Opinie EVENT: Komiks VII- Z lotu ptaka

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_IRI, 14 stycznia 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. orkiszowiec

orkiszowiec Baron forum

Po opublikowaniu poradnika do ewentu miałem szanse na zrobienie zadań 1 i 3 w wysokości ok. 10%.
    Dzięki przełożeniu ewentu udało mi się przez cały dzień dokupić ponad 300 migdałowców (najwyższe dla mnie dostępne).
    Wielkanocny i wiosenny kupiłem kiedyś tam za połowę wartości i na chwilę obecną stan 39815 punktów.
    Jutro będzie 1 całe, z czego się cieszę.
    3-go nie mam szans zrobić w całości, ale coś tam sprzedaję na targu i dokupuję zagrody z pandami.
    Chciałbym zawsze pnącze z mnożnikiem PD zamiast stałej wartości, jestem na niskich poziomach to awans cieszy bardziej.
    A teraz wracam na pole...

2. carlain21

carlain21 Chodząca legenda forum

To słonie zbiorę 2 razy,oprócz tego jest parę innych zagród i jeszcze fabryczka piór,na farmie będzie kilka czerwonych zagród,trochę pomarańczowych-króliki,kaczki,konie,obory,koziarnie,psy oraz jedna zagroda różowa,2 tartaki,inne zagrody ++.

Powinno się udać,nadzieja jest:)
    Niech mi szczęście dopisze:)
    Dzięki wielkie:)

ryba4862 lubi to.
  3. *ewa*

*ewa* Chodząca legenda forum

dzięki Gosiu:*
    nie wpadłam na to:oops:

4. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

A proszę bardzo ;)Jutro najwyżej pójdziesz w wyższych gumowcach sprzątać :pxD

5. godia17

godia17 Fanatyk forum

Właśnie zebrałam kilka zagród na wyspie i punkty mi dopisało :)

juliuszka lubi to.
  6. *ewa*

muszę się zaopatrzyć w gumiaki po kolana:D

gosiagosia60 lubi to.
  7. Bronek82

Bronek82 Hrabia forum

Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego nie mogłem się zalogować od półtora godziny?
    Podobno event przesunięty ze względu na błędy w grze, ale jednak błędy dalej są (z logowniem) i do tego zmarnowałem wczoraj dżem wielkanocny i wieniec:(
    Może jakaś rekompensata z tego tytułu? np. jakieś 5 bananów na baha:)

godia17 lubi to.
  8. GRZECZNYCHŁOPIEC

GRZECZNYCHŁOPIEC Analityk forum

No bedzie kod
    ale co daje i kiedy ?

:)

Esterka23 lubi to.
  9. ryba4862

ryba4862 Chodząca legenda forum

Kara , uda Ci się xDTrzymam kciuki xD
    Witam wszystkich walczących w evencie :)
    Ja trzy zadania wykonałam ,Pomogły mega zagrody pomarańczowe i żółte , zagrody czerwone .Na wyspie pandy , wielbłądy i wszystko co miałam ;)Udało się zakończyć za jednym zamachem .Event rozpoczęłam ze sporym opóźnieniem ok 16 tej .Teraz rośnie wszędzie badyl :)

10. carlain21

Przez te planowanie zadania 3,wybudowanie 30 fabryk dla słoni,tak się już na przyszłość z kolorowanymi fabrykami zamieszałam,że zadałam pytanie w ogólnych o kolorowe fabryczki,aż Modka się rozbawiła trochę i zapytała czy poważnie pytam,fakt pytałam poważnie,bo się z masłem orzechowym zakręciłam:)
    Dla mnie to było zwykłe pytanie a Modka się trochę z mojej niewiedzy naśmiała:p

Jak zrobię całe 3 będę zadowolona a jeśli nie to i tak trochę nagród zgarnę i do tego co najważniejsze dla mnie-SP i tak dotrę:)
    Fajnie by było jednak wykonać całe:)
    Wszystkim życzę,aby ich plan został w całości wykonany,bez niespodzianek:)

Rybko ja jeszcze nie mam połowy roślinek na 2 zadanie a 3 nie wiem czy jutro rozpocznę,muszę zwierzaków trochę kupić i paszę dla tych Bahamowych:)

Żarłoki jedne,jeść wołają,ale nakarmię,oby efekt był:)

11. hedonistka

hedonistka Okazjonalny autor

też chciałam dobudować fabryki masła ale deski mi gdzieś wcięło, udało się wybudować jedynie 3, więc w sumie 14 będzie..
    zadanie 2 zrobione a zwierzęta wrzucę na noc

12. *ewa*

na pd to wieniec i dżemik................
    a co najlepiej zjeść na przyspieszenie produkcji w zagrodach???

13. carlain21

Poncz jajeczny,doniczkę walentynkową i jeszcze jeden produkt,ale nie pamiętam:), kulki z sera-sprawdziłam na targu:)

Na warsztaty to Wiązanka na Zielone Świątki:) lub dżem z guawy

ryba4862 lubi to.
  14. sweet-gosia

sweet-gosia Czeladnik forum

Pewnie było już takie pytanie, ale czy jest jakiś przetwór który dodaje PD przy zbiorze z drzew? Wiem, że są takie które ogólnie PD zwiększają ale zwiększają PD z drzew i pól na bahamie.

15. Krzychu64

Krzychu64 Nadzorca forum

Witam . Pierwsze zadanko zrobione przyjemnie i bezboleśnie. W zasadzie robię ten event nieekonomicznie. Zjadłam to co działa na drzewka czyli ciacho ananasowe, wieniec wiosenny i dżemik wielkanocny. Będą działać, kiedy zasnę, ale rano zgarne na nie kolejną porcę punktów , zwłaszcza cennych TPD i w ten sposób przebimbamxD bonus. Rozsiewam też kwiecie na ciachu czyli działam wolniej i na 1 polu. Gdybym działała ekonomicznie zaczełabym od zajecia sie kwiatkami . Coś tam posiałala, zebrała ze dwa razy na cjm i idąc spać wrzuciła na superpola. Jutro na małych polach na, tym samym cjm podziałałabym dalej na trzech polach. Wieczorem zjadałabym ten zestaw co dzisiaj, zebrała drzewka na czasówce, na pola na noc poszłyby zagrody / te długo dzialające i tak stoja cały czas z drzewkami na Łące, i w ten sposób zrobiłabym w ciagu 12 godzin od odpalenia 1 zegara minimum 3 zadanka z minimalnym zużyciem dopalaczy , a tak...:p idę na rynek po nowy wielknocny dżemik i wieniec. Ale zabawę mam i wirtulanej kasy mi nie szkoda na takie przyjemności. A że monotonii siania "w kółko Macieju" nie znoszę to ile zrobię i zabawek zarobię nie mam pojęcia.

16. ryba4862

ryba4862 Chodząca legenda forum

Wstydu nie mają , te żarłoki .Powinny najpierw na jedzenie zapracować hahaha ;)xD
    Ja mam kilka baobabów więc miałam czym zasilić roślinki ,żeby szybciej rosły .
    Jest dużo czasu , spokojnie wysiejesz to co potrzebne :)

empatyczna, aweva55 oraz carlain21 lubią to.
  17. *ewa*

dzięki:*

18. carlain21

SN mam-parę tysięcy,ale trzymam sobie i teraz to zbieram na dżemie dyniowym,bo chutneya jutro użyję,może zajmę się pierwsze roślinkami -wysieję wszystko a potem zagrody wystawię:)

ryba4862 lubi to.
  19. AgiFarm83

AgiFarm83 Fanatyk forum

A ja myślę, że chodzi o post #924. Co prawda nie było zwrotu "łamaga" ale to ostatnie określenie mogło graczy urazić...

Co do eventu, to tym razem sprawdziłam wszystko zanim cokolwiek zjadłam i zaliczyłam pierwsze zadanie bez problemów.

P.S. Za fujarę się nie uważam, mimo wczorajszej nieuwagi ;)

Ostatnie edytowanie: 16 stycznia 2015
    hedonistka i zzizzie lubią to.
  20. pretorianka

pretorianka Półbóstwo forum

Gratuluję garbusków. Masz 27 pomarańczowych wielbłądzich zagród, czy piszesz o zwykłych ?
    Ja postawiłam mieszaninę pand podstawowych i kolorowych i garbusy - też mieszankę. Mam trochę megazagród ( za mało) - ok 20 :oops: na leśnej. Reszta tymczasowo w poletkach uprawnych. Szkoda mi trochę SN sypać na eventówkę, bo czasu jest sporo. Zbiorę ok północy zielsko i wystawię zagrody na wszystkich polach. Żeby zebrać w jednym rzucie 60 000 PD : 165 to ok 364 PD z jednej zagrody z dopalaczami.
    Trudno będzie :oops:

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.