Farmerskie Koło fortuny - nagrody i dyskusje.

Temat na forum 'Dyskusje o grze i nie tylko' rozpoczęty przez użytkownika Angel, 30 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Tralanetka

Tralanetka Analityk forum

No no..odczep się kolego, chociażby od cukru.:p Tak rzadko dostaję go z koła , a wciąż mi go brakuje. xD
    Trzeba by zrobić jakąś ankietę, czy referendum na wspomniany temat.
    Już kiedyś "spadł" zwykły obornik z koła. Efekty do dzisiaj widać podczas eventów - niebotyczne ceny wspomnianego specyfiku !-.-

2. halina54

halina54 Hrabia forum

Popieram niech cukier zostanie ale mogliby przestac wstawiac te mandragory,druty i oleje... u mnie mandragora chodzi stadem po 4 na jedno krecenie kolem..Jest tyle innych rzeczy a oni z uporem godnym maniaka uszczesliwiaja nas na sile tym badziewiem

3. Rhodesia

Rhodesia Młodszy ekspert

Po tych wszystkich nieudanych i beznadziejnych losowaniach, przyszedł czas na coś fajnego.

4. magros

magros Nadzorca forum

dlaczego jesli wylosowalan na kole 2 razy +1 do stodoly mam tylko + 1

krasnoludek10 lubi to.
  5. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

Sprawdź, czy wylosowałaś dwa razy to samo. Bo może jedno to na plony, a drugie na zagrody czy warsztaty. Lub na odwrót.

krasnoludek10 i magdusia668 lubią to.
  6. magros

magros Nadzorca forum

zla dzieki za podpowiedz juz wszystko jasne

7. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

Takie coś ze zwykłej wejściówki:

8. martajolka81

martajolka81 Ambasador forum

Nie widuję takich u siebie za zwykłe wejściówki, ale będę się dokładniej przyglądać ;)

9. rysio

rysio Generał forum

Nie wiem czego MOD Zgredek i foczunia nie rozumiecie. Jezeli wynik pewnego zdarzenia (tu: krecenie kolem) jest losowy to i rodzaj wypadajki i pozycja kola sa losowe a to znaczy ze wszystkie pozycje w tabeli powinny byc obsadzone w zblizonej ilosci zdarzen losowych. A ze jak widac nie sa oznacza ze krecenie kolem nie jest zdarzeniem losowym. Skoro nie jest zdarzeniem losowym musi bac (czyms) sterowane. Moim zdaniem skryptem etc. I co w tym jest niezrozumialego?
    I foczunia jeszcze jedno prosze bez prywatnych podjazdow - mowie i pisze tak jak odbieram gre, chwale co mi sie podaoba a inne rzeczy oceniam negatywnie. Jesli bys czytala wszytkie moje posty to bys wiedziala, a twoja opinia tutaj nie biala by miejsca.

10. meage

meage Naśladowca mistrzów

Gratki ja wczoraj wylosowałam różową oborę i czerwony kaczy staw.Przyda sięxDxD

11. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

Losowość nie oznacza,że nagrody o większej i mniejszej wartości pojawiają się z tą samą częstotliwością.Spójrz na dowolnie wybraną loterię,grę hazardową czy nawet planszową.Zawsze nagroda główna jest jedna ( kilka) a pocieszenia więcej,znacznie więcej.A co za tym idzie,większe jest prawdopodobieństwo,że na wygrasz tą mniej wartą.Chyba rozumiesz,że nie można trafić tyle samo np żółtych ulepszeń i różowych.Nawet na kole wyraźnie oznaczone te najlepsze nagrody.I takie kółeczko jest jedno, tylko jedno.Chyba już prościej nie da się tego wyjaśnić....

Na koło nie narzekam,kolejny event,kolejne 100%,+1.Kręceń zrobiłam może po 20 każdego rodzaju.

krasnoludek10, magdusia668 oraz tigre lubią to.
  12. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

Moje koło bonusów do zbiorów wprawdzie nie daje, ale dzisiaj postanowiło obdarzyć mnie uroczym różowym chlewikiem :D

13. tigre

tigre Fanatyk forum

Ja tam na moje też nie marudze, wejściówek zwykłych mi sporo wpada....mandragory wkurzaja ale i leprzejsze rzeczy sie trafia za darmo wiec git, te leprzejsze wejściówki też całkiem ładnie wlatują.....może kiedyś zacznę zbierać i nie wypaćkam od razu ;) dziś dało róż koniki- ładne ;)

14. rysio

rysio Generał forum

O ile z logika "wartosciowosci" moglbym sie przy pewnych zalozeniach zgodzic, to jednakze temu zaprzecza "podzial" godzinowy nagrod. Nie poruszam w temacie w ogole czestotliwosci pojawiania sie pewnych nagrod

15. malina080870

malina080870 Zaawansowany

Kolo kiedys bylo sprawiedliwe.., rowne ustawienia dla wszystkich !

nie bylo ustawiana "indywidualnie" ( ostanio to modne slowo wyjasniejace "niby!" zroznicowane ustawienia od przesylanych pakietow na konta graczy do wlasnie losowosci) moje teraz daje u mnie przyslowiowe "smieci" i nie pisze tu o zwyklych wejsciowkach ale o Imprezowych wejsciowkach.. to tylko pare z setki screenow zrobionych z mojego kola...nadejdzie czas aby je przeslac od ICM wyzej...(!)
    argumentacja zwykla.., stara jak swiat, Obrazowy i widoczny dowod dlaczego nie inwestuje w gre! Gracz ktory inwestowal powazne sumy teraz 0 lub 7 euro sporadycznie 30..., BP chce naszych pienedzy ale za taka losowosc nie warte jest 8 florkow ....czy nawet zakup pakiecikow wejsciowek imprezowy ...nawet za przyslowiowych 7 euraczy )

Biala niewinnoscia jako Jackpot "Imprezowych" [​IMG]
    ( no nie wiem co mnie tu ma zachecic do krecenia.., ta biala niewinnosc czy te 50 perfumow..obie na rynku za zdawkowa kwote sianogroszy)

[​IMG] . ..1.. [​IMG] ...2.. [​IMG]...3... [​IMG] ..4..

O....nie!, nie sa to jeszcze te najbardziej zaskakujace i marne screeny...mam jeszcze pare znacznie zadziwiajacych niestety nic z rozu..czy jakis innych wypasow..., ale z 0-zerowym wynurzeniem sie np100% stodoly...,
    ( seryjne screeny np 50-100 tez to potwierdza.. no co..., lubie statystyke)) .!
    i Tak.., tak..to jest moje "Imprezowe" Kolo !!!

O.., i wcale bym sie na rysio nie burmuszyla...bo wielu wlasnie w zwyklych wejsciowek wykreca rozowosci..,
    ktorym oczywiscie serdecznie gratuluje! .., ale tu tez widzimy znaczne roznice!

Dopisze moze jeszcze ze nie chodzi o najlepsze z najlepszych nagrod .., ale o Zasade...Zasady jakich tu nie widze..o sprawiedliwych ustawieniach..., Dla wszystkich!!! , a nie na takich jakie sa widoczne u wielu graczy..!

Ostatnie edytowanie: 7 października 2018
  16. halina54

halina54 Hrabia forum

Tu sie z Toba zgodze.... malina080870... bo co to za sprawiedliwosc jak na 15 krecen zwyklych wlazi 3 mandragory ,2 fiolki i 1 drut to ja sie pytam gdzie a te inne lepsze i dla kogo?kiedys sie kupowalo florki ale teraz na takie badziewie szkoda nawet 1 sztuke...gratuluje tym co losuja rozowosci i fajne rzeczy

17. Megan

Megan Komandor forum

Koło u mnie jest podobne, różowości u siebie jeszcze nigdy nie widziałam, co najwyzej czerwoną zagrode, chociaż nadal żółte zagrody się trafiaja, jak np. żółta zagroda kukułek i to na kręceniach imprezowych.
    Czasami ze zwykłych wejsćówek można cos lepszego trafić niż z imrezowych, teraz u mnie jackpot na zwykłym i imprezowych to ufo, w tym samym czasie takie same główne nagrody na obydwu kręceniach, więc nie wiem jak to się z tymi imrezówkami.

18. -kafa-

-kafa- Czeladnik forum

Obecne kolo farmerskie, szczegolnie za Wejsciowki Imprezowe, jest najgorsze z najgorszych na przestrzeni historii tej gry.
    zotle zagrody, przetwory rzemieslicze, ktore kupic mozna za marne SG itd.

Kiedys Kolo Fortuny kusilo na maxa, teraz zniechca i to jak!!! Nie chce sie nim nawet krecic !!!

Zakup Imprezowych wejsciowek, calkowicie wykluczona!
    dla mnie to oszczednosc, ale coraz bardziej czuje znuzenie, zmeczenie, nawet wrecz zniesmaczenie dla tych elementow gry zwanych "Nagrodami"!,
    bo ile mozna dostawac marnosci nad marnosciami !
    Skrzynki, imprezowe wejsciowki, na ktore zapracowalimy w Nagrodach wlasnie w nich, dostaje " fige z makiem " ,
    jak na moj gust Kolo, skrzynki: Mozecie je całkowicie zlikwidować !!!
    a nawet rzeczywiscie zmiencie nazwe na: Skrzynkorame, OskubaćFarmerowRame.

tak, tak wiem ze sa Dozynki 2018, (odgrzewane z roku 2017) dlatego tez mysle ze jesli Farmerama ma byc taka, jak teraz, to za "chwile" nic nie bedzie sie chcialo, nie tylko krecic kolem, otwierac skrzynek, ale przede wszystkim logowac sie do gry !

19. tereska1108

tereska1108 Moguł forum

Chciałam coś napisać o tym kole, niby fortuny, ale dam sobie spokój, bo to i tak nic nie zmieni??? Mam nauczkę i mówię stop dodatkowym imprezowym wejściówkom???
    Pozdrawiam przedświątecznie i życzę wszystkim takich kręceń kołem ,jak były kiedyś...

Farma -194

magdusia668 i krasnoludek10 lubią to.
  20. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

MobilisA075, Twój post usunęłam. Może i nagrody na kole fortuny nie każdemu muszą się podobać, ale to w żadnym razie nie uzasadnia takiego słownictwa. Panuj nad sobą proszę, na forum nie tolerujemy takiego sposobu wysławiania się.

krasnoludek10 lubi to.