EVENT: Halloween 2014

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Musa, 24 października 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. -klaudia88-1988

-klaudia88-1988 Zaawansowany

Gratki dla tych co event ukończyli. Ja wciąż walczę,ale brakuje jeszcze 110 ektoplazmy i marnie to widzę,bo niewiele czasu już zostało...

2. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Zamelduj, ile ci brakuje - bo chyba coś do ciebie poleciało (jeśli można wierzyć moim znajomkom) :)

gosiagosia60 lubi to.
  3. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

Ode mnie jeden też poleciał,powodzenia

zzizzie lubi to.
  4. Renia1920

Renia1920 Komandor forum

To co się Tobie trafiło mogło by i mnie się trafić,bo nie mam ani boćków ani gołębnika,ale jak znam zycie trafi mi się jakieś badziewie co pójdzie do paska ;)

0olimpia0 lubi to.
  5. .Farmeria.

.Farmeria. Półbóstwo forum

Witam z Rana

Jak masz kombajn, to 20 plazmy natrzaskasz moment, siej przenicę lub marchewę, z wodą rośnie 7 minut, mi z przenicy wypadała przeważnie 1 sztuka, nieraz dwie plazmy, bywało że zero ale można powiedzieć średnio 1, czyli z trzech pól w 7 minut masz 3 plazmy.

6. iza_79

iza_79 Książę forum

koniec :) Miso mój!

gosiagosia60, zzizzie oraz Renia1920 lubią to.
  7. Katon33

Katon33 Zaawansowany

Event w sumie udany, upolowałam papugowca i żaby, których nie miałam. Jeśli ktoś potrzebuje wypadajki niech śle sówkę. Pozdrawiam walczących

8. zzizzie

Fakt - a co do maszyn, to w takiej sytuacji warto nawet kuponik odpalić ;)

9. florentyna

florentyna Stary wyjadacz

Metoda na wypadajki jest bardzo prosta. Przede wszystkim trzeba zdeponować oba puchary, najlepiej na maksymalnym poziomie. Jeśli mamy ewent z sianiem roślin (a chyba każdy taki jest), demolujemy całkowicie całą farmę i wszędzie dajemy małe pola. Dzień przed ewentem na tych małych polach siejemy najdłużej rosnącą roślinkę, jaką mamy wg poziomu (jest taki czas, że najwięcej PD daje róża, więc i to trzeba wziąć pod uwagę). Przed zbiorem po rozpoczęciu ewentu dajemy dopalacze na PD, jakie mamy dostępne i tyle. Można jeszcze dać 20 godzin przed ewentem drzewa dające PD np. 50 i więcej (ja to robię naprzemiennie z goździkami). Dzięki takim operacjom, zazwyczaj w momencie rozpoczęcia ewentu mam 130-150 wypadajek. A i potem z małych pól leci nieźle. I w taki sposób ewent skończyłam w piątek. Ot i cała filozofia ;)

0olimpia0, -strzalka- oraz babula40 lubią to.
  10. zzizzie

Mała poprawka (już któryś raz z rzędu) - dopalacze na PD nie zwiększają ilości wypadajek, liczy się tylko i wyłącznie podstawowy czas wzrostu.
    Poza tym - pełna zgoda :)

11. toDzasta

toDzasta Komandor forum

Albo zamiast małych pól dajemy super pola, sadzimy goździki i podlewamy wodą, super nawozem i kupą:) Najlepiej też aby miały ulepszenie ze szklarni;)
    Ja event już skończylam wypadajki lecą na plus:)

0olimpia0 lubi to.
  12. AGA1173

AGA1173 Chodząca legenda forum

Witam.

Ewent ukończyłam wczoraj rano. Z sadzonek: pistacja i karob (z tego się cieszę bo nie miałam), zagród jeszcze nie postawiłam, jakoś nie mam szczęścia do niespodzianek, więc poczekam:p. Powodzenia Tym, którzy jeszcze walczą.

13. -senait-

-senait- Hrabia forum

witam...widzę,że większość odpoczywa :)a ja walczę....tak mnie zaraziliście "mieciem"misia ,że powoli wpadam w panikę zostały mi kapelusze i to w sporej ilości,za 40min. zbieram i zobaczę czy dobrze wyliczyłam...ale misio jest potrzebny do pnącza co niedawno sobie uświadomiłam :mad:...plazmy za to mam 668 na plus mam nadzieję,że rzutem na taśmę skończę event... pozdrawiam

14. .Bogumiła.

.Bogumiła. Cesarz forum

ktoś potrzebuje wypadajek słać sowę

15. florentyna

florentyna Stary wyjadacz

zapewniam cię, że zwiększają :) poza tym, komu szkodzi więcej PD z 776 małych pól z posianymi wysokimi roślinami? :) metoda z superpolami i SN pewnie jest niezła, jednak SN zostawiam tylko i wyłącznie na rozsiewy :) po co kupować?
    PS. Zdobyte w ewentach TS-y (sadzonki i zagrody) zostawiam na mini-ewent tego typu

16. An-ia

An-ia Młodszy ekspert

Z TS mam krety, szopy i żółte rodeo. Kiepsko.

17. piegu1

piegu1 Stały bywalec

no i po zbiorach plus wasze to na stanie jest 108 z a potrzeba 125 wiec ... posiane sa dlugie ale wiecie moze sie uda..

18. babula40

babula40 Komandor forum

napisz sówkę , wyślę :)
    Event uważam za udany , i wbrew pozorom wcale nie odczułam tej masakrycznej ilości roślin .
    Powodzenia walczącym :)

Florentyna ,robię dokładnie tak samo :D

toDzasta lubi to.
  19. -kangoo-

-kangoo- Baron forum

Mam 7 prezentów do wysłania. Kto potrzebuje ektoplazmę, proszę o sówki.

Babula40, zaraz Cię jakiś MOD capnie za tę sygnaturkę ;) za duża jest
    wooow... masz 570 na 609 a dopuszczalna jest 500 na 200

20. -senait-

-senait- Hrabia forum

no i właśnie skończyłam:Dmam potworniaka! dobrze jednak wyliczyłam kapelusze zostało 10 na plusie....mogę udzielić pomocy z ektoplazmą dajcie tylko sówkę

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.