Opinie Farmerama na lodzie II

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Marion, 1 czerwca 2022.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Koniec, pikolo mam:
    Mogę wziąć dwa itemy:
    Dołożę do kompletu Szczęśliwy kij i Młodszy napastnik.
    Również proszę sówkę.

2. wieśniak2

wieśniak2 Forum Pro

czy wszystkim tak kiepsko lecą krążki ??? może ktoś poratuje ???

Luna11.11 i Marzenakruczek lubią to.
  3. -MarekW-

-MarekW- Cesarz forum

Dlaczego?

incasent, Marzenakruczek oraz olgs3 lubią to.
  4. szary_ludzik

szary_ludzik Weteran forum

Gram w Farmeramę (z przerwami) kilka lat. Zbieram zielone kropelki, wiatraczki, wiecznie cebula na polu z pomidorami i orzechami, by zrobić chutney. Zaczyna się event. Sadzę. Używam wszystkich tych rzeczy. Zbieram. Cieszę się, że dużo wylotek (powiedzmy 50). Wchodzę na forum, bo tam zawsze dobre rady, można skrócić nieco drogę do pnącza.
    I wchodzę, i widzę, że zrobione. I to odwieczne pytanie:
    j a k?
    Przecież dałam wszystko.
    Ostatnio odkryłam magię wiatraka, wiem, że są dyniowe i bonusy z paska, ale żeby rozmnożyć roślinkę, to trzeba posadzić chociaż raz na rozsadzenie, zebrać i chociaż jeszcze raz, czy dwa. A na forum już obrazki, że zrobione. Jak? Czasu za mało.
    I pojawia się pytanie czy coś ze mną nie tak? Czego nie wiem, czasami cała głupia jestem...
    A tego nie lubię, bo to, że się czegoś nie ma - bywa, a to, że się nie wie, nie zna się rozwiązania problemu wprawia w stan zdenerwowania na siebie... jakoś tak.

5. ulcia50

ulcia50 Okazjonalny autor

I ja również zastanawiam się jak to możliwe że po kilku godzinach od rozpoczęcia nowego eventu co poniektórzy głoszą że zakończyli już zadanie -myślę że to zwykła ściema -gram już tak długo że mogę tak myśleć -.-

Marzenakruczek lubi to.
  6. hlnrys

Zostało 50 GT.
    Jak to wyzerować?
    Na co wydać?

Marzenakruczek i olgs3 lubią to.
  7. olgs3

olgs3 Chodząca legenda forum

Żadna tajemnica, kręcenie kołem i bonusy z paska 200 i 100 %, spora ilość SN i pnącza skracające jego czas zbiór co około 24 minuty i po evencie.

8. hlnrys

Z tym co mam pewnego (bez koła) mógłbym ewent zrobić w 2:40h
    2 rozsiewy i 2 zbiory.
    Taki zestaw:
    daje czas:

a taki zestaw:
    daje zbiór:

Ja mam dyniowe, ale pewnie są tacy, którzy potrzebne procenty zdobywają kręcąc na kole setkami niebieskich.

****************************************************************************************
    Mój koszt, to ok 1.000 SN i zużycie po jednym ładunku z 9 dyniowych.
    Oczywiście gdybym chciał tak zrobić.

9. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

pnącze zdobyte :) i piccolo tez

zostało jeszcze GT,kto chce itemy z pierwszego pnącza farmerama na lodzie to pisać sowe do mnie 8)

10. -MarekW-

-MarekW- Cesarz forum

Dziękuję.

11. Montwa

Montwa Weteran forum

Świetna rozpiska, naprawdę świetna. 8)
    Teraz to już chyba każdy niedowiarek (ale też mniej doświadczony zawodnik) zrozumie, że jednak można. :);)

12. -MarekW-

-MarekW- Cesarz forum

... i gdyby były 3 złote sloty ;)

13. hlnrys

Dawno powinny być.:p

14. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

A ja teraz namierzyłam i to przez przypadek. xD:cry:xD
    Na lodowisku nr 1 - nie trafiłam do bramki i krążek przejął przeciwnik ale 15 GT zdobyłam i następny strzał już był do 25 GT (a nie 20) i tym sposobem tracąc jedną próbę zdobyłam 5 dodatkowych GT.:)

15. Marzenakruczek

Marzenakruczek Generał forum

Pnącze zdobyte a teraz reszta jak się da

16. .dorotka01.

.dorotka01. Cesarz forum

ja też pnącze mam teraz już co zdobędę to moje

Aisha1969 i incasent lubią to.
  17. marynia53

marynia53 Cesarz forum

łoo matko, wyższa matematyka!!!!!!

Aisha1969 lubi to.
  18. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Może na grafice będzie łatwiej.:)
    Pierwszy strzał był na trasie 15 GT i trafił w przeciwnika, czyli dostałam te GT i krążek wrócił do mnie (straciłam tylko 1 próbę) i drugi strzał oddałam do sąsiedniej bramki i zdobyłam 25 GT.
    Gdybym za pierwszym strzałem trafiła nie w przeciwnika tylko do bramki to miałabym 15 + 20 GT.
    Wcześniej na planszy było jeszcze 10 GT więc razem uzyskałam 50 GT.

19. skorpion_JM

skorpion_JM Analityk forum

Rozegrać jeden mecz i zwiększyć ilość GT, wówczas będzie większy wybór.
    To bardzo cenna informacja, przy kolejnej próbie wezmę to pod uwagę, przy pierwszej niestety straciłam te 5 GT, jeszcze raz dziękuję.

bacowa70, Aisha1969 oraz hlnrys lubią to.
  20. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Nie wiem na której ale na którejś z plansz zdobyłam 60 GT, wie ktoś może która to plansza? Wiem, że przed strzałem do bramki trzeba wybrać środkową i trafić w przeciwnika zdobywając 15 GT, a później do bramki po prawej gdzie jest bodajże 25, a pozostałe 20 gdzieś "po drodze" :)

60.png

Aisha1969 i olgs3 lubią to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.