Opinie Farmerama na lodzie II

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Marion, 1 czerwca 2022.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Mikusia67

Mikusia67 Czeladnik forum

chyba będę robiła... lubiłam piłkarskie boisko to i hokej da się polubić :) ciekawe jak moje sąsiadki :)

ewanta, krasnoludek10 oraz ponderoza70 lubią to.
  2. Montwa

Montwa Weteran forum

No, skoro zbierasz 3 mld dziennie, to tym bardziej nie ma się nad czym zastanawiać. Inwestycja, która zwróci się za pół życia to słaba inwestycja. ;)

3. ponderoza70

ponderoza70 Stary wyjadacz

Plansze są ponumerowane od 0 - na 1 można zdobyć 10 GT za utratę próby, na 6 i 8 też jest możliwość zdobycia za utratę próby.
    I podobnie jak Ryś mam wątpliwości do tych miejsc o których piszesz - bo jak podam do swojego zawodnika ( ale bez utraty próby ) to plansza się przesunie i nie da się wrócić.
    na 100% jak wysiejemy to sprawdzimy ;):)

Ostatnie edytowanie: 2 czerwca 2022
  4. ryzio

ryzio Weteran forum

ciągle się waham...hortensja posiana na wypadajki, ale jeszcze nie wiem czy będę robić. Jakoś mnie to pnącze nie porwało , a z picollo to się już wyleczyłam . Po tym co ostatnio mi wyskoczyło z 20 to podziękuję :cry:

5. Rufinka2

Rufinka2 Zaawansowany

3 jaśki na polu i 115 wypadajek.... Trochę mało
    No zobaczymy ile będę w stanie zrobić

Aisha1969 i ewanta lubią to.
  6. MaksM

MaksM Okazjonalny autor

Hortensja - tylko 1 jasiek na drzewie = 105 wypadajek. Dziwne to rozwiązanie, że siejemy na dwóch polach, a wypadajki tylko z jednego.
    Moje plany wykupienia piccolo i wszystkich zagadkowych chyba wezmą w łep
    Trochę szkoda mi kropelek :(

Aisha1969, ewanta oraz nikolabln lubią to.
  7. nikolabln

nikolabln Chodząca legenda forum

Z szarlatu 175 krążkow liczyłam na więcej.

Aisha1969 i ewanta lubią to.
  8. abask

abask Fanatyk forum

Wpadłam sprawdzić kto już skończył haha a tu nic?

9. Kloni17

Kloni17 Książę forum

hortensja + 8 Jaśkow = 190sztuk :p

10. -MarekW-

-MarekW- Cesarz forum

W zasadzie, ten rodzaj koncepcji wykonania eventu bardzo mi odpowiada, ale niestety nie zawsze da się wykonanie zadania wpisać w ten szablon.
    Koszenie masz o 9:00, o 14:00 trzeba zwolnić 2 pola pod zasiewy i już mamy 5 godzin w plecy. Nawet jeżeli odpalimy wszystko czym dysponujemy i co 26 min będziemy zbierać (siejąc na dużych polach) 1100 - 1300 roślin netto z łąki, to jednak kilka kolejnych godzin trzeba na to poświęcić. Jeżeli mamy już kilkunastogodzinny poślizg do godziny zbioru, to nie ma sensu przerywać zabawy, bo do jutra do 9:00 pola i tak będą bezużyteczne.
    Owszem, będzie strata miliarda, czy dwóch, z pól przeznaczonych pod event, ale w zamian pobiegamy z kijem za krążkiem, powiesimy pnącze, odpalimy Piccolo z nadzieją na przydatny fant, dokupimy coś w eventowym sklepie i czystym sumieniem zaliczymy event do udanych ... i wykonanych bardzo spokojnie :)

Też się zdziwiłem ... ;)xD

Ostatnie edytowanie: 2 czerwca 2022
  11. siasia48

siasia48 Stały bywalec

Juta, 4 jaśki i 7 magicznych 164sztuki. Nie jest źle.

incasent i ewanta lubią to.
  12. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

No ja dopiero przyszłam do domu, mam 2 godzinne opóźnienie.:(
    Szarłat dał 195 krążków, liczyłam na 202, więc kurkowy przykręca, oby za bardzo nie przykładał się do roboty.;)xD

13. Miśkowo

Miśkowo Chodząca legenda forum

No dobra, ja mam to, co chciałem i kończę :p, przepraszam, że tak późno :pxD.
    Picollo trafi na pole jutro :)

14. -MarekW-

-MarekW- Cesarz forum

Gratuluję Łukasz :)

U mnie również plan niby wykonany, ale jakoś fajnie się gra i bawię się dalej :D
    Skrzyneczka Piccolo dała Kosiarza trawy i to już ósmy w kolekcji. Kiedyś przyjdzie na nie czas i dostaną zadanie do wykonania, ale na chwilę obecną tylko zajmują miejsce niestety.

[​IMG] [​IMG]
    Powodzenia dla wszystkich :)

15. abask

abask Fanatyk forum

No bez jaj, co? :):) Nie żal Ci innych graczy? Toż depresja murowana a teraz leki takie drogie.... Co gorsze to do lekarza nijak się dostać nie można haha

16. Miśkowo

Dziękuję Marku :).
    Fakt, niektóre itemy ze skrzynek Picollo są przydatne niekoniecznie od razu i szkoda, że nie można ich zdjąć do paska, aby wykorzystać je wtedy kiedy będą faktycznie potrzebne..
    Ja to widzę inaczej, inni gracze się zmotywują i zrobią event w swoim czasie i też wybiorą tylko te nagrody, które będą chcieli ;).
    A zamiast leków i wizyt u lekarza lepiej zastosować spacer po świeżym powietrzu z kimś bliskim, działa lepiej niż niejedne leki ;).

17. klonek68

klonek68 Generał forum

Dzisiaj spotkała mnie kolejna walka z wiatrakiem..;)236 zwykłych kuponów do realizacji na wiatraku i...+1 w roślinach przez 6 godzin:cry:. A gdyby tak na wiatraku zamontować automat do losowań tj. raz wciskam i losuje wszystkie zdobyte losy...przecież i tak nagrody są do losów przypisane albo w blokach po 10 szt. Było by lżej a efekt taki sam. Co wy na to ? Mi losowanie;) /236 zwykłych +24 imprezowe/zajęło ok 1 godziny:cry:

18. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Na imprezowych wylosowałam 100 i 200% i udało mi się połączyć spacery nad morzem ze zbiorami eventówki. :)
    Do Piccolo brakuje mi jeszcze 155 GT.

19. szary_ludzik

szary_ludzik Weteran forum

Ja to widzę inaczej, inni gracze się zmotywują i zrobią event w swoim czasie i też wybiorą tylko te nagrody, które będą chcieli ;).
    A zamiast leków i wizyt u lekarza lepiej zastosować spacer po świeżym powietrzu z kimś bliskim, działa lepiej niż niejedne leki ;).

W trakcie ostatnich duszków, obiecywałam sobie, że kolejnego eventu nie będę robiła, ale weszłam w poradnik...
    Bardzo kusząca propozycja...
    I robić muszę, muszę, po prostu muuuszę!
    Dwa pnącza, piccolaki, cuda na kiju i inne wianki.
    Od wczoraj siedzę i liczę. Sadzę i zbieram. W oczekiwaniu na plony weszłam na GT - pomarzyć o Jonie przecież także trzeba...
    I wiecie co tam zobaczyłam?
    Ofertę na item z nowego pnącza. A skoro można przesyłać taki item przez GT, to szybko pomyślałam, że osoby z forum na pewno już
    zrobiły pnącze dla siebie i może znajdzie się jakaś dobra osoba, która będzie chciała podesłać jakiś item.
    Szczerze mówiąc często mnie denerwowały Wasze wpisy po godzinie od zaczęcia eventu, że już zrobione, ale może ten jeden raz jest szansa na uśmiech i stwierdzenie, że zrobili i się podzielili?
    A psychiatrzy niech też mają wolne - czy mogę od Was poprosić o jeden spacer?
    I przespanych kilka nocy w zamian za itemek do starego pnącza?
    A ja obiecuję, że zajmę się zbieraniem na piccolaki i cały worek innych, ciekawych i przydatnych nagród.
    Dawno takiego fajnego eventu nie było...
    Spróbować zawsze warto...

20. Miśkowo

Zwycięstwo na lodzie i Mało brakowało może być? Jeśli tak, to wyślij sówkę :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.