż za SG;) Oczywiście lepiej jakby dali je na zwykłym a nie imprezowym jeżeli już, ale cóż... Nawet wtedy gracze pewnie by marudzili (tak jak przy kalendarzach chociażby)xD:cry:xD

bogusiania i -guciu74- lubią to.
  7. Mobilis_A075

Od tej pory już nie kręcę tym dziadostwem! Ile mam razy jeszcze wygrywać kolejną żółtą mleczarnię, lub jodłę xxl!? Ostatnio wpadają same mleczarnie, jodły, pd, skarpety, tanie rzemiosło i tpd... Zielone jeszcze gorzej, pd, albo sole i cukry. Na kole jak ma być pd, to niech zamiast 100x poziom niech zrobią 100xpoziom2, wtedy na 228 poziomie coś będzie efekt, a nie nic nie warte 22.000 na imprezowym. Mam 1 wejściówkę, której prędko nie użyję, teraz mam takie super nagrody, dla których warto zainwestować pieniądze:
    Precel [jackpot...]
    jodła xxl
    kurnik pomarańczowy
    8 skarpet
    pd
    fabryka jaj
    kruche rogaliki
    20 perfum
    tpd
    bułka
    żółta mleczarnia [pewnie by kolejna wleciała, jakże inaczej]
    grusza xxl
    Także, proponuję wam inwestować w koło fortuny, żeby wygrać 3306 precla, 701 kurnik pomarańczowy, 210 fabrykę jaj, czy 801 mleczarnię, naprawdę warto i polecam
    Dla takich nagród warto kupować, nawet jak jedna wejściówka będzie w cenie 100 zł!!!
    Koło ścieków, lub pożeracz fortuny, bo koło i fortuna to tutaj oksymoron
    Albo powinni zmienić te "nagrody", czyli zdecydowanie podnieść ilość PD, wywalić żółte zagrody i warsztaty, jodły xxl, bezwartościowe precle, rogale, donice, sole, eliksiry, w zamian powinno być więcej kuponów na kombajn, nawet 3 godzinnych zamiast tych pierdyliard tysięcznej mleczarni, powinny być częściej bonusy 100/200%/+1, drzewa/zagrody specjalne, rzeczy z wyspy, skoro tpd są, to powinny być zwierzęta hodowlane z wyspy, więcej farmarek i sg. A jak nie, to przestać robić graczy w bambuko i zlikwidować koło fortuny. Często na imprezowym są gorsze nagrody niż na zielonym. Albo w lewo, albo w prawo.

Ostatnie edytowanie: 8 października 2025
  8. Kasandra

Kasandra Młodszy ekspert

Dziś był jakiś dzień dobroci czy jak? na 7 imprezowych aż 5 to były kupony na kombajn o_O Jeszcze mnie nigdy taki "zaszczyt" nie kopnął xD

tereska1108 i krasnoludek10 lubią to.
  9. Mobilis_A075

mi na 7 kręcęń by wpadło 5 mleczarni lub jodeł, dlatego 70 wejściówek jest nieużywane

tereska1108 i krasnoludek10 lubią to.
  10. MOD_Ruda

MOD_Ruda Forum Moderator Team Farmerama PL

A ja powiem tak : ja nie pogardzę ani drzewkiem xl ani żółtymi zagrodami czy fabrykami. Mnie takie rzeczy przydają się w Alpach. Wszystko z koła wykorzystuję :p i nie narzekam.

krasnoludek10 lubi to.
  11. Krokodylek75

Krokodylek75 Fanatyk forum

Adwokat Diabła???? Myślałem, że jako "pracownik" BP będziesz przekazywać w górę uwagi Graczy, ich niezadowolenie z obecnych nagród na kole fortuny, a tu..... fiu, fiu!!
    Ja też wykorzystuję ten badziew w Alpach i poszło tam już tysiące żółtych zagród i warsztatów, ale wg mnie nie o to chodzi. Przecież można ten badziew zamienić np. na pojedyncze zwierzęta hodowlane z Baha czy też np. owoce drzew.
    Ale skoro Ekipie jest wygodnie z tym, co jest, to my Gracze nie mamy nic do powiedzenia i musimy z tym żyć. W końcu pikselowy magazyn nie ma ograniczeń w pojemności.

tereska1108 lubi to.
  12. MOD_Ruda

MOD_Ruda Forum Moderator Team Farmerama PL

Wszystkie uwagi są przekazywane wyżej, niezadowolenie graczy również.

Ja napisałam jako gracz, że mnie te rzeczy są przydatne w Alpach.

hapsak89 lubi to.
  13. Megan

Megan Komandor forum

No dobrze a ci, co nie maję tego badziewia gdzie wykorzystać, bo np. nie grają w Alpach?

Nie odzywam się zbyt często na forum, bo nie chce mi się pisać i tak nikt z tego sobie nic nie robi, szczególnie "góra", tylko tyle że ponarzekamy sobie, więc nie mam zamiaru się denerwować, ważniejsze sprawy są w życiu.
    Część graczy ma rację, na obydwu kołach niektóre nagrody są tak beznadziejne. że nie chce mi się kręcić, imprezowych wejściówek mam ponad 2tys, w pasku siedzi około 5 tys. skrzynek do otworzenia, tylko po co je otwierać?
    Kręcić po jednej zielonej czy imprezowej wejściówce to zbiera zbyt dużo a i cieszyć się nie ma z czego, gdy otrzyma się drut, mandragorę czy eliksir ziołowy..... znudziło mnie to wszystko.

14. ***MoniaM***

***MoniaM*** Okazjonalny autor

Szczęściara - ja zawsze mam ten daremny kombajn i zanim mi ktoś powie, że się przydaje to już odpowiadam - mnie na pewno nie bo zawsze go mam aktywnego!!! Mam kilka tysięcy godzin kombajnu do wykorzystania w pasku z kuponami. I pewnie szybciej przestanę znowu grać niż je wykorzystam. Nagrody na kole nie zachęcają do grania!!!

bogusiania lubi to.
  15. rysio

rysio Półbóstwo forum

pytanie: ile razy z rzedu mozna wykrecic gwiazdki (ktorych notabene mam ponad 32000)?
    odpowiedz: 7

tereska1108 i Krokodylek75 lubią to.
  16. małgoos

małgoos Cesarz forum

a ile mozna wykrecic żółtych zagród i warsztatów 12 wyczysciłam na kole gwiazdki zgarniasz ty

tereska1108 lubi to.
  17. Mobilis_A075

86 wejściówek, miałem 87, jedną zużyłem, zachęcił mnie bonus 200%, na pewno nie zgadniecie z czym odszedłem. Z mleczarnią :mad::mad::mad:. Jak mają wpadać mleczarnie i jodły to niech zlikwidują to koło. Już zamiast mleczarni bym wolał 1x nawóz

18. freska_kreska

freska_kreska Komandor forum

Każdy z nas ma dokładnie taki sam problem jak Ty. To nie jest tak, że tylko Tobie wpadają mleczarnie. Dzień bez mleczarni dniem straconym :) Sama zaglądam do koła i jak jest jakieś +1 lub % do zbiorów to nim zakręcę. Raz na milion trafi się, że dostanę to na czym mi zależy.
    Dziwię się, że pomimo tylu negatywnych emocji, które wzbudza w Tobie to koło, Ty nadal nim kręcisz. Nie szkoda Ci nerwów? Bez koła da się żyć :p

hapsak89 i 22vader lubią to.
  19. 63DniDoKońca2025

63DniDoKońca2025 Okazjonalny autor