EVENT: Ogniste Dni Chili

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Musa, 6 października 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. est-orka

est-orka Fanatyk forum

Już koniec przerwy:) ...można wracać do pracy na farmie :)
    Miłego dnia:)

kybek93, Mariolka7214 oraz allasad lubią to.
  2. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

witam

3 zadania zrobione w calosci,na dalsze zadania brak rosliny i sosu ;)

allasad i 0olimpia0 lubią to.
  3. switezianka4

switezianka4 Czeladnik forum

Ewent fajny , nagrody super ale niestety co najmniej 50% graczy go nie zaliczy . Zbyt duże ilości zwierząt hodowlanych, do tego gracze z niższych poziomów nie mają czosnku. Myśle tylko że ten ewent powinien być połączony z ewentem hodowlanym lub przynajmniej z wyprzedażą super paszy.

-Tova82-, Sookie oraz allasad lubią to.
  4. -szyszka-

-szyszka- Okazjonalny autor

Mógłby być połączony lub dla graczy o niższych poziomach powinno być do zbierania coś innego (z ich poziomu w grze) i inne nagrody.

5. edyta368

edyta368 Aktywny autor

z tego co pamiętam w eventach o niższym poziomie była kiedyś dopuszczona chwilowo roślina z wyższego poziomu , dlaczego o tym nie pomyśleli teraz , to niesprawiedliwe dla wielu graczy :(

6. Mariolka7214

Mariolka7214 Wszystkowiedząca wyrocznia

Dzień dobry bardzo
    Wreszcie fajny event ;) robię, ale czy zrobię hmm oto jest pytanie :p
    w każdym razie sieję to coś, młyn sosiki kręci, ocet leci przyzwoicie, zrobiona pierwsza misjaxDxD

7. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

Mam już zagrody zagadki Świt:) Nie mam jeszcze sadzonek ponieważ czekam aż ceny za krówki trochę spadnąxD W związku z powyższym sieję,zbieram i kręcę sosy w młynie. A na targu kolorowych coraz więcej ....
    A dla narzekających: wiem,że się powtarzam ale na prawdę to,że z powodu niskiego lev nie ukończy się eventu nie powinno być powodem do narzekań ale inspiracją do tego,żeby te poziomy szybciej przechodzić. I nie. To,że jedni mogą skończyć a inni nie nie jest niesprawiedliwe. Niesprawiedliwe było tzw. wyrównywanie szans:)

Ostatnie edytowanie: 8 października 2014
  8. tomek.pabianice

tomek.pabianice Czeladnik forum

Hej foczunia.
    Masz rację - małe sprostowanie - podałem czas maksymalny dla tych co nie mają odkrytej runy turbomłyn.
    100 h (4dni 4 godz) dla tych co nie mają odkrytej runy
    90 h (3dni 18 godz) dla tych co odkryli runę
    lub skrócenie czasu produkcji za Florki

9. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

Tak było w evencie szparagowym. Ale wtedy sialiśmy szparagi. Teraz też roślina eventowa jest dla wszystkich a czosnek np. jest tylko elementem sosu...

0olimpia0 lubi to.
  10. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

to co wydałam na kolorowe,już prawie odbiłam sobie sprzedając czosnek.coraz bardziej mi się ten event podoba :)

feniks1414 i 0olimpia0 lubią to.
  11. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Jestem wredna małpa, wiem.
    Ale znam naprawdę baaardzo dużo gier online, tu i tam, a wszystkie zakazane (czyli nie wolno ich wymieniać na tym forum zgodnie z którymś tam przykazaniem z dekalogu, bodajże pierwszym, ponieważ nie są ani trochę produkcji BP).
    I daję wam słowo honoru, że w żadnej, ale to absolutnie żadnej grze nie spotkałam się z czymś takim, jak możliwość zrobienia eventu, questu, raidu (czy jak to się tam nazywa) w całości przez gracza na niskim levelu.
    Polityka BP w tym zakresie od początku wydała mi się przedziwna.
    I dlatego z dużą ulgą powitałam event, który częściowo dostępny jest tylko dla wyższych leveli.
    Tak przecież powinno być zawsze.
    Więc graczom na niższych levelach składam wyrazy współczucia... ale tak naprawdę nie jest mi ich żal.
    Czasem trzeba jednak trochę popracować, żeby coś osiągnąć 8)

A w temacie: badyl przyprawia mnie o alergię. Nienawidzę ośmiogodzinnych badyli, odbierają mi resztki (i tak już mocno wątpliwej) przyjemności związanej z robieniem eventu.

EDIT: w wersji pierwotnej miało być "jestem wredna [samica psa]".
    Niestety tutejszy system badwordów uważa samicę psa za brzydkie słowo.

12. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

ale "u nas" też tak początkowo było,że niższy poziomy eventu nie kończyły.sama zaczynałam podczas dożynek w 2010 roku i doszłam ledwo do polowy,a pierwszy event ukończyłam po 2 czy 3 miesiącach.jakieś 2 lata temu wprowadzono "wyrównywanie szans" i eventy są dla każdego.ale czy to takie dobre?no nie wiem.

Pracuś57 i 0olimpia0 lubią to.
  13. mieczu

mieczu Baron forum

uważam podobnie jak Ty, czemu gracz, który gra już kilka lat nie ma mieć jakichś bonusów w trakcie eventu w stosunku do gracza, któy założył farmę tydzień temu, dla mnie to logiczne i normalne, a nie niesprawiedliwe...
    a w temacie, dziś rano rozsiałem na małe pólka habanero, sosu jeszcze nie zacząłem robić, świnie i kury kolorowe posiadam już, a króliki i krowy kupię za kilka dni, gdy targ znormalnieje...

14. countyside

countyside Młodszy ekspert

Wyprzedaż super paszy nigdy się nie opłaca. Lepsze jest kupienie za 1 sms 60 szt super paszy, wychodzi więcej i taniej :) , tak zrobiłam i naprodukowałam sobie brakujacych zwierzaków, resztę sprzedałam :)

15. HULK*67*

HULK*67* Zaawansowany

Witam,wiecie może do kiedy będą rosnąc ceny zwierzaków potrzebnych do tego ewentu? Bo nie wiem czy teraz kupować ,czy czekać?W obecnej chwili na moim targu koszt zakupu to ok. 2.6 mln sg.:( Ewent zacząłem dopiero wczoraj po pracy o 22. będzie chyba bardzo ciężko go skończyć....Roślinki rozmnożone,i dopiero teraz wysiane na małych polach.

0olimpia0 lubi to.
  16. countyside

Zgadzam się ze stwierdzeniem, że nie powinno być lub chociaż nie tak często tzw. wyrównywania szans. Podobnie jak ty zaczynałam w 2010 roku i wiele nagród nie było nawet w połowie w moim zasięgu. Spędzam na farmie dużo czasu i dokładnie wiem jak jest trudnym i żmudnym zadaniem jest zrobić kolejny poziom (szczególnie teraz gdy miałam do zrobienia prawie 49 mln PD). Cieszę się, że ci którym przeskakiwanie z poziomu na poziom zajmuje kilka godzin nie będą mogli zdobyć wszystkich nagród. Uważam że to bardzo śprawiedliwe :)

17. abc199514wp

abc199514wp Forumowy żółtodziób

Skąd brać czosnek ?! :D

Proszę uzywać innego koloru niż czerwony
    MOD_Magiczna

Ostatnio edytowane przez moderatora: 8 października 2014
  18. countyside

Kupic na targu, a jak nie masz dostępu do tej rośliny to musisz obejść się smakiem na nagrody do których jest przypisany. :)
    Nie używaj czerwonego koloru do pisania na forum, to zarezerwowane dla modów !!!

feniks1414 lubi to.
  19. agaszcz80

agaszcz80 Koneser forum

Trzeba siać jeśli dobrze pamiętam to czosnek jest od 69 poziomu

Ostatnio edytowane przez moderatora: 8 października 2014
    feniks1414 lubi to.
  20. Lisica

Lisica Czeladnik forum

Witam , ja również zaczynałam parę lat temu i pamiętam jak cieszyłam ze zrobienia nawet malutkiej części eventu .
    A wracając do dzisiaj to cieszę się że na targu przybywa zwierzątek z miziania , nikt nie mówił że ma być łatwo , może uda się skończyć a jak nie to i tak nie będę płakać

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.