ewent

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika ewa0209, 6 grudnia 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. ewa0209

ewa0209 Okazjonalny autor

witam zjadłam krestol i biala niewinność żeby mieć szybciej linicznik ,to samo zrobila moja kolezanka i ona ma o połowe krócej niż ja , dlaczego? może jest cos na fasolce ze ma krócej ,nie mogę się połapać.

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

ewa0209 witam.

Jeśli obie użyłyście tych samych bonusów dla przyspieszenia wzrostu roślin podlanych super nawozem to czas powinien być taki sam. To, że bonusy powinny być aktywowane przed podlaniem nawozem na pewno wiesz i tak zrobiłaś ale być może koleżanka oprócz produktów z rzemiosła aktywowała również kasztanowy rząd chmur, który również działa na super nawóz i daje 5% większą efektywność super nawozu przez 6h.

Sprawdź to proszę i daj znać czy nadal coś się nie zgadza.

3. ewa0209

wiec kolezanka sprawdzala i nie ma tego na fasolce.Ja teraz swoje posialam i jest roznica pol godz. nie wiem dlaczego

4. BA_Marion

BA_Marion Chodząca legenda forum

ewa0209, a czy masz odkrytą runę szybsze dojrzewanie (na Drzewie mądrości)? Runa ta wpływa na efektywność działania nawozu i super nawozu. Bez niej 6-godzinna roślina rośnie 1h 36m (dopalacze: woda, obornik, super nawóz, w slotach kerststol i biała niewinność), natomiast z odkrytą runą 1h 05m (te same dopalacze). Wygląda mi, że z tego wynika różnica.

Czy powyższe wyjaśnia problem?

5. ewa0209

mamy odkryte to obydwie na drzewie . a może u mnie ona nie działa mimo ze jest odkryta?

6. BA_Marion

Nie ma takiej opcji, aby odkryta runa nie działała. Jeśli obie macie odkryte "Szybsze dojrzewanie", Ty nie zapomniałaś o podlaniu pól wodą lub o podsypaniu ich obornikiem, w slotach masz kerststol i białą niewinność, to eventówka powinna rosnąć te w/podane 1h 05 min. Ile u Ciebie rośnie?

7. ewa0209

teraz posialam i podlalam woda,obornikiem i super nawozem i rosnie 1,31 w slocie dalej jest krestol i biala niewinnosc

8. BA_Marion

Wychodzi mi, że brakuje Ci w slocie białej niewinności. Sprawdź proszę. Jeśli jest inaczej, to niestety, z poziomu forum nie potrafię określić, co powoduje u Ciebie taki a nie inny czas wzrostu eventówki.
    Jeśli zależy Ci na wyjaśnieniu tego, pozostaje zwrócenie się do Pomocy Technicznej. Link znajdziesz pod ramką gry.

Czy masz jeszcze pytania?

9. ewa0209

teraz zauwazylam ze zjadlam cos innego niz biala niewinnosc ,ale gapa ze mnie .dzieki za wszystko

10. BA_Marion

Uff, grunt że wyjaśnienie się znalazło :)
    Również dziękuję i zamykam temat :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.