FAQ - pod lupą

Discussion in 'Dyskusje o grze i nie tylko' started by BA_Musa, Aug 25, 2014.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

olgs3 and abc2016 like this.
  2. MOD_Zgredek*

MOD_Zgredek* Chodząca legenda forum

Dzięki. Poprawiłem :)

Nie wiem, skąd było tyle rozbieżności. Możesz sprawdzić, czy czegoś jeszcze nie przegapiłem?

olgs3 likes this.
  3. Daisy44

Daisy44 Półbóstwo forum

Opis bonusu z pnącza klient mruczki w FAQ: Co 23 h:
    +50% PD z pól pełni księżyca przez 8 h,
    Skrzynia pełni księżyca II x 2,
    675 PD x poziom Farmy.

A na pnączu jest Co 23 h:
    +50% PD za wszystkie przedmioty ze świata pełni księżyca przez 8 h,
    Skrzynia pełni księżyca II x 2,
    675 PD x poziom Farmy.

Bonus działa w nawiedzonym domu czy nie?

hlnrys likes this.
  4. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Daisy44 zgodnie z kontem testowym, to bonus działa też w Nawiedzonym domu:

Przykład bez bonusu z rzędu:

bez bon.png

i z bonusem:

z bon.png

Sprawdzimy to jeszcze dla pewności i ewentualnie dopiszemy taką info w FAQ.

5. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

w niemieckim poradniku jest info o wszystkich mrocznych lakach wiec nawiedzony tez;)
    alle 23h 50% mehr EP auf allen Vollmondflächen für 8h

hlnrys likes this.
  6. SMOD_Atena

-norbijas- wiem jak jest w niemieckim poradniku, w naszym też napisane jest, że działa na polach pełni ale czasami jest tak, że pola pełni to tylko te uprawne i żeby nie wprowadzić niechcący w błąd to lepiej sprawdzić 5 razy i się upewnić :)

7. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

A czy nie należałoby tego sprawdzać przed powieszeniem info, a nie dopiero wtedy jak ktoś się zacznie dopytywać?

olgs3 and -norbijas- like this.
  8. SMOD_Atena

hlnrys zapewne było sprawdzane i osoba, która robiła poradnik takich wątpliwości nie miała a skoro teraz się pojawiły to trzeba sprawdzić jeszcze raz, upewnić się, że bonus w Nawiedzonym domu działa na 100% i dopisać w FAQ taką informację żeby nikt już nie musiał się zastanawiać i pytać.

hlnrys likes this.
  9. SMOD_Atena

Informacja sprecyzowana i uzupełniona: >klik<. Dziękujemy za zwrócenie uwagi, teraz już nie powinno być żadnych wątpliwości.

-norbijas- likes this.
  10. kamder

kamder Hrabia forum

W poradniku "Wielkie bum" wkradła się literówka :).
    1 650 PD/TPD i Skrzynia z farmerskim wyposażeniem IV x 1 co 11 h. 12 ładunków. 1 małe pole.
    Zamiast IV powinno być VI.

hlnrys likes this.
  11. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

kamder, masz rację, zostało to już poprawione. Bardzo dziękujemy za zwrócenie uwagi:)

kamder likes this.
  12. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

hlnrys likes this.
  13. SMOD_Atena

14. panoramaogrodnicza

Ja to wiem, ale myślę, że dobrze by było, gdyby ten właśnie poradnik był podlinkowany pod ten dzisiejszy mini ewent.:)

olgs3 and hlnrys like this.
  15. SMOD_Atena

Wedle życzenia - zrobione.

olgs3, hlnrys and panoramaogrodnicza like this.
  16. panoramaogrodnicza

Pięknie dziękuję.:D

olgs3 likes this.
  17. ania1713

ania1713 Chodząca legenda forum

olgs3 and hlnrys like this.
  18. SMOD_Atena

ania1713 dziękuję za zwrócenie uwagi, uzupełnię w wolnej chwili.

Edycja: uzupełniony.

Last edited: Mar 21, 2020
    hlnrys likes this.
  19. monia1125

monia1125 Hrabia forum

W tym poradniku:
    Większe plony z upraw, drzew i zagród
    brakuje informacjo o pnączu
    1."Kolekcja Strachów z Koła Fortuny/Imprezowa wejściówka - rząd chmur 2" -> który daje 8000 TPD, 30% więcej PD/TPD i +1 dla kategorii WARZYWA przez 24 h
    2. "Kryształowy puchar śnieżny 2018" --> który daje 200 000 PD, +2 do zbioru Słonecznika przez 1,5 h oraz +15% PD za zbiór kwiatów na obszarach farmy przez 8 h.

Być może są jeszcze jakieś rzędy które dają + coś tam przy zbiorach z pól, ale ja więcej takich u siebie nie mam, wobec tego nie sprawdzę..

EDIT: w poradniku dotyczącym pnącza wynalazłam jeszcze to:
    1. "Podróż w czasie 2018" --> który daje 2000 PD x poziom Farmy, 2000 TPD x poziom Bahamaramy, dodatkowy bonus +1 sztuka rośliny z kategorii "zboża" przez 3 godziny (tylko pola Bahamaramy).
    2. "Legenda Wkingów - rząd chmur 2, 2018" --> który daje 2 000 PD x poziom Farmy, 2 000 TPD x poziom Wyspy, oraz +1 szt. rośliny z kategorii Warzywa na Farmie przez 3 godziny
    3. "Podstawy uprawy 2018" --> który daje 18 000 PD, 18 000 TPD, +1 dla roślin Warzywa na Farmie (2h), -10% dla czasu wzrostu roślin Warzywa na Farmie (2h), +40% PD dla roślin Warzywa na Farmie (2h).
    4. "Tajemnice ziół (II) rząd chmur 2" --> który daje 60% więcej PD/TPD z Kwiatów na wszystkich polach (Farmy i Wyspy) przez 5 h,
    + 1 szt. ze zbioru Kwiatów na wszystkich polach (Farmy i Wyspy) przez 2 h, 80.000 PD, 2 x Skrzynia z pięknymi przedmiotam
    5. "Wspaniałe kwiaty 2019" --> który daje 600 PD x Poziom Farmy, 200% więcej PD/TPD z Kwiatów na wszystkich polach (Farmy i Wyspy) przez 2 h, + 1 szt. ze zbioru Kwiatów na wszystkich polach (Farmy i Wyspy) przez 2 h

Last edited: Mar 28, 2020
  20. SMOD_Atena

Monia, dziękujemy za zwrócenie uwagi, z tego co widzę to tam wzięte są pod uwagę tylko przetwory i nawozy:

Dodatkowe informacje w poradnikach:
    Dzielnica Rzemieślnicza
    Nawozy

A rzędów dających bonusy + do Stodoły dla różnych kategorii roślin jest kilka, tak że trzeba zrobić dodatkową tabelkę. Uzupełnimy to w wolnej chwili a tymczasem miłej nocy.