Opinie EVENT Walentynki 2015

Temat na forum 'Archiwum - pozostałe działy' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 11 lutego 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Polskiego OO w ogóle nie da się zrozumieć xD
    Ja pojęłam, o co chodzi, wyłącznie dzięki Norbiemu ;)
    Ale warto czytać OO jak najczęściej, choćby po to, żeby wiedzieć, jakich wskazówek szukać na forum xD

2. Agunef

Agunef Naśladowca mistrzów

witam w piątek trzynastego ;) jak przystało na taki "pechowy" dzień coś się musi wydarzyć - a więc mamy zamieszanie z qupą! całkiem ciekawie :)
    posiadacze takich ilości nawozu- co robicie z qupą z własnych zagród? czy ich po prostu nie wystawiacie ?

evencik robię oczywiście, powoli i w rytm mojej pracy w realu ;) strzelanka pierwsza zaliczona i zaraz dorodne, żółciutkie banany będą moje :)

agbiko, patrycja9922 oraz blazers lubią to.
  3. QQRYQ333

QQRYQ333 Hrabia forum

NOOOOOOO tylko trzeba umieć "szprychany" ;)
    Kurka przypominają Mi się czasy (2010 rok) jak dzwoniłem do ciotki mojej żony -Słuchaj sprzedawaj obornik bo dziś po 3SG i schodzi na pniu :cry:

Tym razem już w temacie to : pierwsze zadanie zaliczone a badyl rośnie i rośnie :p

4. mikavmx

mikavmx Czeladnik forum

Dokładnie :music:

A w Niemczech ujęto to faktycznie zupełnie inaczej. W wolnym tłumaczeniu idzie to mniej więcej tak:

Od dziś można zakupić nawóz w ilości przekraczającej wielkość waszego obornika. Dodatkowo można wystawić nieograniczoną ilość nawozu na targu. Należy jednak wziąć pod uwagę, że gdy zakupicie nawóz ponad ilość mieszczącą się w waszym oborniku, wasze zagrody przestaną go produkować.

Przykład: wasz obornik mieści normalnie 600 jednostek nawozu. Nakupiliście nawóz w ilości 2000 szt. W tym momencie wasze zagrody nie produkują nawozu, dopóki nie zejdziecie ponownie poniżej 600 jednostek w oborniku.

http://de.bigpoint.com/farmerama/board/index.php?threads/updates-und-bugfixe.11838/#post-649894

A w temacie walentykowym - serduszka rozkwitają na małych polach, zaraz rozpoczynam strzelanie 8)

5. zzizzie

Oj tam, można wujaszka spytać o ten tekścik ;)
    W ramach służby dla społeczności (zaraz mi pewnie posta wytną) - oto treść odpowiedniego fragmentu niemieckiego OO:

Zmiana pojemności zbiornika nawozowego

od dziś możecie kupować nawóz na targu w nieograniczonej ilości, także przekraczającej pojemność waszego zbiornika, oraz wystawiać ten nawóz na targu. Jeśli jednakże wasz zbiornik jest już pełen, wasze zagrody przestają produkować nawóz - możecie wyłącznie kupować go na targu. Zakupiony w ten sposób nawóz składowany jest w zbiorniku także wówczas, gdy zostanie przekroczona jego pojemność.

Przykład: macie zbiornik o pojemności 600 sztuk nawozu. Dokonując zakupu na targu, możecie teraz powiększyć zapas, np do 2000 sztuk. Jednakże z chwilą, gdy w waszym zbiorniku znajdzie się 600 sztuk nawozu, nawóz wyprodukowany przez wasze zwierzęta nie jest już doliczany do zawartości zbiornika.

EDIT: sorry za dubel ;)
    Aha, źródło

6. Krzychu64

Krzychu64 Nadzorca forum

Pomyślcie tylko jak nudno byłby w walentynkowym evencie gdyby nie .... dyskusje o obornikuxD.
    Bo przecież róże, serduszka i towarzyszące im zapachy niczym nie zaskakują . Za to rozmiar góry za oknem .....? To jest coś :p;)
    Kwiatki zebrane, młyn na dopalaczu sms-owym / a co sobie będę odmawiać xD/ kręci SP. Franek niecierpliwie tupie nóżkami, a Zosia cieszy się nadal swobodą , bo jeszcze w silnik nie celuję.
    Do ....poczytania wieczorem.

Ostatnie edytowanie: 13 lutego 2015
  7. mikavmx

mikavmx Czeladnik forum

Wytną nas obie :D Ale to w służbie społeczeństwu :D

8. ankagdw

ankagdw Chodząca legenda forum

ojjj racje to Ty masz w tym przypadku...hahahaa..
    wogole to czytam ,czytam i dochodze do wniosku ,ze gorzej tu sie dra niz baby w pralni (nie urazajac praczek)
    jak nie obrzucanie guanem z multi z zawisci , to jakies smieszne fochy na amen za zle doradztwo w dozynkach ludzie to tylko gra farmerska ,ktora ma byc przyjemnoscia to tylko pixele w kieszenie sobie tego nikt nie napcha...kazdy ma prawo do pomyłki tak samo jak kazdy moze sobie handlowac kupa dla wzbogacenia..a tu pretensje do garbatego,ze proste dzieci ma ...obwinianie kogos a swoja nieudolnosc..yhhh..
    mnie akurat handel kupa omija bo malo co uzywam i nie chce mi sie latac za tym tematem i jadem pluc na nikogo z tego tytułu nie zamierzam... jestem w 3 zadaniu ,czekam na zbior i przemkne przez 3 i 4 za jednym zamachem ...zycze wszystkim pogodnego dnia i dobrej zabawy podczas robienia eventu :)
    ps.lubie zlote banany i przygarniam z checia ;)

9. ka_ro

ka_ro Ekspert forum

no własnie... kurcze ja nijak nie mogę pojąć, dlaczego nasze OO ZAZWYCZAJ (99,9%) jest tak zagmatwane, albo niedopowiedziane, że nie można tego zrozumieć... DLACZEGO?? Ciągle jakieś błędy w tłumaczeniu, czegoś brakuje w treści, albo za dużo tej treści... Czy jest ktoś w stanie mi wytłumaczyć DLACZEGO?
    Moje serducha sobie na poletkach rosną, ładne są nawet, nie powiem :inlove: nie spieszy mi się, więc rosną sobie tylko na głównej i dzikiej, reszta bez demolki, bo mi się nie chce ciągle gratów przestawiać :)

10. dziubekjack

dziubekjack Mieszkaniec forum

ja dopiero zaczynam evencik, właśnie wróciłam z dzieckiem ze szpitala - miał zapalenie płuc i trzymali nas 10dni, ale jeszcze dużo czasu więc pewnie zdążę zrobić. O co chodzi z tymi mini grami, trzeba strzelać, czy można odpuścić.

patrycja9922, Anetta41 oraz _Olenka47 lubią to.
  11. QQRYQ333

QQRYQ333 Hrabia forum

No Jakby było takie OO to nawet Ja bym pojął ( Moje IQ 15 - w porywach dochodzi do 25 ):cry: Przykład już był niepotrzebny ;):p
    No cóż nie dla Mnie tani gnój :sleepy: i tak szans nie było bo wczoraj pracowałem :sleepy: a wiadomo że spekulanci jyno w czas zczają bazę to idzie masówka xD( sam kiedys tak robiłem - dziś już Mi sie nie chce)

W temacie właśnie uruchomiłem młyn i o dziwo miele te groty :cry:

12. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Rzeczywiście temat obornika psuje nieco walentynkową zabawę,ale zakładam że wszyscy zainteresowani skrupulatnie nawożą serduszkowe kwiaty wspomnianym nawozem,a w związku z tym rozmowy o nawozie da się jakoś upchnąć (choć ciężko) to tematu Walentynek .Proszę jednak o rozmowy bliższe tematowi eventu.
    Ja tak się tego strzelania bałam,bo refleks szachisty mam,ale w drugim zadaniu ustrzeliłam wszystkie różowe baloniki i wystarczyło 15 strzał,tak że nie jest tak źle.Mam tylko nadzieję,że w zadaniu 4 i 6 baloniki nie przyspieszą i też mi się uda wszystkie potrzebne do zadań zestrzelić :)

13. ankagdw

ankagdw Chodząca legenda forum

ja nie nawoze :p:p;);)xD

14. zzizzie

Trzeba strzelać, żeby przejść dalej - ale to strzelanie jest bardzo proste :)
    Dziecku zdrowia życzę :)

15. QQRYQ333

QQRYQ333 Hrabia forum

Mówisz że strzelanie łatwe ? Niech spudłuje tylko raz a całe pretensje spadną na Twoją osobę :p
    Niby Moja kobita mówi że mam wzrok sokoli ale przecież myszka może się smyknąć i wtedy wpadnę na FF i będę Ciebie szukał :p
    PS> Przekaż tłumaczowi że zawalił sprawę z OO dot. obornika xD

EDIT - Spadam bo już mam powiadomienia a szczerze tego nie cierpię (przy Moich postach nic nie klikajcie - Proszę :cry:)

16. .Farmeria.

.Farmeria. Półbóstwo forum

Takie OO u nas w sprawie qpy było celowe, żeby dać szansę wykupić cały towar biedniejszym Rolinkom z innych krajów, ja tam zły nie jestem, tyle zarobiłem na Czekoladowych z Alpejskiego Mleka, że SG w piecu palę, bo jest taniej jak kupić węgiel :D

17. balladyn1

balladyn1 Aktywny autor

Spodziewałem się trudniejszego strzelania :D. Przede mną jeszcze 3 zadanka i koniec :)

patrycja9922 lubi to.
  18. ma-ter

ma-ter Komandor forum

obecnie można mieć więcej....ale z zakupu...
    nie będzie strat, bo kupowało się po 9SG a już w tej chwili przekracza 64....zarobek całkiem przyzwoity i godny podniesienia:)
    więc wykopać się spod qpy można łatwo i z zyskiem....

ilości wcale nie takie straszne....przecież nikt nie wymaga ukończenia przed terminem...
    każdy gra jak lubi....mnie zawsze szkoda SN więc robię wolniutko, ale jak ktoś chce uczestniczyć w wyścigach to jego decyzja:);)

Twoje posty połączyłam.Na forum nie można pisać posta pod postem,jeśli chcesz coś dopisać,to korzystaj proszę z opcji "Edytuj".
    Proszę zapoznać się z poradnikiem --->KLIK
    Tutaj można poćwiczyć --->Wątek do ćwiczeń

SMOD_Atena.

Ostatnio edytowane przez moderatora: 13 lutego 2015
  19. mahartka

mahartka Baron forum

no nic.. nie będę nawozić xD nawóz drogocenniejszy niż cała reszta potrzebnych roślinek i wypadajek xD xD
    już robię pierwsze strzały do gierki :).. ale strasznie dużo trzeba tego nasadzić -.--.-

20. niebo016

niebo016 Generał forum

Ja tam na zadania nie narzekam , zawsze jest dużo roślin do oddania , usuwam tylko zagrody z Bahamów i z lasu i ogarniam zadanie w 3-4 dni a później znów mi się nudzi ;), ale obawiam się wypadajek żeby na czas wyleciały.....:oops: Pierwsza partia strzał wyprodukowana :)

patrycja9922 lubi to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.