event

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika leloszek373, 20 stycznia 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. leloszek373

leloszek373 Hrabia forum

ja to widzę inaczej,liczba ryb jest potrojona,ale nie punkty bo wszystkie ryby mają tą samą wartość punktów,w każdej przynęcie ośmiornica ma 18 i tak jak już wspomniałam,więcej przynet trzeba zrobić przy zwykłej i premium,ale tak samo przelatuje pasek postępu,przykład przy zwykłej 6 przynęt i 6 ośmiornic,a punktów tyle samo 54 i tak to rozumiem

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Nie do końca pasek postępu tak samo "przelatuje" przy każdej użytej przynęcie. Na przykładzie Ośmiornicy - używając zwykłą przynętę musisz wykonać 2 połowy aby złowić wymaganą ilość ośmiornic i zdobyć 18 monet , używając przynęty Premium - jeden połów ( 2 ośmiornice) i zdobyte 18 monet, przy użyciu przynęty luksusowej 1 połów ( 3 ośmiornice )i 18 monet+ 9 ( połowa paska na następne 18 monet ).
    Przyjmując że udaje się nam za każdym razem złowić ośmiornicę jasne jest, że zwykłych przynęt musimy zrobić najwięcej, przynęt Premium mniej i luksusowych najmniej na tę samą ilość punktów. Jednak biorąc pod uwagę skład przynęt, moim zdaniem najkorzystniej jest robić przynęty Premium, no i potrzebne szczęście i refleks aby złowić te najlepsze ryby.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie ?

3. leloszek373

leloszek373 Hrabia forum

przecież o tym wszystkim pisaliśmy już uprzednio,że 2 ośmiornice dają 18 punktów,że 1 osmiornica daje 9 punktów i jak jest szczęście zdobyć następną to +9 i następne 18,piszecie o tym co jest ewidentne,a ja mówię o potrojonej liczbie punktów,poradnik wyraźnie mówi POTROJONA LICZBA PUNKTÓW,więc pytam,gdzie one są bo do tej pory jest tyle samo co przy zwykłej przynęcie,tylko tu właśnie trzeba zrobić więcej przynęt(tu widać różnicę między luksusową,a zwykłą,jeżeli chodzi o ryby),a w punktach gdzie jest różnica,gdzie jest ich potrojenie,przynęta zwykła też przelatuje pasek postępu tak samo-6 przynęt zwykłych-6 ośmiornic,czyli na pasku 3 razy przelatuje i też ma 54 punkty tak jak ja przy luksusowej,o to mi chodzi

4. SMOD_Atena

Ja wszystko rozumiem, tylko zwróć proszę uwagę na to co jest napisane w poradniku :

"Zanim jednak zarzucimy pierwszy raz wędkę czas dokonać wyboru najważniejszego - odpowiedniej przynęty.
    Wybór lepszej przynęty zwiększa szansę na zdobycie bardziej wartościowej ryby oraz większej ich ilości (przy użyciu przynęty premium rybki doliczane są podwójnie, a połów z przynętą Luksusową daje nam potrójną ilość ryb oraz punktów)"

Zgodnie z powyższym potrójną ilość punktów (wartość paska przy każdym gatunku ryb) zdobywamy tylko przy użyciu przynęty Luksusowej.

Nie wiem może ja to jakoś inaczej rozumiem, albo pora już jest późna i nie myślę, ale wydaje mnie się że o to właśnie chodzi i zdobywane punkty to nie to samo co monety, tylko jak napisałam wyżej - wartość paska przy każdej rybie.

Np...Marlin ma 0/1 czyli wystarczy nam 1 Marlin aby zapełnić pasek i zdobyć 25 monet. Jeśli użyjemy przynęty luksusowej to złowimy 3 Marliny, pasek zapełni się 3 razy ( potrójne punkty) i zdobędziemy 75 monet.

KaBeUK lubi to.
  5. -kuraispóła-

-kuraispóła- Forumowy żółtodziób

witam, mam pytanie odnośnie tego własnie eventu dlaczego w sklepie tanszy jest wyprzedany? czy to oznacza że nie mogę kupić?

6. SMOD_Atena

-kuraispóła-, jeśli masz na myśli rząd chmur, na którym jest napis "Wyprzedane", to napis ten oznacza, że rząd chmur został zdobyty w poprzednim evencie " Na ryby". Tak jak jest to napisane w poradniku : >>>Uroki wędkowania<<<.

"Szary przycisk zakupu pokazuje nam, że nie mamy odpowiedniej ilości punktów.
    Niektóre nagrody (rzędy na Cudownym Pnączu oraz nagrody z zakładki INNE) możemy zakupić tylko jeden raz. Po zakupie będą zaznaczone jako "wyprzedane".
    UWAGA! Rząd "Na ryby" dostępny był przy poprzednim evencie wędkarskim, jeśli został on wtedy zdobyty, teraz nie będzie dostępny."

Czy Autorka ma jeszcze jakieś pytanie w temacie ?

7. -kuraispóła-

-kuraispóła- Forumowy żółtodziób

w takim razie nie mam pytań :) dziękuje za odpowiedź

8. SMOD_Atena

Bardzo proszę.

Autorka tematu pomimo dzisiejszej obecności na forum również pytań nie miała więc temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.