eventowe rzeczy na targu

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Jerzy2006, 11 lutego 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Jerzy2006

Jerzy2006 Ekspert forum

Witam!
    Na targu znajdują się Ciasto w kształcie serca i Wspaniały bukiet. Czy jest to błąd?

2. Antenka18

Antenka18 Ambasador forum

Nie to nie jest błąd. Tymi dwoma produktami można na targu handlować :)

3. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

Dokładnie tak :) dziękuję za udzielenie pomocy graczowi :)

Podaję jeszcze link do poradnika eventowego: KLIK.
    Jerzy2006, możemy jeszcze w czymś pomóc?

4. jamarki1968

jamarki1968 Forumowy żółtodziób

Witam.
    Do produkcji "Wspaniałego bukietu" potrzebny jest element " Gerbera"(kwiat), nie ma chyba sposobu by go zdobyć z lvl poniżej 27.
    Dla graczy z lvl poniżej 27lvl pozostaje tylko nabyć powyższy wspaniały bukiet z handlu (jeszcze nie ma w ofercie ani 1 szt- za wcześnie jeszcze) ale to trochę mało sprawiedliwe dla niższych lvl. Ceny będą pewnie wysokie,a niskie lvl raczej nie opływają w sg.
    Moim zdaniem sam pomysł akcji specjalnej super :) ale dobór surowców do produkcji raczej już nie.

5. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

No niestety tak jest, że gracze na niższych poziomach mogą mieć problem z dostępem do niektórych roślinek. Jednak weź pod uwagę, że eventy nie mogą opierać się na przysłowiowej sałacie i marchewce. Roślinki zresztą nie są aż takie "zaawansowane". Ja pamiętam jak zaczęłam grać, to chyba 40 poziom osiągnęłam w przeciągu miesiąca ;). Poza tym eventy są bardzo często, więc graj, wbijaj szybciutko poziomy, a kolejne akcje nie sprawią Ci większej trudności.

zzizzie lubi to.
  6. jamarki1968

jamarki1968 Forumowy żółtodziób

Biorę to co piszesz pod uwagę ale nie jest problemem chyba by dostosować poziom osiągnięcia celu ewentu do poziomu graczy( zrobić przedziały lvl i dla nich dostosować przysłowiowe marchewki). Inaczej napakowani będą jeszcze bardziej napakowani a mali będą się skrobać w drabince.
    Wbijam, wbijam lvl. Wróciłem po kilku latach (grałem w 2011)- tylko nie wiem czemu mi zdegradowało lvl i zniknęły budynki??

7. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

Każdy zaczynał od zera i nie każdy od razu kończył wszystkie eventy...
    Przynajmniej jest jakiś cel zeby dążyć dalej a nie miec wszystko posiane na tacy...
    Teraz i tak jest o wiele prosciel-70 poziomow mozna wbic w 2-3 tygodnie na spokojnie, a kiedys byly itemy ktore dawaly po 10-50 PD i sie walczylo zeby wbic poziom baardzo dlugo. nie bylo tylu misji, rzemiosla i innych pomocy....

8. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

No tego nie wiem, dlaczego coś zniknęło. Najlepiej będzie jak napiszesz do Pomocy Technicznej. Tam zostanie to sprawdzone.
    A co do zamysłów eventów, to wiesz...kij ma 2 końce. Są gracze, którzy bardzo dużo czasu poświęcają grze, dużo osiągnęli i byłoby też nie w porządku, gdyby mieli wrócić do siania sałaty ;)
    Eventy powinny być motywujące. Jak zaczynałam przygodę z FA, to też nie udawało mi się zrobić eventu.

9. Reniarama

Reniarama Generał forum

Witam.
    czy jest ktos kto moze mi pomoc? chce zglosic niespojnosc poradnika eventowego odnosnie podanych ilosci wierszy milosnych potrzebnych aby ukonczyc event, mianowicie w poradniku jest podana suma wierszy milosnych 1250.
    Przeliczylam ilosc potrzebnych wierszy aby nakarmic wszystkie zwierzeta i jest ona kolosalna bo 2620 wierszy potrzeba aby zrobic 85 listow milosnych dla kotka 125 kwietny prezent dla kozy 160 przepyszny prezent dla pandy czerwonej, wiec 85 x 2 wiersze milosne =170, na kwietny prezent potrzeba 4x wiersz milosny x125 = 500 wierszy milosnych, nastepnie do przepyszny bukiet potrzeba 4x wiersz milosny x 160 = 640, podsumowujac potrzeba 1310 listow milosnych x2 wiersze milosne wiec potrzeba 2620wierszy. Czy jest to mozliwe aby kto kolwiek skonczyl event? i dlaczego w poradniku jest podana tak niska suma wierszy milosnych?

10. est-orka

est-orka Fanatyk forum

Dobry wieczór :)
    Reniu:)..... w poradniku jest dobrze podane.
    A może moja wyliczanka pomoże:
    Potrzeba:
    roślinka = 20 000
    wypadajki: foremka = 640 + wiersz = 1250 + wstążk = 650
    z młyna: 625 x list miłosny + 65 wspaniały bukiet + 80 ciasto w kształcie serca + 65 x kwietny prezent + 80 x przepyszny prezent

KOT = 45 x list miłosny = (45x 32 roślinka) + (45 x 2 wiersz-wypadajka) = 1440 roślinki + 90 wierszy
    KOZA = 65 x kwietny prezent = 65 x [4 x 32 roślinka + 4 x 2 wiersz] + 65 x 10 wstążka = 8320 roślinki + 520 wierszy + 650 wstążka
    PANDA = 80 x przepyszny prezent = 80 x 8 foremka + 80 x [(4 x 32roślinka) + (4 x 2 wiersz)] =
    = 640 foremka + 10240 roślinka + 640 wierszy
    Razem wierszy: 90 + 520 + 640 = 1250

W wyliczance nie uwzględniałam roślin i produktów ze stodoły.

aleksandra i BA_Salsa lubią to.
  11. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

Wiedziałam, że nie jestem dobra w wyliczankach, a Ty robisz to doskonale. Pięknie Ci dziękuję :)
    Reniarama czy teraz wszystko jest jasne?

est-orka lubi to.
  12. Reniarama

Reniarama Generał forum

Es-orko wiec liczby pod kotem np sa zsumowane i razem musimy oddac dla kota 45 szt tak?
    ja obliczalam 10 +30 + 45
    pamietam jednak event wielkanocny np musielismy oddawac po kolei sumy podane na ponizszej tablicy
    Es-torko dziekuje za wyjasnienie;)
    przepraszam za zamieszanie:) jezeli tak jest to jestem juz spokojna :)

Ostatnie edytowanie: 11 lutego 2016
  13. est-orka

est-orka Fanatyk forum

Tak Reniu:) ..... te prezenty są zsumowane.
    To dla przykładu u pandy:
    [​IMG] oddałam już 35 prezencików z 80 wymaganych.

14. Reniarama

Reniarama Generał forum

Bardzo dziekuje Est-orko:) milutkiego eventu zycze;)

est-orka lubi to.
  15. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

Jerzy2006, czy jako założyciel wątku masz jeszcze jakieś pytania?
    est-orka, jeszcze raz dziękuję za pomoc :)

est-orka lubi to.
  16. wiocha5

wiocha5 Weteran forum

wspaniałego bukietu oraz ciasta w kształcie serca a do czego one są potrzebne skoro nie dajemy im zwierzaką eventowym ?

17. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

Wspaniały bukiet potrzebny jest do kwietnego prezentu, a ciasto w kształcie serca do przepysznego prezentu.
    W poradniku jest wszystko dokładnie opisane: KLIK.

18. aleksandra

aleksandra Cesarz forum

[UOTE="wiocha5, post: 957509, member: 5828"]wspaniałego bukietu oraz ciasta w kształcie serca a do czego one są potrzebne skoro nie dajemy im zwierzaką eventowym ?[/QUOTE]

ciasto w kształcie serca jest składnikiem przepysznego prezentu,a wspaniały bukiet jest składnikiem kwietnego prezentu

19. Jerzy2006

Jerzy2006 Ekspert forum

Nie mam już żadnych pytań. Proszę o zamknięcie.

20. TL_Mouse

TL_Mouse Guest

dziękuję i zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.