Opinie Event rodzicielski: "Mali pomocnicy"

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Salsa, 31 maja 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. cj3engcell

cj3engcell Czeladnik forum

WoW,
    na 9 minut przed końcem, brak mi 4 miotełek.
    Jeszcze jakieś tam zasiewy na polach dochodzą...
    Od 4 lat nie byłem tak blisko nieukończenia ewentu... Dawno BP tak nie przykręciło wypadajek...

2. Mateusz

Mateusz Ambasador forum

grr nie ukończę nie lubię takich eventów

3. rolnik_matik

rolnik_matik Mieszkaniec forum

Zabrakło 4 zmiotek do pnącza :(

4. DZIDZIAK555

DZIDZIAK555 Czeladnik forum

Mój pierwszy event czasowy, który nie ukończyłem. Zabrakło mi paru zmiotek i jednego środka czyszczącego. :cry:

5. eldena

eldena Młodszy ekspert

Po raz pierwszy nie zrobiłam eventu do końca. Zabrakło mi 100 (stu) miotelek i 21 spryskiwaczy. Musiałabym na to wydać około 200 FL. Gram od 10 marca 2010 r. i zastanawiam się czy nie rozstać się z pazernym BP.>:(

Aqqus lubi to.
  6. DZIDZIAK555

Eldena, masz rację też się nad tym zastanawiam. Gram już od 6 lat i jestem na 99 poziomie, ale zaczyna mnie to denerwować, że przestaje to być przyjemną grą tylko najważniejsza jest kasa.

eldena lubi to.
  7. cj3engcell

cj3engcell Czeladnik forum

Event zrobiony, na 1 minutę przed końcem, z 1 x pole marakui wypadły 2 zmiotki, z 3 x pole pszenicy - nie wypadła ani jedna zmiotka.
    Za 4FL (słownie: cztery) floreny musiałem kupić dwie brakujące szczotko-miotły.

Uff, pnącze obstawione i zebrane, 4K TPD i PD wpadło na konto.

Ostatnie edytowanie: 6 czerwca 2016
  8. KacperPoll

KacperPoll Czeladnik forum

Współczuje serdecznie. Następnym razem będzie lepiej.
    Mam dziwne odczucia po tym evencie. Zacząłem od złego startu, dopiero drugiego dnia pod wieczór. Na farmie totalny bałagan i wszędzie chwasty. To był efekt nieprzewidzianego braku czasu i komputera. Nawet myślałem żeby sobie odpuścić, tyle rośliny i wypadajek. Czytając jednak opis doszedłem do wniosku , że można spróbować. W końcu weekend przede mną. Postanowiłem zapolować tylko na pnącze i itemy. SN zużyłem 10szt! Jak wyzwanie to wyzwanie. Zbiory ręczne na dużych polach. Na noce rośliny długorosnące - u mnie goździki uszlachetnione. Gdy już uzbierałem odpowiednia liczbę eventówki, jednogodzinny kombajn i przejście na małe pola. Cały czas używałem CMJ. Potem dwa kombajny 12 i 24 h. I znowu jednogodzinny i przejście z powrotem na duże. W sumie dziś rano skończyłem cały event. Więc chyba BP miał rację mówiąc, że poziom trudności sredni

9. DZIDZIAK555

• Tak jest w kalendarzu czerwcowym - od 1 do 7 czerwca - Event Rodzicielski. A był do 6 czerwca - dlaczego????

AgentBond lubi to.
  10. denira3370

denira3370 Młodszy ekspert

też pytam skoro w kalendarzu był do 7 to dlaczego skończył się dzisiaj
    zaplanowałam siewy do jutra i skończyć event
    teraz nie skończyłam
    tak nie można robić w bambuko

AgentBond lubi to.
  11. kea275

kea275 Generał forum

też się czuję zrobiona w konia , jak piszą w kalendarzu do 7 czerwca to dlaczego wprowadzają w błąd ?

AgentBond lubi to.
  12. Katon33

Katon33 Zaawansowany

Bo parę osób rzutem na taśmę zakupiło wypadajki za realną kasę, ot, dlaczego :eek: Do jutra by pewnie uzbierali te miotły i rozpylacze...

nltog i AgentBond lubią to.
  13. zagma

zagma Chodząca legenda forum

W kalendarzu sa tylko zapowiedzi, wiazace daty sa w OO. Proponuje nie opierac sie tylko na tym pierwszym, ale rowniez zerkac do ogloszen.

14. Goldmaster82

Goldmaster82 Moguł forum

Dodatkowo jest jeszcze zegar eventowy, który pokazuje ile czasu zostało do końca eventu...

15. Krzychu64

Krzychu64 Nadzorca forum

Bardzo proszę:)
    Event skończyłam wczoraj na takim etapie jak chciałam. Pnącza nie mam i nie płaczę. Mogłam mieć, ale jak coś mnie nuży to wolę robić co innego:p. U mnie jak zwykle to nie wypadajki / bez kasztanka - mam, ale miłość cebuli do SN mnie omija, choć szklarnia pracuje w pocie czoła od dawna /, a roślina stanowią problem. Mam za to dwa itemy na jakieś prezenty. I wkrótce zgarniam nerkowca, którego nie posiadam. Wampee już zgarnęłam, czyli wartość dodana z eventu jest, niezależnie od zdobytych nagród. Lubię eventy, bo przy okazji robię inne misje. xD

Anetta41, damek37 oraz toDzasta lubią to.
  16. Ania

Ania Moguł forum

Event skończony wczoraj bez kasztanowego o_O a zawsze mam problem z wypadajkami.

.Magda60. i toDzasta lubią to.
  17. hp25

hp25 Forum Pro

OK, ale w kalendarzu można poprawić jeśli już zmienili.
    Ja na szczęście w sobotę się zorientowałem i dzisiaj rano skończyłem, ale też uważam, że to było nie fair.

Ale o czym ty mówisz. Gdzie w tym evencie było BP pazerne.
    Ja bez spinki to zrobiłem, a gram pewnie podobnie długo jak Ty. Nawet za dużo SN nie zużyłem.

Bywały gorsze, ten był bardzo bardzo prosty do zrobienia.

Dybilas4, .Magda60. oraz toDzasta lubią to.
  18. zagma

zagma Chodząca legenda forum

Jak sie pojawia ogloszenie w sprawie eventu, to posilkuje sie wiadomosciami z niego, a nie z kalendarza. Kalendarz traktuje jak zgadule- czytam i mniej wiecej wiem, czego sie spodziewac;)

19. hp25

hp25 Forum Pro

Nie opowiadaj, to nie jest zgadula i rzadko się zmieniają terminy, a jeszcze rzadziej są skracane, więc można to było wyraźniej napisać. Oczywiście nie mam tutaj na myśli robienia z tego jakiegoś wielkiego problemu, ale piszę tak na przyszłość, że byłaby to dobra praktyka. Z własnego doświadczenia wiem, że czasami można coś przeoczyć.

20. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

Witajcie Kochani :)

Po pierwsze posty związane z prezentami w postaci zmiotek i rozpylaczy usunęłam. Na przyszłość wszystkich Graczy zapraszam do działu Giełda-ogłoszenia Graczy.

Po drugie, jeśli chodzi o zapowiedzi i konkretną datę zakończenia czy rozpoczęcia eventów.
    Niejednokrotnie o tym pisaliśmy. Na początku w Kalendarzu eventowym oraz TYM wątku pojawiają się zapowiedzi. Otrzymujemy je z Centrali.
    Jak wiadomo, nie zawsze programiści są w stanie dotrzymać wszystkich zapowiedzianych terminów. W momencie, kiedy otrzymujemy konkretne informacje, pojawia się OO eventowe, gdzie podana jest dokładna godzina, data rozpoczęcia i zakończenia eventu oraz FAQ do niego. I właśnie to ogłoszenie jest wiążące. Po nadaniu takiego ogłoszenia edytowany jest również kalendarz eventowy, czyli zapowiedzi są usuwane, a wprowadzane podlinkowanie do ogłoszenia o evencie.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.