Opinie Farmerama na lodzie

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 1 maja 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. aisunel

aisunel Generał forum

Jezeli to sie potwierdzi,to gracze Cie ozloca:D.Sa dwie takie plansze 1 i 5-ta,gdzie udajac bol zoladka walimy w czerwonego i mamy 15 gt,a na 5 w bramce sa 3,chyba bedzie gdzies haczyko_O

ania1713 i AlfaWilk lubią to.
  2. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

A przepraszam że pytam - macie kogo podpytać tam na górze...? 8)xD
    U Anglików jest "tool drops", u Niemców "Werkzeuge".
    Tych języków mniejszościowych to mi się nie chce studiować, ale moim zdaniem sprawa jest jasna, chyba że się tym razem wszyscy walnęli.
    W sumie to okaże się w praniu - optymiści na pewno zauważą wzrost liczby wypadajek.
    A pesymiści to jak zwykle ;)

***kacper***, AlfaWilk oraz eumina77 lubią to.
  3. AlfaWilk

AlfaWilk Moguł forum

Ewent rozpoczęty z małym poślizgiem, po zbiorze 20 godz. drzew z 6 pól i po pierwszym rozsianiu badyli mam 295 krążków, ale za to trafiłem 2 x po + 100 % na 24 godz. i z jednego malego mam 8 szt roslinki , oczywiście z CMJ.

Ostatnie edytowanie: 2 maja 2018
    KrysQ i 0olimpia0 lubią to.
  4. BA_Czerwona

BA_Czerwona Board Administrator Team Farmerama PL

Nie widzę zupełnie sytuacji, o których piszesz. Najpierw musimy trafić w nagrodę, później w czerwonego.
    Taką sytuację masz na planszy 5, gdzie przy bramce możesz strzelić w gwiezdne talary i w "bramkarza", a następnie uderzyć w gwiazdki i do bramki, albo odwrotnie.

plansza.png

krystduk, Twój post został usunięty jako niezwiązany z tematem. Problemy techniczne można rozwiązywać w pomocy technicznej lub dziale Pomoc.

kalinamala i hlnrys lubią to.
  5. aisunel

aisunel Generał forum

Pisze o poczatku gierek w 1 i 5-tce,nie umiem tego wkleic,klikanie myszka to dla mnie szczyt mozliwosci:pSa przy starcie,przed czerwonym 3 talary,zdobywam te 3 i zaczynam od poczatku,czyli powtorka i dalej:eek:

6. Renia1920

Renia1920 Komandor forum

Jestem taka zamotana,że nie potrafię sobie obliczyć ile trzeba badyli aby zdobyć pnącze z itemami. Jeśli jest taka dobra duszka która obliczyła będę wdzięczna :oops:

7. SperanzaE

SperanzaE Baron forum

Oj tam... tylko trochę... coś tam wysiałam... na magicznej na super polach obie eventówki + coś jeszcze oraz na 2 goździki i na 1 opuncję... hm... dla niektórych drobiazgów :)

8. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Nie wiem czy akurat ja jestem ta dobra duszka ale może uda mi się Tobie pomóc.:)

To cytat z FAQ:
    By zdobyć wszystkie nagrody z zakładki "Nagrody" w sklepie eventowym należy rozegrać przynajmniej 31 gier z założeniem zdobycia maksymalnej liczby Gwiezdnych talarów. Poniżej podsumowanie zasobów eventowych na 31 gier.
    [​IMG](tyle trzeba wysiać minimalnie)

a tabela "nagród" tak wygląda:

Honorat., 0olimpia0 oraz Renia1920 lubią to.
  9. Renia1920

Renia1920 Komandor forum

Dziękuję dobra duszko taka jestem zakręcona,że nie do końca przeczytałam FAQ :)

bacowa70 lubi to.
  10. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Proszę bardzo :)
    przeczytałam ile tej rośliny trzeba wysiać i nie powiem, żeby mi z tym lepiej było.xD
    Do zdobycia kompletnego pnącza potrzeba łącznie 34.875 szt roślin, a jak nie zdobędziemy w każdej gierce maksymalnej liczby Gwiezdnych Talarów, to jeszcze więcej. A gdzie pozostałe nagrody??? ja jednak na tym poprzestanę, nawet zastanawiałam się czy robić ten event.

11. BA_Czerwona

BA_Czerwona Board Administrator Team Farmerama PL

Możesz zacząć jeszcze raz, ale ta nagroda 3 talarów będzie już za drugim razem pusta.

12. aisunel

aisunel Generał forum

Bardzo dzb. i to jest pewne,czy trzeba sprawdzic w naturze,ktos sie podejmieo_O.Wiedzialem,ze jest hak;).5cmj odpalone z zakaska babeczki i ide na calosc,chociaz Twoja odpowiedz skrzydelka mi nadpalilaxD

13. _kubus1404_

_kubus1404_ Hrabia forum

Event na łatwy nie wygląda, a krążków leci dość mało. Nie kręci mnie aż tak (to samo było przy piłkarskim) żebym się wysilał przy nim na maxa bo wiem że i tak wszystkiego nie zdobędę, ale podoba mi się item zwycięstwo na lodzie więc na niego będę zbierać.

14. ania1713

ania1713 Chodząca legenda forum

Jasne, że będzie pusta, ale drugie podanie można wykonać w drugą stronę.

Np. na drugiej planszy (początek) planuję zrobić tak:

czarna kreska oznacza podanie do czerwonego ludka (co nie będzie łatwe jeśli będzie biegał sprintem :p plus trzeba wykiwać swojego, żeby przypadkiem krążka nie przejął) a drugie podanie z drugiej strony i takim sposobem dostanę (jeśli dobrze rozumiem) aż 8 GT :)

15. jakleci.bozena21

jakleci.bozena21 Forum Pro

niestety niebieski skutecznie go osłania nie udało sie wykiwac swojego

aisunel lubi to.
  16. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Hmm.
    A tak w ogóle to ktoś już zaczął się w to bawić, czy tylko tak sobie radośnie teoretyzujecie...?

Z twoim planem będzie o tyle marnie, że tak specjalnie do przeciwnika nie da się strzelić (jak spróbujesz, to się przekonasz). Można niby niezupełnie dokładnie podać do własnego zawodnika, ale wtedy krążek odbije się od przeciwnika jeszcze przed talarami.
    Te wszystkie sprytne plany rzeczywistość natychmiast zweryfikuje...
    ... no ale śnijcie dalej ;)

margaretazet lubi to.
  17. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

Do czerwonego nie uda się podać, można podawać tylko do swoich. W momencie podania ten "swój" przestaje biegać i czeka na krążek. Czyli jak podasz przez jedne czy drugie 4 GT, to z pewnością podasz skutecznie:(

Zastanawiam się jednak, czy przeszłoby coś takiego:

Najpierw podaję przez 2 GT a potem próbuję przerzucić krążek na drugą stronę boiska między dwoma przeciwnikami... Za blisko stoją żeby się udało. Czyli teoretycznie łapię łącznie 6 GT zamiast 4. Tylko nie wiem czy takie podanie jest możliwe. Niby nie jest podaniem do tyłu, ale dość daleko stoją ci zawodnicy. Jak się nie uda, to taka wiedza kosztuje 2GT a może i kolejne 6, bo plansza nie wygląda mi na na łatwą (obrona bramki).

olgs3, 0olimpia0 oraz aisunel lubią to.
  18. aisunel

aisunel Generał forum

Obawiam sie,ze za wasko,natomiast na planszy 5 mozna zyskac dodatkowe 3gt,zbierajac najpierw po prawej,faulujac przy tym brzydala i pozniej zebrac te po lewej:p

19. CHUDYJUREK

CHUDYJUREK Ambasador forum

mixy bez wcześniejszego planowania i przygotowania

20. adikab

adikab Ekspert forum

Do stojącego obok, na tej samej linii, można podawać, sprawdziłem ;) Pytanie tylko czy w tym przypadku krążek przejdzie między nimi bo wygląda tutaj, że nie bardzo mu pozwolą na to :)

Dodatkowo zdziwiłem się przy okazji pierwszej gry podając do gościa przede mną będącego w ruchu. Podanie poszło bez problemu, ale krążek przeszedł 2 milimetry obok nagrody xD Nie sądziłem, że muszę być aż tak precyzyjny, żeby ją zgarnąć xD

dotikampo lubi to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.