Opinie Event: Woda siły doda

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 15 marca 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. niunia-misia

niunia-misia Czeladnik forum

Witam,
    kiedys przeczytalam na jakims formu, ze jak posieje sie rosline dlugorosnaca i uzyje wienca (nie pamietam jakiego) i kaserol to wypadnie bardzo duzo wypadajek, bodajze z kazdego pola. Czy ktos moze mi podpowiedziec co uzyc, zeby zebrac duzo wypadajek?

2. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

Jeśli chodzi o wypadanie przedmiotów ze zbiorów to podstawowa zasada jest taka: im dłuższy podstawowy czas wzrostu, tym większa szansa na "wypadajkę". Puchary też zwiększają szansę na pojawienie się "wypadajek". Natomiast kerststol i biała niewinność stosowany jest do zwiększenia efektywności super nawozu.
    Polecam TEN poradnik.
    A na przyszłość z podobnymi pytaniami zapraszam do bardziej odpowiedniego działu, tj..Pytania ogólne, gdyż ten wątek jest luźniejszym dyskusyjnym tematem. Z góry dziękuję :)

eliza9070 lubi to.
  3. aleksandra

aleksandra Cesarz forum

to niezupełnie tak,,wieniec wiosenny podwyższa pd,ze zbiorów,,a krestol skraca czas wzrostu roślin,ale przy użyciu SN,,,uważam,że na wypadajki najlepsza jest szklarnia i uszlachetnione długorosnące roślinki

eliza9070 lubi to.
  4. olkaa001

olkaa001 Komandor forum

to raczej nie tak proste, na to składa sie wiecej czynności.Po pierwsze czy masz zdeponowane puchary w drzewie, po drugie trzeba miec najlepiej uszlachetnione roslinki jakies, ja mam cebulke,nastepnie daje sie kerstol, białą niewinnosc, ja włanczam jeszcze kasztanowe pnącze i na super pola sieje z super nawozem.Z kasztanowym pnaczem rosnie sekunde,bez pnacza ale z uszlachetnieniem rosnie ponad 2 godz 25 minut i wtedy mam z kazdego pola wypadajke.Przy zuzyciu np 200szt super nawozu mam 200 wypadajek.

eliza9070 lubi to.
  5. niunia-misia

niunia-misia Czeladnik forum

Niestety nie mam kasztanowego pnacza ;( To mam najpierw uszlachetnic np. cebule, dodaje kerstol i biala niewinnosc i dopiero wtedy sieje? Chodzi mi czy w takiej kolejnosci mam to wszystko zrobic?

6. eliza9070

eliza9070 Ambasador forum

A wiesz, ile trzeba napluć przez te słomki, żeby była pełna szklanka? [​IMG] Przez to dwie słomki na jedną żabę. [​IMG]

Trzech słomek zabrakło do wyprodukowania szklanki wody. Jedna szklanka zabrakła do kompletu - było by 6. Jak byłby komplet, to było by 120 zadań, a tak utknąłem na 119. Znowu czekaj na słomki, aż do rana. [​IMG]

7. KudaBunda

KudaBunda Zaawansowany

tylko ten SN trzeba mieć w zapasie, a event za eventem i co się ma to znika w tempie ekspresowym.
    Gratuluję tym co już skończyli event, ja na spokojnie walczę, do zdobycia pnącza jeszcze 13 zadań, czyli pełno słomek i nieco melonów, jeśli się uda to fajnie, jeśli nie trudno, na pewno całego eventu nie ukończę ale zrobię tyle, ile się uda :D.
    Ja z sadzonek będą ulepszenia zwykłych dzrzew albo morwy to się wścieknę xD

lucek60, Anetta41 oraz eliza9070 lubią to.
  8. eliza9070

eliza9070 Ambasador forum

Ogólnie dobry tok myślenia, ale to nie jest, aż tak proste. Zerknij TUTAJ. Spokojnie, wszystko po kolei.

9. alusoo

alusoo Zaawansowany

Jak uzbieram 244 słomki to będę miała skończony event.Długo ciągnie się ta zabawa ale postaram się doczłapać do końca. Chmurę już mam,a w wolnych chwilach strzelam do balonów.Pozdrawiam nocnych marków:)

10. *ewa*

*ewa* Chodząca legenda forum

a dobrze policzyłeś słomki?
    rozejrzyj się:D

eliza9070 lubi to.
  11. kasiag33

kasiag33 Moguł forum

U mnie 17/74. Powodzenia nadal walczącym ludzikom :) U mnie brakło słomek. Ale pod koniec nadgonię uszlachetnionymi goździkami. Co prawda kasztanka nie mam ale bez tego i tak gożdziki chyba 45 minut tylko rosną

-katie1234- i Anetta41 lubią to.
  12. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

54/54 - słomki blokują-.- Goździki posiane mam nadzieję ostatni raz-.-

-katie1234-, Anetta41 oraz JJoanna lubią to.
  13. elwira17

elwira17 Stary wyjadacz

Pnącze odpalone.
    Z lewej i prawej strony 75/75. TS były dla mnie bardzo łaskawe. Na wyspie:Cedrat XXL, mangostan, figowiec XXL, nektarynka, papaja XXL. Na farmie Klon XXLx2, jarząb XXL, klon cukrowy XXL, dąb XXL.
    Nowe zagrody to zimorodki, kaczki pomarańczowe, jeże i łabędzie, które mnie wyjątkowo kochają, bo to już moje 7 :)

Nutka i rafsta33 lubią to.
  14. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

do pnącza brak 60 słomek :)

-katie1234- lubi to.
  15. JJoanna

JJoanna Książę forum

Z zagrody Cygnus ( 3 sztuki ) wyszły mi :

1. Koguty
    2. Zagroda dla Gęsi pomarańczowa
    3. Kurnik pomarańczowy

Dobrze , że chociaż w Tajemniczym Stajennym teraz dają od pomarańczowych zagród w górę , przynajmniej tak nie kłują w oczy jak żółte .... Ale pomarańczowy Kurnik na 91 poziomie 8) Macie szczęście , że te Kury lubię xD Ale jakby była chociaż raz różowa zagródka ( co nigdy nie dostałam od Tajemniczego stajennego - a kupuje pakiety ! Fakt teraz tylko pakietu Borsuków nie kupiłam bo kasy zabrakło i nie mam Borsuków ..... Ale odbiję sobie jak będzie następny Tajemniczy Stajenny :p ) Także dajcie ( tj. , Taj. Staj. ma dać :p ) chociaż raz z różową zagródkę - bo dziwne być na 91 poziomie i jeszcze od niego ani razu nie dostać różowej zagrody ? Dobra zaczynam marudzić więc kończę i idę spać .

Mój poziom 91 , Wyspa 263
    Piekarz 5 , Przetwórca 5 , Kwiaciarz 5 , SPA 5 , Alchemik 4
    Targ 13 , Gram od Września 2013 roku

-katie1234- lubi to.
  16. -katie1234-

-katie1234- Komandor forum

Pnącze zdobyte :) Zostało parę zadań do zakończenia lewej żabki... Robimy dalej powoli bez pośpiechu...

17. mamcik123

mamcik123 Aktywny autor

Event zakończony,w TS dostałam wilki,wilki i pomarańczowe indyki Czyżby indyki były planowane jako karma dla wilków w przyszłości???A z drzewek mangostan,guawęXXL ,dąb XXL,morwę XXL
    Jestem zadowolona,bo to pierwszy raz jak bez koszyczków udało się zakończyć zadania,oczywiście dzieki pomocy pomysłów z forum:D:D:D

18. alexander1102

alexander1102 Aktywny autor

Skończone troche było monotonnie,ale juz po wszystkim

19. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Hej a ja proszę o pomoc doradźcie mi czy robić lewą czy prawą stronę no chciałabym pnącze zdobyć ...
    a raczej nie uda mi sie ukończyć cały event mimo uszlachetnionych roślinek i cudów wianków zebrać wymaganą ilość słomek :(
    zebrałam do tej pory mimo ciężkiej całodobowej pracy na farmie i pomocy sąsiadów 560 słomek ....
    Jakoś na mojej farmie nie działa postawiony puchar ani korzystanie z bonusu super nawozu i zdeponowane ulepszenie na drzewie mądrości aby szkoda bo zmarnowałam super nawóz ...... I biała niewinność i kerststol zakupione specjalnie
    e tam ...

Ostatnie edytowanie: 20 marca 2016
  20. dorota444

dorota444 Moguł forum

Spodziewałam się większej palety barw i jej wysycenia po takiej ilości wody wlanej do tej szklarni = bladziutki ten rysunek :(

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.