Opinie Event Romantyczna schadzka

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 17 lutego 2021.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Cały trud na marne.. Piccolo niestety chyba nie zdobędę, bo potrzebuję ponad 4 tys. serduszkowego kwiatu a nawet jak wstanę o 8 i będę siał do 22 regularnie z wodą i nawozem, to 4*603+804=3 016 sztuk badyla będzie. Mógłbym użyć raz czy dwa super nawozu i/lub SNZ, ale:
    1) Nie wiem czy warto.
    2) Event raczej nie powinien się opierać na marnowaniu SN na badyla.
    O 4 nad ranem nie mam zamiaru się zwlekać.

Jest też wariant 2 lepszy dla farmy, ale gorszy dla mojego organizmu. Wstać o 6 i pobudzić cały dom (nie wiem, czy mama rano ma zajęcia) i zebrać 6 razy, czyli 5*603+804=3 819 sztuk, więc i tak zabraknie. Tutaj również w grę wchodzi ewentualne zużycie SN i/lub SNZ, ale nie wiem czy warto a jak warto to kiedy.

PS. Mam bonus na żniwa +100% ale nie mam najmniejszego zamiaru marnować go na przysłowiowego kota w worku.

EDIT: Właśnie z imprezowego koła wpadł bonus +1 dla warsztatów, których nie wystawię:mad::mad::cry::cry::mad::mad: Był bonus za kolejnym razem, to wylosowałem perfumy - chyba muszę zareklamować to koło:mad::mad::mad:

EDIT: 15 imprezowych poszło i ani jednego bonusu:mad::mad::mad:

Ostatnie edytowanie: 22 lutego 2021
  2. melody28

melody28 Wielki mistrz forum

mnie też koło nie lubi i sieje bez bonusu, bo tego z skrzynki nie mam ochoty tracić. Zbiorę teraz w nocy jeszcze raz i zostanie mi 2983 do zebrania jutro. Chyba akurat wstane na wyklad o 7,45:oops::cry: ja na twoim miejscu bym zużyła trochę wszystkiego na super pola. zawsze to trochę wiecęj + małe pola na bokach. Wypadajki mam na szczęście wszystkie. muszę zebrać około 4,6 pola eventówki jutro

3. -majka3696-

-majka3696- Czeladnik forum

Event zakończony a skrzyneczka dala"Wieczne poszukiwanie skarbow"

4. kit6kat

kit6kat Okazjonalny autor

Pnącze zdobyte :) dziękuję bardzo wszystkim co mi pomogli z tymi diabelskimi wypadajkami a w szczególności sąsiadce ania12355. Aneczko jesteś "wielka" :cry::inlove:

5. SuperWioska

SuperWioska Mieszkaniec forum

Pnącze mam. Żeby zebrać wypadajki zużyłam połowe zapasu super nawozu. Na drugą część eventu nie miałam już ochoty pozbywać sie reszty, żeby ze skrzynki dostać kolejnego kumpla niedźwiedzia. Fajnie byłoby wiedzieć o co się gra, skrzynia powinna być po drodze do głównej nagrody a nie główną nagrodą.

6. beata3696

beata3696 Okazjonalny autor

A jednak udalo sie,event zakonczony ze skrzyneczki wyskoczyl "Genialny wielozadaniowiec" Powodzenia dla walczacych

7. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Mi się trafił Kosiarz trawy. Daje +1 do zbioru z zagród przez 10 godz. (12 ładunków). W sumie mi pasuje, z pewnością dobrze go wykorzystam :)

8. alekar

alekar Chodząca legenda forum

Dzięki pomocy dobrych duszków :inlove: pnącze wisi, niestety przez brak wypadajek za późno zaczęłam siać czekoladową różę i zbrojnik jest poza moim zasięgiem -.- na noc posiałam na super polach, teraz też ale to za mało aby zdobyć zbrojnika :cry:

Wypadajki mam w komplecie.

Ostatnie edytowanie: 23 lutego 2021
  9. kasia8006

kasia8006 Stały bywalec

Ja dziś rano event zakończyłam :)

10. krasnoludek10

Prezenty od serca już w komplecie. Dziękuję wszystkim. Teraz tylko sianie8)

11. ClaireDanvers

ClaireDanvers Młodszy ekspert

I u mnie event zakończony. Co prawda tylko do pnącza, ale to dlatego, że wypadajki słabo leciały.
    Wczoraj z drzew 55 sztuk, dzisiaj 47, po oddaniu do zadania zostało jeszcze 17 wylotek w zapasie. :D

12. kamder

kamder Hrabia forum

Event skończyłem w nocy :)
    Poszło ok.400 SN na rośliny, inaczej bym się nie wyrobił. Wykręciłem ok. 400 darmowych wejściówek na poszukiwanie upragnionego +1, ale koło miało inne zdanie niestety.
    A w następnym dniu koło dało 100% na 24h za 1 kręceniem po fakcie wydania SN:eek:
    Ze skrzynki wyleciał cylinder iluzjonisty (160 FL) :)

13. -milena2015-

-milena2015- Czeladnik forum

Pnacze zdobyte a do skrzyneczki brakuje 1463 serduszkowych kwiatlow i 41 wypadajek.....moze sie uda

14. krasnoludek10

Jak siejesz z CMJ i nie zapomnisz jak Ci skończy działać drugiego uruchomić, to pewnie, że się uda:) Oby tylko wylotki się spisały:D

15. -milena2015-

-milena2015- Czeladnik forum

Wlasnie o te wylotki najbardziej sie martwie,za 45 min zbiory szpinaku i wtedy sie okarze

16. hiacynta

hiacynta Wszystkowiedząca wyrocznia

Piccolo obdarowało mnie parasolką, a co tam nie mam żalu i nie mam pojęcia czy poza PD coś jeszcze daje;) Ale za to z czajniczka bucha para, na razie to mój pierwszy czajniczek, no i pływa na bahamie meduzka. Ogólnie jestem zadowolona. Spostrzeżenie, po zakończeniu eventu polubiły mnie natomiast wylotki mam już ich 167.

17. pbkl

pbkl Nadzorca forum

No i mowilam...nie robic...
    A wczoraj wpadlo przypadkiem z kola 4x200 i...skusilam sie...
    Do pnacza zrobione ale wylotki...w lesie...90 sztuk brakuje...
    Ma ktos moze to ustrojstwo na zbyciu?
    Bede wdzieczna...

Az mam ochote sobie nagadac, za ruszenie eventu...

Stoje za zbrojnikami....ehhh

No to po odzewie od graczy moge dostac jeszcze 6...
    Sprawdze czy moge dokupic za FL, o ile mam az tyle...
    Przynajmniej sa zbrojniki. Beda do wyslania na GT. Mi 1 zagroda wystarcza od dawna.

Posty połączyłam
    MOD_Marion

Ostatnio edytowane przez moderatora: 23 lutego 2021
  18. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Finito:
    Dorabiałem 40 wylotek, jeden siew długiego badyla podlałem SN (mogłem śmiało odpuścić).
    Może dałbym radę całkowicie na pieszo.
    Zostało 8h i nie prosiłem sąsiadów o wylotki.
    Piccolo wystawię wieczorem i otworze rano.

19. szanika-sz

szanika-sz Okazjonalny autor

Pnącze zdobyte, dziękuję pięknie wszystkim za pomoc :)

Ostatnie edytowanie: 23 lutego 2021
  20. pbkl

pbkl Nadzorca forum

No widzisz-pieknie :)
    A mnie podkusilo i mam za swoje...

Teraz albo dokupie FL i za nie ciasta w ksztalcie serca, albo pociesze sie zbrojnikami, ktore komus wysle na GT, bo przeciez w ogole mialam nie ruszac tego eventu-nauczka na przyszlosc. Bylo lepiej stodole odbudowywac... teraz niesmaczek mam....

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.