Fan Club Miecia – kumpla Zgredzia

Temat na forum 'Kluby użytkowników' rozpoczęty przez użytkownika Rock, 25 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. -kangoo-

-kangoo- Baron forum

Izolda i Mouse?
    a nie... one oceniają
    to nie wiem 8)
    :p

krasnoludek10 lubi to.
  2. MOD_Zgredek*

MOD_Zgredek* Forum Moderator Team Farmerama PL

Ech, i zapomniałem prosić o próbkę talentu wokalnego :(

krasnoludek10 lubi to.
  3. Rock

Rock Koneser forum

Izoldzie mogę zawsze pokibicować w jurorowaniu ;) A Ty strzelaj dalej. Najlepiej rób to przed lustrem ;)
    I dzięki temu przeżyłeś xD

krasnoludek10 lubi to.
  4. MOD_Zgredek*

Co to za życie... :oops:
    Znaczy się co to życie, co to życie, mamo :music:

krasnoludek10 lubi to.
  5. -kangoo-

-kangoo- Baron forum

czy dobrze wyczuwam, że Zgredek ma ochotę zostawić próbkę talentu wokalnego?

krasnoludek10 lubi to.
  6. MOD_Zgredek*

Znaczy, że Zgredek ma ochotę wysłuchać próbki talentu wokalnego Rocka, kangoo i jeszcze paru innych osób :p

krasnoludek10 lubi to.
  7. Rock

Rock Koneser forum

Moim skromnym zdaniem, wyczułaś go idealnie. Nic tylko czekać jak nam zaśpiewa :music:

Rocka chcesz posłuchać? A proszę Cię bardzo... oto kawałek bardzo fajnego rocka:

P.S. A Kangoo to i ja chętnie posłucham :p

krasnoludek10 lubi to.
  8. MOD_Zgredek*

Masz lepszego ;)

krasnoludek10 lubi to.
  9. -kangoo-

-kangoo- Baron forum

Rozumiem, że to oryginał?
    Ja to znam z tej wersji. Lepsza ;)

krasnoludek10 lubi to.
  10. MOD_Zgredek*

Tak, Piotr Bukartyk jest autorem słów i muzyki, a także pierwszym wykonawcą tej piosenki.
    Grupa MoCarta z pomocą Zbigniewa Zamachowskiego i za zgodą autora zrobiła z niej show.
    Do mnie najbardziej trafia wykonanie koncertowe. Na YT trzeba poszukać "wersji dramatycznej". Trwa 7 minut i 5 sekund i jest opatrzona genialnym komentarzem. Jednak nie wszystkie słowa nadają się do pokazania na forum ;)

krasnoludek10 lubi to.
  11. Rock

Rock Koneser forum

Hmmm... no tak, pamiętam, wspominałeś mi o tym Panu, przy okazji dyskusji o kebabie. Ale okazuje się, że za moją wczesno-poranną kebabową traumę odpowiada jednak... Zacier :p

Co do samej muzy... może ja jednak pozostanę przy moich długowłosych rockmanach, nie dość, że wokalnie i tekstowo jakoś lepiej mi to wchodzi (nie wiem czemu, ale lubię jak śpiewają po angielsku, po polsku nie każdy wokal mi pasuje ;) ) to jeszcze jak dla mnie są zdecydowanie przystojniejsi, więc nie dość, że jest czego posłuchać, to jeszcze jest i oko na kim zawiesić :p

P.S. Ale Grupę MoCarta to ja jak najbardziej lubię, może nie AŻ tak przystojni jak Myles, ale też nieźli i pomysły mają ;)

krasnoludek10 lubi to.
  12. -kangoo-

-kangoo- Baron forum

A jak Wam Bukartyk skojarzył się z kebabem? o_O

krasnoludek10 lubi to.
  13. Rock

Rock Koneser forum

Hmmm... to z lekka skomplikowana historia...xD
    Opowiadałam Tadzikowi o tym jaką traumę przeżyłam, gdy któregoś dnia rano w radiu na przebudzenie usłyszałam piosenkę o kebabie (dodajmy, że u mnie za budzik służy właśnie radio, za dnia grające świetną rockową muzę, nocami jak wiele naszych stacji, wyrabiające ustawowe procenty nagrań polskich).
    Godzina była wczesna, bo parę minut po piątej rano, więc właśnie nasze rodzime nagrania jeszcze leciały i w zasadzie pierwszą rzeczą jaka dotarła do moich uszu była muzyczna opowieść faceta, któremu zachciało się kebaba, poszedł po niego, ale okazało się, że musi się obejść smakiem, bo zabrakło baraniny, więc zawodził "Kebab w cienkim cieście dajcież mi...".
    Nagranie pod każdym względem brzmiało jak kiepski dowcip, pt. ktoś siedział w studiu i się nudził, wiec nagrał cokolwiek xD
    Być może za dnia, kawałek ten nie zrobiłby na mnie aż tak pionującego wrażenia, ale o 5-tej rano, tuż po przebudzeniu, usłyszeć coś takiego, to istny horror, który prześladował mnie przez kilka następnych dni...
    Prześladował mnie tak bardzo, że przy okazji tematów muzycznych wspomniałam, o tym też Tadzikowi. Dodajmy, że szok po jego wysłuchaniu był tak wielki, że jakoś nie przyszło mi do głowy od razu sprawdzić w necie, kto za to odpowiada, toteż opowiadając o nagraniu nie byłam w stanie podać kto je wykonuje, a jedynie mniej lub bardziej nieudolnie o nim opowiedzieć.
    I właśnie przy okazji tej opowieści Tadzio wspomniał mi o Bukartyku, jako człeku, któremu właśnie zdarza się popełniać dość oryginalne w treści i formie nagrania.
    No i stąd skojarzenie Bukartyka z kebabem :p

krasnoludek10 lubi to.
  14. MOD_Zgredek*

Skoro nie lubisz kebabów, to łap piosenkę o cebuli xD

Powinna Ci być bliska, bo wykonawca wyznaje: "na stosie łusek leżę i słucham wciąż The Doors" ;)

krasnoludek10 lubi to.
  15. Rock

Rock Koneser forum

Jak zaczęłam czytać o cebuli, to już miałam cichą nadzieje, że chcesz mi Come zaserwować... a tu dalej Zacierem lecimy :D
    Ale muza w tle już całkiem, całkiem :)
    Żeby tak pozostać w kulinarnych klimatach, mnie do pamiętnego kebabowego przebudzenia, najbardziej to z garnkami się kojarzyli:

krasnoludek10 lubi to.
  16. MOD_Zgredek*

À propos miecia, to jeszcze nie zdążyłem Rockowej pogratulować setki, a ona już na 101 :eek:

krasnoludek10 lubi to.
  17. -kangoo-

-kangoo- Baron forum

Gratuluj szybko 101, bo za chwilę będzie na 102 i znowu nie zdążysz :p

krasnoludek10 lubi to.
  18. MOD_Zgredek*

Ale Rockowa nie jest Ruda :eek:
    Przynajmniej nie była, gdy ją widziałem :p

krasnoludek10 lubi to.
  19. -kangoo-

-kangoo- Baron forum

oj myślisz, że jak 102, to od razu Ruda :p

krasnoludek10 lubi to.
  20. MOD_Zgredek*

właśnie się przekonałem, że niekoniecznie ;)

krasnoludek10 lubi to.