Event - rośliny do czego??

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika amdep, 8 listopada 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. amdep

amdep Moguł forum

2. MOD_Caharina

MOD_Caharina Guest

3. romaskrys

romaskrys Moguł forum

W zad 1 roślinami tymi "nabijasz" PD. Pozostają ci jednak te roślinki do dalszych zadań (a będziesz ich potrzebował nawet więcej niż wystarczy do zad. 1) i w kolejnych zadaniach oprócz np. skrzydeł, właśnie roślinki eventowe wpłacasz ;)

4. eewunia67

eewunia67 Ambasador forum

Witaj Aniu;)Może podpowiem Ci w punktach;)
    1.Rozsiewasz ciemiernik i/lub migoczący mak na całej farmie,kiedy będzie gotowe do zbioru idziesz do miasta,w planszy eventowej włączasz w zadaniu 1 "start"."Zjadasz "dopalacze" na zwiększenie PD i zbierasz.Kiedy zbierzesz rośliny eventowe o wartości 60 000 PD kończy się 1 zadanie i przechodzisz do zadania 2.
    2. Oddajesz rośliny i wypadajki,dostajesz nagrody,między innymi schematy budowy.
    3.Idziesz do warsztaciku,budujesz 3 szkolne żaglownie,karmisz paszą dla kretów dopóty,dopóki nie zbierzesz 32 skrzydeł wiatraka,pozostałe pola obsiewasz roślinkami eventowymi i co zbierzesz oddajesz do zadań tak jak zwykle podczas eventów ;).

amdep lubi to.
  5. amdep

amdep Moguł forum

Witaj Ewuniu Kochana :)

No teraz już wreszcie wiem, bo troszkę mnie wprowadziło w błąd, co ktoś pisał w rozmowach dotyczących eventu. ;)
    A Poradnik czytałam, ale nie cały, bo jak przestałam rozumieć o co chodzi, to przyszłam na Forum czytać, co ludzie piszą. :)
    Dziękuję Ci bardzo, Ty piszesz tak, że każdy zrozumie. :)

Edit:
    Paszą dla kretów?? O matko... dobrze, że doczytałam, nie mam kretów i nie mam paszy! Na szczęście mogę ją robić, już zaczęłam. Paszą dla kretów... żaglownie... no nie... ręce opadają...

Bardzo mi się ten "zakręcony" event nie podoba, bardzo - bezmyślnie zaczęłam od siania roślin, miałam je już na wszystkich polach i wtedy zaczęłam szukać poradnika.
    Jak bym zaczęła od czytania, nie posiałabym roślin - a tak, to już "muszę" brnąć dalej w to cudactwo.

Dziękuję, można zamknąć.

Ostatnie edytowanie: 8 listopada 2014
  6. MOD_Caharina

MOD_Caharina Guest

Dziękuję również i skoro jasne, zamykam :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.