event

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika leloszek373, 20 stycznia 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. leloszek373

leloszek373 Hrabia forum

w poradniku jest napisane,że punkty otrzymam dopiero po złowieniu określonej ilości ryb z każdego gatunku,oprócz marlina,chciałabym wiedzieć,gdzie jest podana ta "określona ilość ryb"?

2. MOD_Kirito

MOD_Kirito Guest

Witaj,

Tą informacje znajdziesz również w poradniku : Uroki wędkowania
    Jest ona jednak przedstawiona w formie graficznej. Dokładnie chodzi o grafikę :
    plansza.jpg

Jak zobaczysz po lewej stronie masz wypisane ryby, oraz ile ich potrzebujesz złowić aby otrzymać nagrodę. To samo widzisz wchodząc do eventu,

Czy mogę w czymś jeszcze pomóc ?

3. leloszek373

leloszek373 Hrabia forum

przepraszam,że marudzę,ale możesz to sprecyzować w formie pisemnej bo chcę zadać 2 pytanie,a muszę się upewnić,że dobrze rozumiem

4. MOD_Kirito

MOD_Kirito Guest

Dobrze mogę zasadniczo przepisać dane z obrazka, chociaż wydaje mi się ze jest to bardzo klarownie tam opisane.

1 - marlin
    2 - ośmiornica
    3 - rozdymka
    4 - papugoryba
    5 - homar
    6 - makrela

Cyfry oznaczają liczbę ryb jakie musisz złowić z danego gatunku, podkreślę że te same informację widzisz na grafice jak i grze.

5. leloszek373

leloszek373 Hrabia forum

a co oznacza cyfra przed ukosnikiem na pasku postępu

6. GoskaK

GoskaK Ekspert forum

Ile już złowiłeś. Np. 3/5 oznacza, że złowiłeś 3 a potrzeba 5.
    Pozdrawiam

7. MOD_Kirito

MOD_Kirito Guest

Dziękuje graczom za pomoc.

Tutaj odpowiedź od GoskaK jest poprawna. Liczba, ta oznacza ile już masz złowionych. Stąd przy swoim wypisaniu podałem tylko tyle ile trzeba złowić.

8. leloszek373

leloszek373 Hrabia forum

i tak też rozumiem,więc dlaczego-podam przykład na konkretnej rybie,chodzi mi o ośmiornicę-należy złowić 2 sztuki,a od początku eventu miałam ich chyba z 5 razy i pasek ciągle jest biały i przed ukośnikiem jest zero,2 pytanie- dziś miałam 2 razy,za 1 razem doliczyło mi 18 punktów,a za drugim razem 36 punktów,o ile się nie mylę to ma być potrojona liczba ryb ,która się zgadza i potrojona liczba PUNKTÓW,które się nie zgadzają,więc kiedy one będą doliczone,mowa jest o przynęcie luksusowej?

9. oliva

oliva Czeladnik forum

odp.1: masz ciągle biały pasek ,ponieważ po złowieniu dwóch ryb z wymaganych dwóch to dostajesz pkt a pasek się zeruje.
    odp.2: przynęta luksusowa daje trzy takie same ryby a pkt dostajesz tyle ile jest na grafice, o potrajaniu pkt nie było pisane w FAQ

Mam nadzieję że napisałem w miarę czytelnie :)

10. MOD_Kirito

MOD_Kirito Guest

Po wyłowieniu dwóch ośmiornic, otrzymałeś nagrodę i pasek się zresetował. Tak więc znowu jak wyłowisz te dwie to będziesz miał kolejną nagrodę.

Jeżeli chodzi o wartość punktów jakie otrzymujemy za uzbieranie całej kolekcji to ważne jest jaką przynętę użyłeś. Gdyż mamy trzy rodzaje przynęt Przynęta na ryby, Przynęta Premium, Przynęta Luksusowa. W przypadku gdy użyjesz przynęty premium wartość jest podwojona, a dopiero przy luksusowej już potrojona.

Jeżeli zarzucałeś przynętę premium a tak wynika z twojego opisu to wszystko się zgadza.

@oliva

Witaj,

Tutaj chodzi o cytat z poradnika :

"Wybór lepszej przynęty zwiększa szansę na zdobycie bardziej wartościowej ryby oraz większej ich ilości (przy użyciu przynęty premium rybki doliczane są podwójnie, a połów z przynętą Luksusową daje nam portójną ilość ryb oraz punktów)"

11. oliva

oliva Czeladnik forum

Przepraszam za wprowadzenie w błąd, czytałem dwa razy i dwa razy mi to umknęło.

12. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

13. leloszek373

leloszek373 Hrabia forum

właśnie napisałam o przynęcie luksusowej i również o punktach ile ich dostałam,a wyraźnie jest napisane"potrojona ilość ryb i punktów",więc pytam dlaczego tych punktów nie ma? według moich obliczeń skoro jest potrojona ilość ryb to i potrojona ilośc punktów,co daje nam 2 złowione ośmiornice daje nam 6 osmiornic,czyli 6 ryb razy18 punktów czy tak mam to rozumieć?

14. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

6 ośmiornic (przy przynęcie luksusowej) to: 3 x 18 monet, gdyż na zebranie 18 monet potrzeba 2 ośmiornic.

Edit, przynęta premium została zamieniona na luksusową.

Ostatnio edytowane przez moderatora: 20 stycznia 2016
  15. leloszek373

leloszek373 Hrabia forum

przepraszam,ale nieuważnie czytacie moje posty,ja napisałam przynęta luksusowa,a nie jak już jest napisany,którys post z kolei przynęta premium

16. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

Mam dziś gorszy dzień, miałam na myśli luksusową przynętę, post już edytowałam, jednak tylko nazwę . Reszta obliczeń pozostała niezmieniona.
    Za pomyłkę oczywiście przepraszam.

17. leloszek373

leloszek373 Hrabia forum

a czemu 6 ośmiornic daje nam 3 razy 18,a nie 6 razy 18,nadmieniam,że tak jak jest napisane w poradniku,potrojona ilośc punktów,skoro 1 złowienie daje nam 3 osmiornice,to 2 daje nam 6 i tak powinno być liczone,ja to tak rozumiem

18. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

2 ośmiornice x 3 (luksusowa)=6 ośmiornic.
    Ale aby zdobyć 18 punktów musisz oddać 2 ośmiornice.
    Wiec przy 6 ośmiornicach zdobywasz 3 x 18 monet=54 monety.

19. leloszek373

leloszek373 Hrabia forum

tak,zgadza się,ale ja to wiem,otrzymuję punkty tylko z paska postępu,czyli 3 razy musi przelecieć pasek,abym otrzymała 54 punkty,ale one nie sa potrojone,jak to widać ewidentnie przy złowieniach ryb,mamy tyle samo punktów przy innych przynętach(premium i tej zwykłej)tylko,że muszę więcej przynęt zrobić,myślę,że te potrojone punkty są niedoprecyzowane w poradniku i tam jest błąd,ale już dobrze nie będę Was męczyc,miłej nocy

20. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

Liczba ryb jest potrojona, a tym samym liczna monet w stosunku do przynęty zwykłej :)
    Rozumiem, że teraz powinno być wszystko jasne ?

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.